Måndagen

2008-07-30 @ 23:38:44

Här är den första lilla "uppdateringen" från de senaste dagarna; måndag.

Dagen började väldigt olyckligt. Jag hade tänkt att ta mig upp tidigt, få mig en dusch och sen göra nåt kul. Komma ut från sjukhuset och hitta på nåt helt enkelt! Men flytten från sängen (kan fortfarande inte gå) gick  inte bra alls pga att okunniga personer skulle lägga sig i. Ryggen knäcktes åter igen och det blev mer skrik och tårar..
 
Men nu ska jag bli bra, det bara är så! Har fått en morfinpump nu i alla fall. Den trycker jag på när jag får för ont så får jag en dos morfin. Får ju inte ta vanliga antiinfalmmatoriska preparat eftersom de påverkar levern.


Måndagen var ganska händelselös för övrigt
men jag bjuder på den här som jag tog häromdagen - Bara till er!


Dagens pepp

2008-07-30 @ 16:25:26

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är lugn och avspänd i alla situationer


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Hej alla!

2008-07-30 @ 16:18:57

Jag vet att min uppdatering är dålig och jag har inte svarat på era underbara kommentarer än, men eftersom jag ligger på sjukhuset hoppas jag ni har förståelse för det. Man kan ju inte vara på topp jämt he he.

Har skrivit några osammanhängande inlägg under de senaste dagarna som inte blivit klara så jag håller på att försöka organisera dem lite och lägga upp så fort jag kan. Det har hänt massa saker jag vill berätta om! Men det är svårt att komma ihåg allt när man vart lite borta i huvudet så det får ta den tid det tar.

Haha jag har märkt att jag har blivit beroende av bloggandet, ni ska bara veta hur mycket jag försökt få ihop ett inlägg. Men som sagt, jag har massor på g så tro inte jag har lagt ner! Kommer inte hem förrän tidigast måndag i alla fall så jag har tid på mig ;P

Puss och kram på er!

Ett desperat rop på uppmärksamhet

2008-07-29 @ 05:58:44

David, min något övertrötta fästman sitter och leker med den justerbara sängen upp och ner (fy skäms, habbi) i väntan på att jag ska stänga av datorn. Lycka till med det liksom, he he. 

habbi
: Höhöhö. 
Jag: .....eh, va?
habbi: Jag ser ner på dig nu. Hihihi.
Jag: Jasså jahaaa, Gör det älskling.

Han fortsätter medans jag ligger och nattbloggar.
Och småfnissar. Lite kul får man ju ha, he he.
Förresten, bara för att förtydliga:
David, "D" och "habbi" är ju samma person. :)

Var det natt nu igen då?

2008-07-28 @ 04:27:49

Igår natt gick det inte att sova, men till slut vid 6 på morgonen stod jag inte ut längre så jag fick tillräckligt med morfin för att kunna slumra till fram till 9.00 då alla fall. Allt har gått jättesmidigt och bra idag i alla fall, en bra söndag!

De har sänkt kortisonet lite nu och levern har börja göra mer ont igen så jag tror det kan ha ngt samband. Men mina fötter ser inte lika svullna och elefantliknande längre heller! Jag blir så glad av att titta ner på mina fötter, haha. Ska bli spännande att se om jag kan få på mig mina vanliga skor igen. Kanske till och med svullnar ner i ansiktet lite?

Magnetröntgen visade fortfarande inget, men ska göra en skelettskint vilket är ett sätt att kontrollera skeletttilståndet för att utesluta en möjlig spridning - så, så vitt jag har förstått det rätt ska vi köra en röntgen från topp till tå. Vi har ju faktiskt aldrig kollat alla områdena förr. Ska göra den imorrn eller övermorgon i alla fall, säger till när jag vet mer!

En kort summering av dagen: Har suttit i parken med David, Tiina och mamma med min latte he he.. Och senare på kvällen kom Jennie efter en gemensam väns födelsedagsfest - GRATTIS Paum och tack så jättemycket för tårtan! Och tack alla andra för det gulliga kortet - så fort jag är på benen igen får vi ta och ses igen allihop på nåt sätt, saknar er gamla heta estetare! ;)


Dagens funderare

2008-07-28 @ 02:14:18

"För de som tror behövs inga ord
För de som inte tror är inga ord tillräckliga".
/Dom Inácio de Loyola


Man kan ju aldrig tvinga på någon sin övertygelse om nåt tycker jag  men när man fått någon öppna ögonen för nåt nytt och intressant är det alltid positivt!

En riktig kämpe

2008-07-27 @ 06:15:56

Det var det här inlägget jag ville lägga upp igår när det inte funkade, så här kommer det idag/inatt istället! (en aning omskriven då)

Läste den här artikeln i aftonbladet imorse och blev så berörd. 8-årige cancersjuke Reece Fleming  hade (med läkarnkonstens resurser) tre veckor kvar att leva. Men han hade en sista önskan; att gifta sig med sitt livs kärlek Elleanor.
De hade en liten ceremoni där Reece hade klätt upp sig i sin finaste favoritskjorta. Han lämnade över en ros och bytte ringar med sin bedårande Elleanor.Någon puss blev  det däremot inte - tjejbaciller går ju inte alltid för sig, kan ju faktiskt vara farligt... ;)

Det blev en enkel ceremoni, inte på "riktigt" förstås utan på låtsas. Men Reece var världens lyckligaste och sa sen "mamma, jag kan gå vidare nu". Dagen efter ceremonin somnade han in.

Kan bara inte släppa hur lycklig han var trots omständigarna med leukemin. En riktig positiv kämpe ända in i slutet!Länk till artikeln:

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2961433.ab


Här vare liv i luckan

2008-07-27 @ 00:07:35

Nu har jag och min habbi avnjutit en härlig middag på terassen och sitter och betraktar festligheterna ner mot "fjordis" och lyssnar på livebanden - just nu är det "Dunka mig gul och blå" -Frida, hon som var med i Melodifestivalen.

Bjuder på en bild från färden 
mot krogen Trädgården förra årets Fjordfestival


Pussen som vanligt, all you need is love.
Och ibland lite vin ;) he he

Dagens pepp

2008-07-26 @ 22:54:15

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är fokuserad på en positiv sinnestämning och ett gott humör!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

No more tears

2008-07-26 @ 20:36:56

Idag har vi löst de flesta problem jag kände mig så nere över igår. Allt har gått smidigt och det känns bättre - det enda är min frustration över hela sjukhussituationen men det är bara att acceptera att ¨jag kommer få stanna här tills det är bra igen och göra det bästa av situationen!

Sitter ute i sjukhusparken med David och lyssnar på arabisk och indisk musik på full fräs haha. Det är riktig sommar för mig och våran familj, man blir så glad på nåt sätt. D tog med sig kycklingspett som vi ska grilla till lite senare, lite annat än sjukhusmaten he he.

Vet inte ...

2008-07-26 @ 04:19:58

Vill inte deppa ner någon men jag måste få skriva av nig. Så om du är på "tycka synd om-humör"  så kan du hoppa över det här inlägget - sluta läsa nu i så fall mina goingar, okej..?

Vet inte ens vad jag ska säga just nu. Har varit väldigt ledsen, frustrerad och arg idag.. Det beror på en rad olika händelser. Jag känner att jag inte har någon kontroll på vad som händer, känner mig nonchalerad och pushad på ett sätt jag inte mår det minsta bra av.   

Det har känts som att jag bara gått sönder under dagen -  vilket jag i och för sig har gjort också på sätt och vis; har knäckt till ryggen två ggr till. Allt var ju jättebra igår men imorse när vi skulle gå ut och sätta oss i sjukhusparken och personalen skulle flytta mig till en rullstol knäckte ryggen igen när de skulle flytta mig från sängen. Jag sa hur jag ville att de skulle göra för att undvika ytterligare smärta, men polletten trillade inte riktigt ner. Lyssna på vad jag säger så kanske kan få tillbaka privilegiet att röra mig igen!

Okej, jag vet attt de menarr väl, och har gjort bra saker också som jag skrivit förut så är de jättegulliga och hjälpsamma.

Men nu är jag tillbaka på ruta ett igen och det gör mig bara så hjälplös och arg, speciellt och framför allt pga att det inte händer nåt med  cellgifterna heller!

Åh nej nu orkar jag inte mer för tillfället...måste få smärtstillande så jag kan sova..

Dagens funderare

2008-07-26 @ 00:22:44

"Frukta mindre, hoppas mer
ät mindre, tugga mer
gnäll mindre, andas mer
prata mindre, säg mer
älska mer, och alla goda ting blir dina."'

/okänd


Tyyypiskt

2008-07-25 @ 02:50:07

Åååh har suttit och skrivit inlägg för fullt och nu är allt borta! Får försöka skriva om dem imorgon istället....

Och så ska jag svara på era kommentarer också, men nu blr det sova.

Har haft en superdag idag i alla fall, hoppas ni också haft det!

Pussar, kramar och godnatt!

En till helg

2008-07-24 @ 23:58:44

Idag har jag fått väldigt mycket gjort (i mina mått mätt), och har därför fått mycket smärtstillande för att kunna genomföra allt. Så varje gång jag försökt skriva någonting mellan aktiviteterna har jag somnat haha..

Jag tog mig upp i en rullstol och satt i parken härutanför,  och guud vad jag behövde det! Det är först när man kommer ut i solen sådär som man inser hur deprimerande det är att ligga i en sjukhussäng i en vecka. Men det verkar som att jag måste stanna över helgen, mina benmuskler har förtvinat en hel del och ryggen gör fortfarande jätteont. Men som ni förstår blir det bättre och bättre så imorgon kan jag förhoppningsvis komma ut lite mer och kanske hitta på något roligt!

Det är mycket kvar att jobba på, men det går åt rätt håll nu!

Dagens funderare

2008-07-24 @ 22:29:20

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är avspänd, smärtfri och mår bättre och bättre hela tiden!

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


 


Vilken vändning!

2008-07-24 @ 02:51:04

Oooh vad skönt det är att ha någon som alltid lyssnar och har den där lilla förmågan att göra allt bra igen. Så fort D kom och jag fick prata av mig vände allt. Han vet hur jag ska tacklas, bli glad igen och sväva på små rosa moln haha.


Det blev terassen som "vanligt", men ikväll var det lite speciellt eftersom att fjortis.. ehm förlåt fjordfestivalen (he he internskämt bland trestads-bor) kickade igång så smått här i Uddevalla ikväll. Vid tio kom pappa med pizza, öppnade fönstrena på vid gavel och så lyssnade vi på rockcover-band från kvällens bästa utsiktsläge!
Pizza, mmmh!


Kolla däruppe i vänstra hörnet,
ser nästan ut som ett litet UFO ju!
Men med andra ord så fick kvällen en helvändning!

Jag kom på en sak! Någon som vet om de har några fyrverkerier på fjordfestivallen som är värda att se? Missade ju dem på Fallens Dagar och jag tycker det kan vara mysigt.

Väntar på mitt lyckopiller

2008-07-23 @ 19:25:22

Lyckades sätta mig upp i sängen idag! Fick hjälp av sjukgymnasten för jag spänner mig så i rädsla att det ska knäcka till igen. Jag VILL så mycket; ser solen skina där ute och jag vill bara hoppa ur sängen och dra en runda på stan, kunna gå som vanligt för att sen kunna ÅKA HEM och sätta mig på min egen balkong eller ute nånstans på en filt och mysa med hunden.. kan fortsätta hur länge som helst.

Den här dagen har inte behandlat mig så bra hittills tyvärr men det är inget jag ska gå in djupare på. David, "riddaren i nöden", kommer strax i alla fall - den bästa medicinen man kan få!

Dagens pepp

2008-07-23 @ 17:42:29

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag vågar, vill och kan - allt är möjligt!

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Namnsdag

2008-07-23 @ 02:46:37

Vi har aldrig firat namnsdag i vår familj, men idag (eller ja igår då. klockan är ju över 12) var det tydligen min så nåt måste jag ju säga om det. Har inte riktigt förstått vad som är så speciellt med hela grejen. Det var väl bara när man var liten och ville ha en ursäkt för att äta glasstårta och tigga till sig andra skojiga saker, he he.

Men vad är grejen? För många är det blodigaste allvar, nästan som en födelsedag. Brukar du fira namnsdag?

Tisdagens små bravader

2008-07-23 @ 02:00:51

Gjorde en magnetröntgen idag då, men får vänta tills imorgon för att få svaret. Min läkare från Sahlgrenska har fortfarande inte hört av sig angående cellgiftstabletterna heller.

Har fått någon slags elektrisk madrass som formar sig efter kroppen så fort jag rör mig minsta lilla. Ergonomiskt och jättebra för ryggen! Men som sagt rör den sig för minsta lilla, så det ska bli intressant att se hur det går att sova sen haha! Blir säkert jättebra, annars är det väl bara att stänga av den..

Äntligen har Caroline blivit frisk så hon och jag chillade på terassen. Jag får ju inte träffa någon som är sjuk och hon har smittat sen i Maj Så jag fick en försenad födelsedagspresent, såå söt tack tjejen! <3

(Syns tyvärr inte så bra med mobilkameran)Hon har också tatuerat sig den skitungen, haha! Nu blev jag inte mindre sugen, vill ha! Men hon hade gjort det på impuls det hade jag aldrig vågat. Men det blev fint!

Har bokat in relax-badet till imorgon kl 11! Ska bli grymt skönt att komma ur sängen, har inte rest mig sen i fredags och det bara kliar i benen. Det är galet hur fort musklerna försvinner när man inte använder dem. benen är bara skinn och ben just nu. Fötterna har däremot svullnat av, de ser ut precis som vanligt, den synen har jag längtat efter! (synd bara att inte ansiktet hakar på den trenden, men det kommer! )

Tiina (som jag var hos i Lysekil förra helgen ni vet) kommer och håller mig sällskap några timmar imorgon. Och Elin + Sofia om jag förstått det rätt. Och David kommer efter jobbet. Måste bara säga hur mycket jag uppskattar att ni åker ända hit till Uddevalla, alla ni som kommer och hälsar på. Riktiga små guldkorn är ni!


Dagens funderare

2008-07-22 @ 20:28:05

Det finns en liten skillnad mellan människor, men den lilla skillnaden gör en stor skillnad. Den lilla skillnaden är attityd. Den stora skillnaden är om det är positivt eller negativt.

/W Clement Stone


Natti natti

2008-07-22 @ 03:29:18

Mina värden har blivit lite bättre överlag. Har inte fått ta cellgiftstabletterna än, för min ordinarie läkare kom tillbaka från sin semester idag tror jag och har inte fått tag på henne än. Ska försöka med det imorgon.

Ryggen känns mycket bättre just nu, så jag hoppas jag kan resa mig ur sängen imorgon och kanske prova relax-badet. Men bara att komma ur den här sängen vore ju himmelriket bara det! Är jättepigg, men ska försöka sova ändå. Har fått en tid på magnetröntgen kl 1 imorgon. De ska helt enkelt kontrollera mer noggrant så det inte är några konstigheter, allt syns ju mycket bättre på en MR.

Det enda jag har lite halvpanik över här är att jag inte har tv3, kan ni gissa varför? He he he precis - Våra bästa år. Det finns ju en sida där man kan läsa vad som hänt meen det är ju inte samma sak.. Och Sex and the city också såklart! 

Men mest av allt saknar jag Naiad, att vakna och morgongosa brevid lillan..! Pappa ligger här i en säng brevid och snarkar, men det är inte riiiktigt samma sak, haha! (och D, babe dig saknar jag ju jämt det är underförsått hoppas jag he he)

Natti natti, nu får det räcka för idag!


__________________________________

ps. glöm inte att rösta på veckans fråga! :) ds.

Veckans fråga

2008-07-21 @ 23:20:53

Resultatet på veckans fråga blev följande:

Hur många bloggar följer du dagligen?
¤ Mellan 1-5: 51%
¤ Mellan 5-10: 15%
¤ 10 eller fler: 34%
¤ Jag följer inte bloggar: 0%

Totalt antal röster: 53

Tattoo

2008-07-21 @ 20:51:00

Har fått massa besök idag! Först kom Maria och min kusin Paulina, och kort därefter kom Madde och Elin. Det var riktigt längesen jag träffade Madde så det var skoj. Sist men inte minst kikade Davids moster och kusin förbi, jätteroligt att träffa dem allihop. Hihi alla var så gulliga och hade med sig choklad, hembakta bullar, tidningar och allt möjligt. 

Madde hade tatuerat sig, och jag är (och har varit länge!) såå sugen på att tatuera mig. Det går givetvis inte att göra i detta läget, men det är nåt jag verkligen vill göra. Men det ska ju vara nåt personligt som man kan stå för hela livet. Ska nog försöka arbeta ihop nåt själv, som man lagt ner hela sitt hjärta och kreativitet i. Nåt eget och unikt, som ingen annan har!  


nåt sånt här kanske? haha neee..


Dagens pepp

2008-07-21 @ 17:31:18

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är stark, villig att kämpa och kommer vinna den här kampen!

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Det blev inte som jag hade tänkt mig..

2008-07-21 @ 03:38:03

Nu har jag vaknat från mina smärtstillande. Har varit en jobbig dag tyvärr - mådde mycket mycket bättre imorse och kunde nästan resa mig upp och gå själv! Jag skulle till relax-badet, men så knäckte det till i ryggen och jag ramlade ihop och smärtorna tog över nåt ordentligt. Så det var bara för sköterskorna att bära tillbaka mig till sängen igen.

Där låg jag sen och blev fullpumpad med olika morfinpreparat, men inte nog med det. Det var skift-byte bland sköterskorna efter några timmar. När smärtorna blev för starka igen och den nya sköterskan skulle ge mig mer morfin råkade hon trycka till på ryggen så att det knäckte till igen..! Tappade andan och allt sånt, kunde inte hålla emot att skrika, och det har blivit mycket tårar här idag.

Det är så oerhört frustrerande! Jag mådde ju så bra imorse, och nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Med andra ord blev det inga fyrverkerier, men jag tror inte det var så mycket att se ändå pga vädret..?

Nej gud förlåt, jag känner mig som värsta gnällspiken nu.. men jag var så himla glad imorse och så händer allt det här. Det bästa är nog att försöka sova och hoppas att det är bättre imorgon igen - det här är ju verkligen inget att slösa energi på, men var bara tvungen att få det ur mig.

Men nu räcker det, inte tappa fokus nu! Ska stänga ner datorn och tänka om. Imorgon blir en bra dag!

Puss och kram på er, hoppas ni sover gott :)

Dagens funderare

2008-07-20 @ 23:16:50

"När det är tuffa tider, och allt går emot dig,
och det känns som om du inte kan hålla ut en minut till,
ge inte upp, för det är just vid den tidpunkten allt kan vända."

/Harriet Beecher Stowe


Han är impad

2008-07-19 @ 22:39:39

David och jag har haft det bra här idag, har chillat på terassen, njutit av utsikten och varandras sällskap. Han är en riktig pärla han. Och han är väldigt nöjd med sin säng här som går att höja och sänka ryggstödet på - "Det är ju precis som hästens ju!" haha..


här ligger vi och myser på terassen


en liten liiten bit av utsikten, det var regnbåge och grejer också men den syns inte
 


Nu kollar vi på Skeleton key! Fast det är reklam. Hehe som sagt, jag kan inte hålla mig borta från bloggen, jag är fast!

Tjingeling

2008-07-19 @ 14:55:48

Ooh vad gott, min önskan fick i uppfyllelse - jag fick mig en härlig morgon-latte förut, hihi.. Det ser ut som att jag får stanna här några dagar, ska det göras så ska det göras ordentligt! Det blir i alla fall en magnetröntgen på måndag eller tisdag.

Snart kommer pappa förbi, och så fort David slutat jobbet kommer han också. De har något slags spa/rehab-bad här, så så fort jag klarar av att resa mig upp är jag inte sen med att relaxa lite där hehe. Är på 14:e våningen och det finns en jättestor inglasad terass med utsikt över hela stan. Känns rätt lyxigt alltihop, nästan bättre än hemma här ju, haha! Och alla sköterskor och läkare är dessutom jättegoa.

Lite synd att jag missar hela Fallens dagar nu, men om jag lyckas röra mig mer imorgon ska jag få permission på kvällen så att jag åtminstone kan åka och kolla på fyrverkerierna!

Dagens pepp

2008-07-19 @ 12:51:10

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är avspänd, smärtfri och mår bättre och bättre hela tiden!

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Natt-latte is the shit

2008-07-19 @ 02:38:37

Det är jättemysigt här faktiskt. Helt nyrenoverad avdelning, rummet är jättestort med platt-tv med bra kanaler och allt man kan önska sig. Får smärtstillande intravenöst regelbundet här nu. Skönt att kunna slappna av i musklerna, det var ett tag sen jag kunnat göra det! Ligger här och mumsar på lite färska hallon, sicken gottegris jag är, he he.


Laptopen i högsta hugg och Saw 2 på tv!


Någonting som också är väldigt gott är caffe latte, men det går ju inte att dricka på kvällen om man inte vill bli helt hyperaktiv. Så jag provade koffeinfritt igår. Mmmmh, min nya bästis - natt-latte!

Nej nu får jag nog koppla ur mig här, de kommer säkerligen envisas med att väcka mig kl 8 eller nåt. Men då får det minsann bli en morgon-latte tror jag!

Natti natti på er!

Dagens funderare

2008-07-19 @ 00:46:17

"Förmågan att idag tänka annorlunda än igår,
skiljer den vise från den envise."

/John Steinbeck


På sjukhuset

2008-07-18 @ 22:19:08

Anledningen till att jag iinte skrivitv nåt idag är för att jag ligger på uddevalla sjukhus. fick åka in med ambulans förut pga ryggen, kan inte röra mig alls nu och det gör hemskt ont.. men jag kan ju inryyte hålla migborta från bloggen haha tror ni jag är beroende eller? nää nä...

väldigt svårt att skriva kan jag lova, så det blir lite som det blir idag.

ska försöka svara på era kommentarer så gott  det går men ni får ha lite tålamod med mig, okej..? :) puss o kram på er 

Fallens dagar kommer sakna mig i år

2008-07-18 @ 02:21:45

Gosh, vart tar sommarn vägen? Det är ju snart augusti. Det är redan Fallens Dagar (årets stora "festival-happening" här i stan) imorgon. Jag har inte badat än, inte ens doppat fötterna! Ohh nej nu får det vara nog. Ge mig en riktig värmebölja så ska jag ge den vad den tål.

Men det har varit ett knepigt år, för mig har det ju på sätt och vis varit ca ett halvår kortare än för alla andra. Jag menar eftersom att jag knappt kommer ihåg någonting alls från hela hösten och vintern pga alla starka mediciner och morfin. 

När folk pratade om vilken fin höst det var så hade jag ingen aning om vad de pratade om, jag hade ju legat inlåst på mitt rum på sjukhuset och kommer inte ihåg nåt. (och tur är väl det) Så för mig var det egentligen bara lite mer än ett halvår sen som det var Fallens dagar och jag var ute och festade järnet, he he.

Haha ååh vad kul det var.. Dansade på borden och röjde bäst av alla. Blir nog liiiite mindre av den varan i år, men det får bli nästa och nästa år igen!

Healingen

2008-07-18 @ 01:38:16

Fick ju healing idag! Det är två bekanta, Magnus och Gösta, som kommer förbi då och då och healar mig och tar bort dåliga energier. Tycker det är jätteintressant med sånt här, och jag tror att det som inte skadar kan ju bara vara bra och positivt! 

Tyvärr är det långt ifrån alla som tror på det, och det behöver man ju inte göra om man inte vill det. Alla är olika. Men jag har ju inget att förlora på det, tvärtom. Och det coola är att det dessutom har sagts så mycket när de varit här, saker som de aldrig hade kunnat veta annars så jag är ganska övertygad! Och såklart jätteglad att de vill komma hit och hjälpa mig, alltid lika roligt att ha dem här.

Särskilt idag kände jag verkligen att alla dåliga energier var som bortblåsta efteråt, det behövdes verkligen. Tusen tack till er M och G, jättegoa är ni som hjälper mig!

Torsdag

2008-07-18 @ 00:38:04

Nu så..! Sitter åter igen och tränar upp min simultanförmåga, kom precis hem och det är ju SATC på tv.

Har som sagt haft massor att göra idag, så det har varit roligt! På förmiddagen kom Magnus och Gösta, som gav mig healing. Mer om det strax. Efter healingen var jag väldigt trött så jag och David kollade igenom några avsnitt av den nyaste säsongen av Scrubs. Haha helt klart den BÄSTA säsongen av alla, har nog aldrig skrattat så åt Scrubs! Love it.

(Ojoj nu ringer D och jag gör nu TRE saker samtidigt - jag börjar ju bli bra på det här alltså haha..)

Sen tyckte vi att det var dags att ta tag i att borsta tänderna på Naiad och det gick förvånansvärt bra, hon var jätteduktig! Så nu blir mina morgnar lite mer mysiga istället för stinky he he..

När det var dags för David att kila iväg kom Sofia och Elin som ett brev på posten, så där satt vi sen till ungefär halv åtta och skvallade loss! Är så glaaad att de är hemma igen, har saknat dem massor.

Sen så var det ju såndär härlig kvällssol så jag och pappa tog bilen och bara åkte runt, alltid lika avslappnande tycker jag! Sist men inte minst stannade vi till hemma hos honom någon timma för att norpa en av hans hemmagjorda ökända dödsgoda bullar.. De går bara inte att motstå, hur mycket man än försöker. Det är nog omöjligt.

Har haft det så bra med allihop idag, men den bästa tiden på dygnet är trots allt när jag bara får tid för mig själv. Som nu. Puuuh..! 

Don't worry, brb

2008-07-17 @ 19:43:41

Har inte hunnit slå på datorn idag förrän nu, och det var bara för att meddela att det blir mer uppdatering om några timmar. Har haft fullt med folk här heeela dagen och nu ska jag åka och träffa min kära far en stund medans det fortfarande är ljust och lite varmt ute, man kan ju inte sitta inne vid datorn en sån här dag, eller hur?

Men vi hörs lite senare vi, I promise!

Dagens funderare

2008-07-17 @ 19:33:25

" Alla sanningar går igenom tre stadier.
Först blir de förlöjligade.
Sedan blir de våldsamt motarbetade.
Slutligen blir de accepterade som alldeles självklara. "

/Schopenhauer


Normala problem

2008-07-16 @ 23:55:29

Det verkar som att metadonet börjar funka bra nu, mot smärtan i alla fall. Jag har inte behövt ta extra smärtstillande på två-tre dagar och jag har kunnat sova ostört, wowoo! Nu ska bara kroppen vänja sig så jag inte blir så yr i huvudet av det också.

Så snart kommer jag kunna gå och hitta på saker utan att behöva oroa mig för att jag ska få ont i levern. Men först måste jag bli av med ryggskottet. Ja förlåt.. det var ett jäkla tjat om det där. Men grejen är att det faktiskt känns rätt skönt ändå. Det är aldrig kul att ha ryggskott, och visst är det otur att jag fick det nu när jag inte har särskilt ont i levern. Men det känns så himla bra på nåt sätt att ha normala fysiska problem, som inte har med "den jävla idioten" att göra!

Kanske låter konstigt, men det är roligare att koncentrera sig på att man stapplar omkring konstigt för att man har ett simpelt ryggskott, och inte pga idioten. Jag är "normal", yeeeeeey!

Healing

2008-07-16 @ 21:34:23

Imorgon ska jag få healing igen förresten! 
Blir säkerligen bra, men tänkte skriva mer om det imorrn.

Så jag laddar!

Ugghh..

2008-07-16 @ 20:42:15

Nä, nu ska jag nog spy eller nåt, uuuh vad jag mår illa. Men det är inte som ni tror. Det är inte mitt "vanliga" illamående. Jag har inte fått bulimi. Jag har inte snurrat på datastolen. Jag är inte full och jag har inte lekt irländsk julafton. Jag har helt enkelt tryckt i mig en redig portion marängswiss. Såhär i efterhand känns inte det så lyckat. Men gott vare, he he he..


Borsta, film och trombocyter

2008-07-16 @ 18:53:43

Här ska det borstas tänder! Fast inte på mig då, eller.. jo jag borstar ju också mina tänder, men jag har varit och köpt tandkräm till hunden. Hon luktar nämligen inte hallon just nu haha.. På morgonen när hon kryper upp och lägger sig på min kudde och drar en djup, härlig suck vaknar man ganska omgående.

David kommer strax och jag tror han skulle ta med Blood Diamond, den har jag hört ska vara bra. Så det blir nog filmkväll lite senare!

Mina trombocyter (som ska vara uppåt 80 för att jag ska få ta cellgiftstabletterna på söndag) dippade ner till 38 häromdagen, men nu har de stigit till 42. Inte mycket men alltid nåt, fortsätt uppåt nu!!

Ryggen känns förresten något bättre idag, har lyckats att både ta mig på en prommis, en sväng till djuraffären och dessutom åkt och handlat på ICA. Fick ju bärhjälp såklart men jag har rört på mig bra i alla fall, det ska man tydligen göra när man har ryggskott? Så nu känner jag mig lite duktig faktiskt he he.

Dagens pepp

2008-07-16 @ 14:39:11

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag litar på mig själv och står upp för mina tankar och åsikter!

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Vad händer?

2008-07-16 @ 01:19:10

Herregud. Det är en till sak jag har glömt. En till, och ingen nådig sak heller - jag missade Sex and the city! Hur i hela världen gick det till, vad är det med mig idag? Jag börjar bli rädd för mig själv.

Jag får ta igen det här imorgon, så här kan det ju inte gå till. Jaja. Nu är det dags att kolla igenom mina favvobloggar. Vad brukar ni ha för er såhär på natten, ni som är nattsuddare som jag?

Puss och kram på er goingar!

Jag är nyttig

2008-07-16 @ 00:40:03

Kolla in min fräscha kvällsmat som jag satt och plockade från förut; Vindruvor, plommon, mandlar, ett par skorpor, en bit av mörk Lindt-choklad till efterrätt och så skymtar man mina blåbär därborta i hörnet he he. Ringlade lite vaniljyoghurt över dem - jiettegoått som mat-Tina skulle sagt!Saker man "ska" göra

2008-07-15 @ 23:53:21

Det finns så många saker man "ska" göra, men på nåt sätt lyckas man aldrig få tummen ur.

Som att framkalla sina bilder på datorn, vet inte hur många tusen jag har. Det blir ju en ganska go klumpsumma när man väl ska framkalla alla samtidigt, så varför gör man det aldrig med en gång? Inom foto-kategorin faller även alla de bilder (och filmer) man lovat att bränna ut till vänner.. Förlåt till er som känner er träffade, jag looovar att ta tag i det.. öhm ni har hört det förr? Ja, jo.. ehrrm.

En annan grej är träning. Nu för tiden har jag inte det problemet, jag vill verkligen träna upp mig och gör det så fort jag får chansen. Men det är en sån typisk får-inte-tummen-ur-grej. Jag brukade verkligen dra mig för att ta mig de där jääättejobbiga 500 metrarna till gymmet, för att sen tycka det var superskönt när jag väl var där. Haha, tönt... Men jag tror det är så för de flesta.

En vidrig sak som jag faktiskt lyckats lida mig igenom som jag aldrig trodde jag skulle är att rulla köttbullar, det fick jag ju ur systemet på midsommar. Men något som faktiskt är värre och som jag bara inte klarar av är att rensa kyckling. Det är en sak med köttfärs, men man kan ju verkligen SE att det är en stackars kyckling som ligger där liksom. Om jag skulle rensa den skulle jag inte kunna äta den sen. Punkt slut.

Men idag har det vart just en sån dag då jag bara glömmer bort allt.
Jag skulle ringa Kodak och säga att de skulle skicka en ny kamera för det var den och inte sladden det var fel på. Det glömde jag bort. Sen tog jag kortisonet två timmar för sent så ikväll kommer jag vara ännu mer piggelin än vad jag brukar haha.. där rök mina planer att vrida tillbaka dygnet, i alla fall för idag.

En sista tummen-ur-röven-sak som för övrigt också blev negligerad idag är att betala räkningarna i tid. Nu har jag fått massa betalningspåminnelser igen - Madde, kära Madde vad ska vi göra åt dig... Nä, imorgon sätter jag hela skiten på autogiro. Ha-ha-ha ja eller hur säger du då.

Jamen det kan bli spännande det här ju, jag startar härmed en ny tävling: "När sätter Madde in sina räkningar på autogiro?" Den som gissar rätt kan få köpa mig en glass.

Haha nej skämt åsido. Det här blev långt, men man får ju faktiskt variera sig lite ibland eller vad säger ni? 

Och har ni saker som ni gärna "glömmer bort"?

Puss och kram goingar!

Sanningen om svin och grisar

2008-07-15 @ 21:45:54

Jag och Lisa sitter och filosoferar..

Lisa: Vilka är det som brukar rulla sig i lera.. svin eller grisar?
Jag: Ehm.. båda..?
Lisa: Men..vad är det för skillnad på svin och grisar egentligen? ..jo aah, såklaaart.. den ena sorten är lite snällare..!

I'm back

2008-07-15 @ 21:26:24

Kom igång med bloggandet lite senare än tänkt idag men nu har jag äntligen slått mig ner här för kvällen. Lajsa har precis kilat hemåt och jag har till och med klarat av en relativt lång prommis med Naidad trots ryggen, yeeey för mig!

Ska gå och fixa min dagliga dos av blåbär. Mmmh ojoj och där låg det en bunke vindruvor, det ser ut att bli bär-frossa här ikväll!

_______________________________________________________________________________________________

Måste bara tipsa om en blogg jag hittade nyligen, en tjej med glimten i ögat som jag tror är lika gammal som jag och dessutom gravid. http://melindalin.blogg.se
Och tack för att du länkade till mig också! <3

Dagens funderare

2008-07-15 @ 19:49:28

"En optimist kanske ser ett ljus som inte finns,
men varför måste pessimisten alltid springa fram
och blåsa ut det?"

/Michel de Saint-Pierre


Good morning in the stugs

2008-07-15 @ 12:47:27

Gick och la mig "tidigt" igår, runt tvåtiden. Ska försöka vända tillbaka dygnet en gnutta, i alla fall någon timma. Jag älskar ju att vara uppe på natten så jag är lite kluven, men jag vill orka göra saker på dagen också.

På tal om att göra saker så kommer Lisa förbi vid tretiden, naaajs! Haha.. vi har vår speciella humor vi två så det är kanske bäst att jag vilar mig en stund innan hon kommer. För när vi kommer igång kan det bli lite urflippat så jag får nog ladda. Hon ska sjunga på Davids systers bröllop så vi ska gå igenom lite noter och sånt också!

Men strax börjar Days så jag ska förflytta mig till soffan ett tag, inte missa!

Ät inte upp mig!

2008-07-14 @ 23:29:54

Om man skulle beskriva min dagsform med ett ord skulle det vara zombie. Nu sådär lagom till elva på kvällen har jag börjat vakna till liv, haha. Sitter här med lite kvällsmat - en stooor tallrik melon, hembakt bröd och en ostknäckis - och ska läsa igenom min dagliga blogglista.

Oj. Sex & the city har börjat, nu ställdes min simultanförmåga på prov. Det här inlägget kommer ta tid att skriva, haha.

Trots att det var kyligt och mitt zombie-tillstånd var väldigt påtagligt kände jag att jag gärna ville komma ut lite. Så det blev en lunch på något avskilt slusscafé i Vänersborg. Jag satt med Naiad i knät och värmde mina kalla händer runt en latte. Plötsligt börjar hunden morra. Och jag känner att nåt nafsar på mina tår, waaahaha vad är det här nu då??

Jo.. en hungrig igelgott.


(Observera mitt desperata försök att inte bli uppäten)

Den snarkande chihuahuan

2008-07-14 @ 19:54:54

Haha nu har jag äntligen lyckats..!
Snarkningarna brukar vara lite grövre men det här får duga för denna gången
(Ljudet är sisådär så ni får kanske höja volymen)Haha men erkänn, det här är ju urgulligt..

Det var bra det

2008-07-14 @ 13:48:25

Nu har vi pratat med Sahlgrenska och om värdena är bra så får jag ta cellgiftstabletterna på söndag! Jaaa! Nu känner jag mig lite lugnare.

Är fortfarande shoppingsugen idag, men är såå trött.. Får se om jag piggnar till, då bara måste jag ta en liten runda hehe.. Borde inte min tv ha kommit snart undrar jag? Ska nog ringa och kolla.

Dagens funderare

2008-07-14 @ 13:15:09

"Prestation är att göra saker och ting rätt.
Effektivitet är att göra rätt saker och ting"

/Zig Ziglar


Nu skärper jag mig

2008-07-14 @ 01:14:17

Jag känner mig jämt så elak när D sover här, kortisonet gör mig så pigg så det är jättesvårt för mig att sova innan minst 2 på natten. Men han äter ju inget kortison så han har sovvanor som en normal person haha..

Det låter oftast såhär:
D: Älskling jag måste nog gå och lägga mig nu..? Jag jobbar imorrn..
Jag: Jag kommer snart, jag looovar! Jättesnart..!

När jag kommer så har han såklart somnat. Usch jag är en hemsk flickvän. Måste skärpa mig, Typ nu!

Så godnatt på er. Hoppas ni har haft en bra helg, det har jag!

Veckans fråga

2008-07-14 @ 00:49:39

Resultatet på veckans fråga blev följande:

Vad anser du gällande bilder på bloggen?
¤ Mer bilder åt folket - ju fler desto bättre! - 74%
¤ Det är alldeles lagom som det är - 20%
¤ Kan vara kul med någon enstaka då och då, men itne för ofta - 6%
¤ De bara förstör och tar bort fokus från inläggen! - 0%

Totalt antal röster: 69

Amore-style

2008-07-13 @ 21:37:44

Det var lite för kyligt för att sitta utomhus och äta, så vi satte oss i ett avskilt hörn på Mamma mia istället. Efter maten beställde vi in en chokladkaka och delade på sådär romantiskt, hihi. Värsta delikatessen, det förväntade man sig inte på ett pizzaställe. Fast.. det är ju mer en restaurang i och för sig, bara att jag jämt beställer pizza när jag väl är där hehe. 

 


När vi begav oss hemåt vart det lite varmare igen så då satte vi oss på balkongen. David läste en bok och jag slocknade totalt med Naiad i knät, så där har vi slappat fram tills nu.

Nu äre mooovietajm!

Dagens pepp

2008-07-13 @ 16:49:02

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är djupt avslappnad och centrerad.

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Bästa välkomnandet!

2008-07-13 @ 16:26:47

Jag har världens bästa pojkvän. När jag kommer hem sitter han där utanför dörren och väntar på mig, bättre syn kunde  jag inte mötas av efter en lång bilfärd från Lysekil! Så idag ska vi ha en mys-söndag och bara njuta av varandras sällskap. Kanske hämta upp en smarrig pizza och sätta oss någonstans där vi kan vara lite ifred? Ja det kör vi på.

Shoppade två jättegoa tröjor i Lysekil, tog en runda innan vi åkte hem! Synd att det är söndag idag, annars hade jag nog åkt och shoppat loss här i stan också. Sååå shoppingsugen! Men det får bli en annan dag.

Nu ska jag ägna mig lite åt mina två favoriter som jag saknat så!Mera update lite senare, är man nattuggla så är man he he.

Jag somnade inte!

2008-07-13 @ 01:57:54

Det blev en underbar middag på Pråmen med entrecôte med ugnsbakad potatis och mmmh vilka tomater! Lite annorlunda grej att bli lyrisk över tycker kanske du.Tomater. Men jag är inte särskilt förtjust i tomater annars. Sen blev det färska jordgubbar och glass till dessert. Väldigt god mat kan jag lova!

Och nu kan jag pusta ut - jag somnade inte, wohoo! Däremot blev det extra snurrigt, för Pråmen är en båt. En restaurang på en riktig båt. Som gungar fram och tillbaka. Ja du, metadon + gungande båt, det kan ju vara skoj om man är på det humöret hehe.

En bra grej med att gå ut och äta där folk är lite fulla, nu när jag har ryggskott, var att man skulle kunna tro att mitt stela stapplande kunde tolkas som att jag bara hade tagit ett glas vin för mycket. Fast i och för sig, vad är värst, att man har ryggskott eller att man är ett fyllo? Haha! Nä det där var inte så genomtänkt kanske.

Har fått till ett par bra kort idag men eftersom det inte var planerat att vi skulle sova här tog jag inte med några sladdar. De har gjort det så snyggt här i gäststugan, det är två rum och kök och de har byggt det helt själva! Lyxigt värre, jag stormtrivs.


Vi stannar

2008-07-12 @ 20:29:01

Har suttit några timmar på klipporna här i Lysekil med en fräsch picknick. Det har varit skönt väder, men sen kom åskan och regnet så jag slog mig ner här i soffan för en lugn stund. De har en nybyggd gäststuga här så vi fick den stora äran att stanna här inatt och inviga den, sicken lyx!

Vi har beställt bord och ska ut och äta vid halv tio, ser fram emot det jättemycket. Det var ju hur länge som helst som jag gick ut på kvällen bland folk. Vill ju inte gärna göra det hemma, men här behöver jag inte bry mig eftersom jag inte känner någon här ändå.

Kommer kännas konstigt att sova utan Naiad (mormor fick vara hundvakt), men Tiina har ju en stor hund, Rassy, som skulle äta henne till frukost om vi hade tagit med henne, haha.. Åh det var lite dumt, Naiad löper nu och hon låg i mitt knä innan vi åkte. Och det kände såklart Rassy, han blev väldigt glad och hoppade på mig och mitt ryggskott, aj aj.. Så jag ramlar ju ihop. Det som händer är att jag tappar andan och det känns som att man blir helt förlamad, jätteläskig känsla alltså! Så nu har jag vart tvungen att ladda upp med extra smärtstillande, hoppas jag inte somnar vid bordet ikväll haha! Det vore ju synd.

Jag tror förresten att jag äntligen har lyckats filma när Naiad snarkade imorse. Får se om jag är teknisk nog att lägga in det på datorn också he he..

Lysekil

2008-07-12 @ 12:23:42

Good morning där! Här är det ju lite mulet och trist idag så vi åker till Tiina i Lysekil istället. Nu med en gång tror jag, så jag får kila.

Hörs lite senare!

Dagens funderare

2008-07-12 @ 12:17:25

"Du ska älska dig själv lite mer än du älskar andra, annars blir du utnyttjad.
Men du ska betrakta en annan människa som ett konstverk
du inte har rätt att peta i för dina egna planers skull"

/Poul Henningsen

Och vinnaren är...

2008-07-12 @ 00:23:23

Herregud vilken beslutsångest jag har haft! Fast efter många om och men har jag bestämt mig, och vinnaren är: JOHAN!

En motivering är kanske på sin plats också och ja, det var ju den konstigaste komplimangen jag var ute efter. Och jag måste faktiskt säga att konstigare komplimang har jag inte hört, haha! Så grattis Johan!Och tack alla andra för era härliga bidrag, jag har suttit här i soffan och småfnissat väldigt bra de senaste två dagarna. Får nog styra upp nåt sånt här igen, men då lovar jag att planera lite bättre! Och kanske fixa nåt kul pris om jag lyckas vara så kreativ ;)

Men men, det var den lilla mini-tävlingen, hoppas ni tyckte det var lika roligt som jag!


Snart är det dags

2008-07-11 @ 20:42:22

Nu är det bara några timmar kvar tills jag ska bestämma vem som vinner min lilla tävling, närmre bestämt runt midnatt har jag bestämt. Så nu är det sista chansen för er som är ute i sista stund och vill lysa upp min och alla andras kväll!

Jag såg förresten en sak som fick mig att tänka till, gällande Davids "hämnd". Det var en artikel i Illustrerad Vetenskap, där rubriken var "De primitiva pungdjuren ger sig aldrig". Jag vet inte vad artikeln handlade om, men när de skriver "de primitiva pungdjuren" måste de ju syfta på män och inget annat.

Att han kan vara envis det visste jag, men att han aldrig skulle ge sig? Nä, det var väl att ta i, och jag är ännu mer envis. Men om det nu är så, så får jag nog sova med ett öga öppet. Heheh nä förlåt nu börjar jag bli übertrött tror jag..

Ge mig!

2008-07-11 @ 19:37:21

Jag börjar bli väldigt otålig.. Jag har varit utan riktiga cellgifter hur länge som helst nu.. Måste få prata om det med någon läkare på måndag känner jag. Min ordinarie läkare på Sahlgrenska är på semester så det är svårt att få besked om saker och ting just nu och det är väldigt frustrerande.

Och om de inte ens kan ge mig den här reducerade dosen Vepesid (de rosa monstertabletterna..) utan att behöva lägga in mig på kuppen måste de hitta nåt annat alternativ! Dags för läkarna att jobba på lite nu tycker jag..

Men! En bra sak är att Metadonet har börjat ge bättre effekt, så jag blir mer och mer smärtfri i levern för varje dag nu! Bra bra bra, mycket bra.

Hämnd..?

2008-07-11 @ 19:10:35

Ojsan hoppsan, läste nyss Davids blogg och han utlovar hämnd på mitt gästinlägg som jag skrev där. Haha skit också. Får nog fjäska lite eller nåt, göra lite damage-control.

Vill du ha massage kanske, älskling..? Frukost på sängen?

Äsch. Han får faktiskt ta det med en nypa salt. Eller borde jag bli skakis? Catfight på g maybe baby he he he..

Sådär

2008-07-11 @ 18:16:04

Hemma igen! Var på avd. 14 i Uddevalla som blir min nya "hemavdelning" från och med nu, alltså dit jag åker om jag skulle behöva åka in en snabbis för att få blod och sånt. Helt nyrenoverad och jättefin avdelning faktiskt, och bra personal så det var ju bra.

När det gällde ryggen så gjorde jag en röntgen och fick konstaterat att det bara är ryggskott, inga metastaser (spridningar) i skelettet eller nåt. Puh! Och när det gällde mina svullna fötter skrev läkaren ut en svag dos vätskedrivande, men han trodde svullnaden hade mest med kortisonet att göra och rådde mig att röra på mig så mycket jag orkade och kunde. Så det var i princip det som hände på sjukan idag!

Sen gick vi och åt på ett café som heter Yerba, vilket ställe! Om jag bodde i Uddevalla skulle jag hänga där jämt, så det rekommenderar jag starkt om ni är i  de trakterna.

  


Men..

2008-07-11 @ 11:43:32

Såhär kan de ju inte göra.. nu helt plötsligt säger de att jag måste ha uppåt 80 i trombocyter och jag har pendlat mellan 50 och 60 på sistone. Så de vill att de ska bli mer stabila innan jag kan fortsätta med cellgiftstabletterna.

De får se till att hitta nåt annat som fungerar då för jag måste ju få någonting snart i alla fall...!

Har lite bråttom nu, ska ju till läkaren i Uddevalla och först lämna av Naiad hos mormor och morfar så hon slipper vara ensam. Hej så länge!

Jajusteja..

2008-07-11 @ 02:35:26

Just det ja det hade jag glömt, måste ställa klockan på kl 10. Måste ju vara fastande minst 4-5 timmar innan jag tar cellgiftstabletten. Förutsatt att provsvaren är tillräckligt bra nu då, men det är väl klart att de är, va!

Men jag vill ju inte göra samma misstag som sist, dvs. glömma ställa klockan och svälta lite smått pga missad frukost hehe. Det var ju ingen hit.

De snygga rosa monsterpillrena.
Haha de är ju bara stylish, kan inte släppa det..Klockan 10 alltså.. innebär det att jag borde sova nu då kanske..?
Hm. Näe.


Slavdrivarn

2008-07-10 @ 23:15:40

Älskar att ha en balkong med kvällssol, men man fastnar lätt. Sen att jag fastnade pga att jag inte kunde resa på mig var en annan femma, haha.. Träsmak i häcken är väl aldrig fel liksom.

Känner mig som en riktig slavdrivare, stackars morsan får springa som en galning åt mig här. Ungefär såhär har det låtit idag:

"Kan jag få vindruvorna, kan du lägga upp mina fötter, lyft upp Naiad i mitt knä hon är ser så ensam ut, kan jag få laptopen, åh det ringer jag når inte telefonen ge mig den, kan jag få vindruvorna igen..? Eller nej ta bort dem jag orkar inte mer" And so on. Stackars mor,  men sitter man fast så gör man.

Anita och Maria är här, och Maria hade med sig ett par jättesköna bollar (Ehm lät kanske lite fel men ja..) som man masserar ryggen med! Det var ju perfekt tajming en dag som denna, så det tackar jag för!

Här är bollarna! Och Naiad ligger här och myser brevid mig som vi gjort hela dagen. Eller rättare sagt så har hon knött i mitt knä  tillsammans med laptopen haha. Men hon verkar allt trivas bra med det.


Tävlingen

2008-07-10 @ 19:42:30

Det ramlar in så himla roliga bidrag till min lilla komplimangs-tävling så nu har jag bestämt att vi förlänger tävlingen tills imorgon kväll! Börja inte kasta tomater eller nåt på mig nu haha (duckar), jag vill ju bara inte att det här skojiga ska ta slut.
 
Men det blir sent imorgon kväll. Så ni som inte lämnat nåt bidrag än, tänk efter ordentligt om ni fått någon annorlunda komplimang och klottra in det HÄR!

Ryggskott

2008-07-10 @ 18:03:14

Dagen började superbra - jag hade inte ont alls inatt, och fick hela 9 timmars perfekt sömn!

Sen hände nåt mindre kul. Jag stod upp, rakt upp som vanligt och gjorde ingenting. Då plötsligt högg det till i ryggen och jag bara föll ihop, tappade andan och kunde inte röra mig! Jag blev livrädd, trodde jag var på väg att bryta ryggen eller nåt, samtidigt som jag fick panik eftersom jag tappat medicinerna på mattan i fallet - hunden får bara inte få i sig dem!!

Som tur var så var mamma hemma och kom till undsättning med en gång. Misstänker att det är ryggskott. Det var ju på precis samma ställe jag sträckte mig förra veckan, och har känt av det då och då hela tiden så jag är inte särskilt orolig. Men får ta det väldigt lugnt idag så får läkaren kolla på det imorgon.

Nu sitter jag på balkongen under parasollet och har det chill. Alldeles lagom varmt och så blåser det lite lätt, det här är livskvalitét kan jag säga!


Nu så!

2008-07-10 @ 15:55:22

Har fått gårdagens provsvar och de har blivit bättre! Så om de går upp lite lite till kan jag ta cellgiftstabletterna imorgon, yeeeey! Era hållda tummar och tår måste hjälpt, ni får hela äran - men släpp inte riiiktigt än, måste ju få i mig 5 st tabletter först också he he. Det var bara levervärdena som var lite höjda men det var pyttelite, så det bryr vi oss inte om!

Har fått en läkartid imorgon i Uddevalla, de ska ju försöka klura ut vad som gör fötterna så svullna. Så nu börjar det hända saker  i stugan, härligt!

Ett gott skratt

2008-07-10 @ 13:32:40

Haha vissa är ju bara för roliga - fick två väldigt speciella kommentarer, och ett väldigt gott skratt (båda var från samma person, som nog inte tänkte på att jag kan se hans ip-nr och jag vet vem personen i fråga är. Har inte och kommer inte godkänna den, så leta inte förgäves)

Hur som helst, jag blev bönfallen att inte svära så mycket, för


" Snälla Madeleine, Du drar ju självaste Djävulen till Dig! "


Haha ojdå.. tack för varningen. Jag får passa mig i fortsättningen! 


Dagens pepp

2008-07-10 @ 11:53:23

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:


Jag är stark, glad och inget kan få mig på dåligt humör!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Snurrigt

2008-07-10 @ 01:13:49

Har ju höjt Metadonet lite till nu. Tog kvällsdosen för en stund sen och nu börjar det allt bli lite snurrigt, kroppen är inte van. Och så har jag druckit mitt älsklingste, Rooibos champagne. Mums! Så jag blev lite sömnig av det nu också. Det har blivit mycket av den varan idag, alltså fejk-alkohol haha. My hade nämligen med sig alkoholfritt vin, jag får ju inte dricka.

Vi hade rätt kul åt det. Ååh, jag vill faktiskt ta mig en liten sup, det var snart ett år sen nu. Och den där Baileysen har stått och lockat på mig länge nu, haha. I slutet av Augusti förra året var nog min senaste krogrunda. Men jag får helt enkelt lära mig att uppskatta de alkoholfria alternativen, hälsan går först hur trist det än må vara ibland.

Bjuder på lite fylle-nostalgi, vasheguu!


La peruque

2008-07-10 @ 00:47:18

Min kära mor har tvättat den långa blonda peruken ikväll så den är som ny, hääärligt. Värsta svallet äre nu, känns precis som mitt riktiga "gamla" hår. Vill ha det tillbaka!

Nu har mitt riktiga hår ändå blivit några centimeter (kan nästan göra en frisyr), så om bara jag kunde få slippa kortisonet och mitt ansikte kunde svullna ner någon gång skulle jag kunna tänka mig att visa mig bland folk utan peruk. Men det kommer inte på fråga förrän jag klarar av att kolla mig i spegeln utan att dö lite inombords. Haha nä vad hemskt det lät..

Men seriöst, nu ska jag vara lite personlig.
Tänk dig att du stiger upp varje morgon och ser ut såhär: 

(Kommer inte ihåg exakt när bilden är tagen,
nån gång mellan feb-mars kanske.. nåt sånt)


Jag menar kolla handleden, det är ju nästan äckligt.. och här var jag ändå inte som smalast, långt ifrån. Men när man har gått runt och sett ut ungefär såhär i ett halvår och sen helt plötsligt svullnar upp till oigenkännlighet av alla jäkla mediciner, då får man bannemej hjärnspöken vare sig man vill eller inte.

Jag vill inte bli såhär smal igen for the record, jag var riktigt illa ute där ett tag. Men jag vill kunna se mig själv i spegeln igen utan att må dåligt. Utseendet betyder inte ett piss egentligen, jag skulle gärna se ut som ett träsktroll hela livet bara jag blev frisk. Men jag är fortfarande samma person som jag alltid varit, och som jag sagt innan så är det en rätt fåfäng person hehe.. Och även fast jag har ett helt annat perspektiv på saker och ting nu, och kan uppskatta nya, små, stora och helt andra saker nu jämfört med innan så vill jag ändå ha tillbaka de morgnarna när jag tittar mig i spegeln och ser Madde igen!

Balkong-bloggning

2008-07-09 @ 22:35:54

Sitter på balkongen med en tjock filt och njuter av solnedgången. Alla har nyss kilat hemåt och vi har haft jättetrevligt ikväll! Maten och jordgubbspajen blev sjukt lyckade, och så spelade vi lite spel. Gissa vem som vann, he he he.. Alla hatar att spela spel med mig, jag har jämt sån tur i spel, haha. Tur i kärlek också konstigt nog, hur går det ihop? Brrr, nu börjar det bli lite kyligt så får nog gå in i värmen och mysa istället!


 
    


Dagens pepp

2008-07-09 @ 15:18:54

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:


Jag är lugn, trygg och säker i alla situationer!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Fixat!

2008-07-09 @ 13:53:41

Nu är tävlingsinlägget fixat och ska funka, så lägg in ditt bidrag nu vettja! :)

Vi kör en liten tävling!

2008-07-09 @ 13:44:58

Komplimanger är ju alltid kul att få. Men ibland blir man lite ställd.

David och jag sitter och småpratar och har det trevligt. Jag kläcker nåt (minns tyvärr inte vad det var) och han skiner upp som en sol i hela ansiktet:

D: Haha vet du. Du svär så härligt!
Jag: Ehh..Uhm. tack...?

Har ni fått någon konstig komplimang någon gång? Skriv i det här kommentatorsfältet, så publicerar jag vinnaren på torsdag kväll!

Bara för skojs skull, lite kul får vi ju ha här på bloggen tycker jag! Så kom igen nu folket - bjussa på er själva och spread the word! Det här kan bli riktigt roligt.


Min jordgubbspaj

2008-07-09 @ 12:39:07

Är det bara jag inte inte ser mina nya inlägg på bloggen? Det senaste jag sett sen igår var "Ett till.." konstigt, jag fattar ingenting.

Ikväll kommer Jennie och My hit, det är ju dags för våran laga-mat-och-umgås-kväll! Det blir paj x2 - kycklingpaj och jordgubbspaj. När David fick reda på att min jordgubbspaj stod på menyn kunde ju inte han vara värre än att joina oss och "hjälpa till att äta upp den", haha!

Jag ställde klockan imorse, så Days-reprisen är avverkad och jag kan känna mig lugn. He he.

Ett till..

2008-07-09 @ 01:46:36

Ett till kort förtydligande: När ni kommenterar som anonyma eller inte har någon egen blogg jag kan svara till brukar jag skriva mitt svar under samma inlägg som ni kommenterat på. Så om du kommenterar som anonym får du komma ihåg vilket inlägg du kommenterade på för det är där jag skriver mitt svar sen.

Jag kan vara lite långsam på att svara ibland, men jag gör mitt bästa! Och jag ber om ursäkt om det är något jag råkar missa. Jag tror inte jag gjort det, men om jag skulle göra det så är det inte med flit. Sådär goingar, det var bara det!

(Så Viktor, titta under "Dax att hålla tummarna igen" inlägget nu :D )


Klant

2008-07-08 @ 23:22:45

Förut när jag skulle äta jordgubbar med mjölk skulle jag hälla på jättelite socker. Pyyyyttelite alltså, jag lovar. Typ en halv tesked. Det är sant. Men så tappade jag sockerskålen i mjölken. Tjoff! Bara sådär. Så jag fick slänga allt. Det var nog någon högre makt som försökte ge mig en pik, eller vad tror ni? Hahah! Inget socker till dig Madde, du kan få diabetes! *Grrr, slår på fingrarna*

Jag som bara ville ha en gammal hederlig nostalgi-skål med jordgubbar och mjölk, som när man var liten. Buhu.

Filmen var bra förresten, inte sådär jätterevolutionerande direkt, men bra. Oooh nu är det Sex and the City, så jag måste slita mig härifrån ett tag!


Palliativa - förklaring

2008-07-08 @ 20:32:55

Fick en kommentar från Natalie där hon undrade om palliativa teamet, att de sysslar med vård i livets slutskede. Det gör de, men de fungerar även som koordinatorer för de som behöver. Så för min del innebär det att jag bara behöver ringa dem ifall jag behöver nåt ( som medicinlistor, nåt kort hembesök om det är nåt jag funderar över osv) , istället för att ringa runt till tusen olika läkare och avdelningar.

Så det är inget allvarligt, tvärtom :) Tänkte att det var lika bra att svara på det här sättet, så ni inte tror att jag ska gå och dö eller nåt, haha!


Oj vilken dag!

2008-07-08 @ 20:09:30

Puh vilken dag, vet ni vad jag har gjort? Jag har köpt en 26' platt-tv! Eller jag har den inte än, den fanns inte i lager så de ska ringa så fort den kommer. Hoppas det går fort, jag har ju inget tålammod what so ever haha.. Och så ska jag köpa kablar så man kan koppla in laptopen. Kul va!

Elin och Sofia var ju här som sagt, jäklar vad roligt det var att träffa dem! Har saknat att umgås med dem så himla mycket, men nu blir det mycket mer av den varan. Wihoo !

Har hyrt Juno
(och Charlie Wilson's war, men den kollar vi nog på imorgon eller nåt) så Sofia kanske kommer förbi senare igen och joinar filmkvällen. Ska bli intressant att se hur filmen är, den har ju blivit väldigt kritikerrosad. Någon som sett den? Är den bra?

Det är sjukt hur mycket jag klarat av att göra idag trots alla smärtor, jag är nästan lite stolt över mig själv! Nu ska jag vila lite granna, kanske lägga på värmekudden på magen.. Uh, det kommer bli svettigt men det är nog värt det. "Hett" tips om man har ont i rygg/mage. He he he jag är väl för rolig..

Hur gick det till?

2008-07-08 @ 14:13:58

Åh herregud. Katastrof. Jag har missat Våra bästa år! Hur fasen gick det till? Eller ja.. jag har varit lite halvgroggy nu för jag vart tvungen att ta massa extra smärtstillande. Har pratat med smärtteamet också och jag ska höja Metadonet mer från och med idag. (Det var inte en dag för tidigt kan jag ju säga, levern bråkar med mig rejält nu)

Så det var därför jag missade Days, jag var lite borta i bollen helt enkelt. Hahah så sorgligt.. Tur att det går i repris imorgon! 

Mina pinglor

2008-07-08 @ 11:57:19

Elin, som varit i USA som au-pair i ett år ringde igår och meddelade att hon har kommit hem! Så nu är både Sofia (som också nyligen kom hem från sitt au pair-år i Schweiz, om ni kommer ihåg det) och Elin äntligen hemma för alltid, och de kommer kl 3 idag och våldgästar mig, yeeeey! 
 
Aww mina pinglor, gud vad jag längtat. Och vet ni vad, trots att de varit tusentals mil härifrån har de ändå ställt upp som få. De har hört av sig, till och med hälsat på oftare än väldigt många. Det säger en hel del om dem. (säger även en del om andra  "vänner" som man faktiskt trodde mer om..! Men dem är det ingen idé att lägga krut på) Är i alla fall stolt över att ha såna tjejor i mitt liv.

Och imorgon är det dags för mig och pingla nr 3, Jennie, att ha den där laga-mat-och-umgås-kvällen. Men mer om det vid ett senare tillfälle!

Riktiga vänner växer inte på träd, men på mitt träd kommer det alltid finnas plats för de här tre!


Anette!

2008-07-08 @ 11:28:53

Anette K, Thn, du skrev här för ett tag sen. Har försökt maila dig, men får ett felmeddelande.. så om du kunde höra av dig igen med någon fungerande mailadress skulle jag bli jätteglad! (du kan skicka till jagefrisk@hotmail.com)

Dagens funderare

2008-07-08 @ 11:18:13

"Du är inte bara ansvarig för vad du säger,
utan även för det du inte säger."

/Martin Luther King


Ni är underbara

2008-07-08 @ 01:54:36

Tänk hur mycket glädje ett skrivet ord kan ge. Det har jag fått turen att känna, inte bara idag utan varje dag här genom bloggen. Och inte minst idag, blev så glad när jag loggade in och såg kommentarerna till "hålla tummarna-inlägget". Ni ger mig verkligen sånt stöd när jag behöver det som mest! Jag vet inte vad jag ska säga förutom tusen tack för era kommentarer och varma ord. Vad skulle jag göra utan er goingar?


En stor puss till er alla läsare!

Mysfaktor 1000

2008-07-08 @ 00:54:58

God afton, piggelin här skulle man kunna säga! Mitt rum är numera tipp-topp, kolla bara vad inbjudande! Soffan är dissad från och med nu, det är här i min fluffiga fåtölj jag kommer nörda med laptopen på kvällarna i fortsättningen hehe...  

Det var mys nr 1. Mys nr två är att jag sitter och sniffar på min dagliga deciliter blåbär, det luktar så gott. Nästan så man inte vill äta upp det.. Tssss, jo såklart man vill! Det blir nästa punkt på min att-göra-lista.


Dax att hålla tummarna igen

2008-07-07 @ 20:23:06

Hade ett möte med palliativa teamet förut. De ska hjälpa mig koordinera saker och ting som mediciner och andra praktiska saker. Imorgon ska de se till att jag får prata med någon ny läkare som ska hjälpa mig få bukt med mina svullna och ömma fötter, och se till att det inte är nåt mysko. Eller ja nåt mysko är det ju, men det är bra att de äntligen tar tag i det och fixar lite prover och sånt.

De ringde förut angående dagens provsvar, och de har blivit sämre allihopa; hb, vita blodkroppar, levervärdena, blodplättar osv.. De måste bli bättre snabbt för att jag ska kunna ta mina cellgifter på fredag..! Men de kan ju hoppa upp och ner fort, det har vi ju sett förut. Så nu är det dags att hålla tummarna igen kära vänner!

Mat-planerings-freak eller försvarsmekanism?

2008-07-07 @ 17:57:38

Ibland känns det som att det enda jag gör är att planera vad jag äter. Tänker jämt på det, det blir nästan som någon slags mani. Att äta massa antioxidanter, hitta nyttiga och goda alternativ till saker och ting. Framför allt att försöka göra egna recept bara för att veta exakt vad jag stoppar i mig, speciellt när det gäller bröd och lite onyttigare saker som kakor. De proppar ju livsmedlen fullt med konstiga och onödiga tillsatser. Så jag tycker nog det är bättre att göra det själv. Och det är ju rätt kul, i alla fall när det blir lyckat!

Men det kanske är så, att när kroppen inte är "på topp", så blir det automatiskt att man blir lite överdrivet medveten om vad man faktiskt KAN göra för att få kroppen må så bra som det bara går för övrigt? Att man har stenkoll på det man garanterat kan påverka? Det kan nog ligga nåt i det..


Jag får bli rik en annan dag

2008-07-07 @ 16:44:19

Äsch då. Jag blev inte rik idag. Ringde till Kodak och de ska skicka en ny laddare, ifall det skulle vara det som var felet. Annars skulle de komma och hämta kameran och reparera den, det går på garantin. Det var ju synd, men den där dumma kossan på kundservice var så jäkla trevlig och tillmötesgående så jag kan inte bli sur. Haha skit också..

Nu ska det grejas här! Det blir hemmalagad pizza hälso-style, byta ut vetemjölet mot lite nyttigare osv. Färsk ananas ska det vara också, gott gott. Har varit ute med Naiad nyss på en hurtig prommis och innan det satt jag och tränade med hantlarna en bra stund. Jag är på G nu, superwoman!

Ja, jag ska.

2008-07-07 @ 12:27:06

Today's mission: Ringa NetonNet om den där Kodak-kameran som glappar. Haha nä.. jag har inte gjort det än, typiskt mig. Men nu finns det ingen återvändo, tummen ur!

Hoppas jag får pengarna tillbaka så jag kan köpa nåt annat kul istället. Eller att de ger mig en ny, mycket coolare och bättre kamera. Jag behöver ju inte en till kamera egentligen, så då kan jag sälja den nya och bli rik! Japp, så får det bli.


Dagens pepp

2008-07-07 @ 11:14:55

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag har ett spännande och utvecklande liv!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Det är nåt speciellt det där

2008-07-07 @ 00:38:06

Jag blir så glad. Jag kommer hem, och skrutten Naiad bara kutar allt vad hon orkar, hoppar upp och ner som en galning och är jätteglad att se en. Det är ju bara för härligt med djur, de har sån villkorslös kärlek liksom. Får en på bra humör oavsett om man har haft en riktigt crappy, eller en helt vanlig underbar dag.Goingen! Erkänn, det går inte att inte bli lite kär i henne.
Hon har ett litet fel på käken, det är därför tungan hänger ut så,
men det gör henne ju bara ännu mer charmig.

Veckans fråga

2008-07-06 @ 23:51:46

Resultatet på veckans fråga blev följande:

Är du långsint?
¤ Oja, jag kan gå och sura hur länge som helst - 21%
¤ Nej, inte alls - 22%
¤ Ytterst sällan - 57%

Totalt antal röster: 72

Min dag

2008-07-06 @ 22:14:33

Det blev så att jag gick på konserten, Val Xalino hette artisten och kom från Kap Verde. Han och hans son sjöng på kreol och spelade gitarr med svängiga latino-rytmer, och så var det en till kille på percussion. Musiken var sådär varm och mysig, de var duktiga.. men lokalen var så grymt tråkig, och så var det ju mitt på dagen. Det hade vart en helt annan grej om det hade varit på en mysig intim klubb på kvällen med lite schysst riggat ljus - det hade gjort dem mer rättvisa! Men det var en najs liten söndagsaktivitet.

Har varit hos pappsen hela dagen och han bakade sina ökända dödsgoda bullar. När Johan och Laila fick höra talas om detta kom de snabbt på besök de också hehe.. så vi har suttit här allihop och umgåtts hela dagen. Fasen, jag som ska vara nyttig och undvika för mycket socker. Han gör det inte lätt för mig, farsgubben. Men jag får ju unna mig lite, det blev faktiskt bara 1½ bulle för mig haha..  Vilken disciplin jag har!    

De svängiga afrikanerna
och de himmelska bullarna!

Är det här för elakt?

2008-07-06 @ 19:04:48

David har bett mig skriva ett gäst-inlägg på hans blogg nån gång när jag kände för det. Idag gjorde jag det, men jag misstänker att han kan ångra det beslutet he he he.... Kolla mitt inlägg på hans blogg HÄR. Kommer han hata mig nu?

Haha sorry baby.. Ta det med en nypa salt, det är gjort med kärlek  ♥


Dagens funderare

2008-07-06 @ 17:40:55

"Att hålla kvar ilskan inom sig är som att ta brinnande kol för att kasta på någon;
du är själv den som blir bränd."

/Buddha

Söndag

2008-07-06 @ 14:20:21

Här sitter jag med en go filt och en sömnig vovve i knät och smuttar på en latte.
En perfekt söndagsmorgon!Ska göra mig iordning alldeles strax, för det är en konsert vid halv fyra som jag funderar på att kika på. Det var någon artist från Sydafrika med lite latino-stuk på det hela. Kan nog bli bra!Singing in the rain

2008-07-06 @ 00:56:13

Det regnar ute, äntligen! Jag och D gick ut på en prommis med Naiad nyss, vi tog en rätt lång och rask runda med lite singing in the rain hehe.. mys.

Jag har verkligen ansträngt mig de senaste dagarna när det gäller träningen. Verkligen försökt; tränat på Orbitreken för att få igång musklerna, tagit extra långa promenader, gått lite extra snabbt för att få upp flåset. Speciellt igår och idag. Det känns så jävla bra! 

Okej, igår tog jag i liiite för mycket. När vi skulle hem från Anita på natten, då gav jag mig fasen på att jag skulle knata på allt vad jag kunde så det blev både skavsår, utmattning och onödig smärta. Som jag nämnt förut kan jag bli lite för ivrig när jag får för mig nåt haha.. skärpning nu.

Men så fort jag får mindre ont ska jag ta tag i det ännu mer, det är så otroligt viktigt för att jag ska komma tillbaka till det "normala".. Åh vad jag längtar dit, till det normala. Jag ska inte ta ut mig, jag tar det i min egen takt. Men jag känner att det är roligt nu, att jag verkligen vill! Innan har det mest känts som ett tvång, men nu blir det andra bullar!


Kanske sockerfria bullar? För vet ni vad, man kan tydligen få diabetes av kortisonet! Waaah... Men det kommer jag slippa. Jag blir bara frisk av kortison. Det ger mig bara positiva resultat. Jag är frisk, från topp till tå och jag blir friskare för varje dag som går. Så!


Scrubs-maraton

2008-07-05 @ 16:55:28

Ikväll är det Scrubs-maraton på tv6 mellan kl. 18.00 till 23.30, vilken lycka! Men eftersom det var en så fin dag bad jag morfar spela in det - det blir ju perfekt, då kan jag kolla när jag vill och dessutom slippa köpa boxen! Och så kan jag och David hitta på nåt annat kul istället, han är nog inte så jättepepp på att sitta i 6 timmar framför tv:n ändå he he.

Har sovit ända fram till nu, det var skönt så skönt.. Och D är på ingång så nu ska vi skriva en liten inköpslista och handla grillgrejor!


Grrr för grillat, mmmhh

2008-07-05 @ 14:11:04

Haha nämen hoppsan, det råkade ju bli sådär sent igår igen. Jag är hopplös, borde verkligen försöka vända tillbaka dygnet. Men jag gillar att sitta uppe på natten, jag är mer kreativ och får så bra idéer då. Inte jämt förstås haha.. men ibland. Det finns ingen som stör och sen framåt småtimmarna när fåglarna börjar kvittra känns det sådär småmysigt. Vid det laget brukar klockan vara runt 4 så då är man lagom rofylld för att sova. Låter inte det som en väldigt bra anledning att inte vända tillbaka dygnet?

Och så en kort update: Metadonet fortsätter tyvärr bråka, det blev lika mycket ont i levern inatt som natten innan så inte mycket sömn med andra ord. Men det är bara att bita ihop några dagar till. Den smärtstillande effekten byggs ju upp gradvis, så snart blir det bra tror jag! Något väldigt glädjande är att jag inte mått illa alls idag, yeeey !

Ska göra grillspett lite senare, det var så längesen jag åt det! Jag bara älskar grillat; det ska vara gott marinerat kött med massa zuccini, paprika, ananas, sparris.. Kan fortsätta i en evighet. Grrr för grillat säger jag bara! 

Nu ska jag slänga ut en madrass och massa kuddar på skugg-balkongen och vila en stund.

Dagens pepp

2008-07-05 @ 13:09:38

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag (och alla andra) älskar min kropp,
och den blir mer perfekt för varje dag som går!

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Helt jävla galet

2008-07-05 @ 04:16:40

Jag blir så förbannad när jag läser Aftonbladet idag, om att cancersjuka inte kommer få fortsatt sjukskrivning i mer än 2.5 år trots att man inte är kapabel till att jobba. Såhär står det i artikeln:

' Den som har behov av sjukskrivning efter 2,5 år måste vara så sjuk att "det finns ett påtagligt hot mot den sjukes liv inom de närmaste månaderna", enligt Försäkringskassans tolkning. '

Vad fan tror de egentligen, att man vill ha cancer och går och drar hemma för skojs skull, för att man är lat? Att komma ut i arbetslivet och få det som vanligt igen är ju ens högsta önskan, men kan man inte arbeta så kan man inte! Visst, de måste ha stränga regler pga alla fuskande idioter, men när det drabbar de som verkligen är sjuka och behöver hjälp..! Som om att det inte räcker att ha cancer, ska man behöva oroa sig för att få sin ekonomi helt körd i botten också? Helt jävla galet.

Hoppas verkligen det här är mer förhandlingsbart än det framstår, eller att jag fått det helt om bakfoten för såhär får det ju bara inte gå till. Vad har ni för åsikter om det här..?

( Här är en länk till artikeln: http://aftonbladet.se/nyheter/article2828868.ab )


Tack!

2008-07-05 @ 02:23:42

Tiina hade med sig någonting idag. Det är en tjej hon känner som heter Mira som för det första skrivit ett jättefint och inspirerande brev till mig, och för det  andra bakat en tårta som hon kallar Halleljuja-tårtan. Så himla gulligt, tack så hemskt mycket Mira!


klicka för större bild

Hemma!

2008-07-05 @ 01:59:56

Oj vad sent det blev, men nu är jag hemma i alla fall! Efter bion hämtade vi bara Naiad och tog en promenad bort till Anita och har suttit där fram tills nu.

Var ju som sagt på förhandsvisningen av Mamma Mia! Det började med lite mingel där de bjöd på skumpa, men det är ju inte så bra för min lever så jag tog mig ett glas alkoholfritt. Filmen var jättehärlig! Det var lite roligt att det var skådespelare som normalt sett inte sjunger; vissa av dem gjorde det bättre än andra, men det blev en väldigt annorlunda touch på det hela. Det var fullsatt och folk skrattade, klappade i takt och applåderade som galningar haha. Filmen var väldigt uppskattad av alla med andra ord!

Men det här var lite synd - jag var tvungen att ta en dos smärtstillande, så jag var lite halvborta lite då och då haha.. missade vissa småsaker men det handlade bara om några sekunder här och var. Fast det räckte tyvärr för att missa sammanhanget på vissa ställen så jag får väl vara lite olaglig och ladda hem den. Hahah hoppas det inte syntes att jag blundade. Men äh. Hur som helst var det roligt att göra nåt sånt här annorlunda.

Men nu ligger vi här i varsin soffa, jag min moster Tiina och mamma.. Bara slappar. Ska försöka gå och lägga mig innan fem idag men kan inte lova nåt, haha.. Hej så länge!

Tips till alla tjejor och metrosexuella grabbs

2008-07-04 @ 16:35:41

Ett litet tips till alla tjejer - och killar förstås, high five för metrosexualitet och allt sånt, haha!

Jag har fastnat totalt för Biotherms produkter. Jag skulle tvätta av sminket häromnatten innan jag gick och la mig. Även fast klockan var 04.00 såg jag superpigg ut, inte en antydan till ringar under ögonen vilket i alla fall jag ofta har vid den tiden. Anledningen? dumdurudum *trumvirvel*

Min nya concealer - "Forget it"   ---->
Kostade ca 170:- tror jag men den är jättedryg och värd varenda krona!
Brukar ju inte kladda ner bloggen med sånt här men jag blev så positivt överraskad så jag var bara tvungen dela med mig.

Dagens funderare

2008-07-04 @ 13:41:53

"Om jag visste att världen gick under imorgon,
skulle jag ändå plantera mitt äppelträd idag."
/Marthin Luther King

Så bra sagt tycker jag! Just att ta vara på, och göra det bästa av varje dag.


En ny dag

2008-07-04 @ 12:51:31

Imorse var det en ny sköterska (eller skötare - det känns så konstigt att kalla manliga för sköterska, tycker ni inte det?) och tog prover, alla mina vanliga var lediga. Det var en så himla go och glad gubbe, så att bli väckt tre timmar efter läggdags var inte alls så hemskt. Alltid kul när man blir positivt överraskad, jag vaknade på rätt sida tack vare honom i all fall! Dessvärre har jag inte fått mer än en timmas sömn totalt, det gjorde väldigt ont i levern inatt. 

Min kontakt på smärtteamet var här förut också och kollade läget och gick igenom alla frågor jag hade. Hon är jättebra. Det är så skönt att kunna känna att de finns där när jag behöver hjälp, och veta att de gör allt de kan för att det ska bli så bra som möjligt. 

Nu måste jag planera dagen lite.. sitter här med en latte och försöker hålla mig vaken en stund. Det jag ska göra idag är:

¤ Sova ett par timmar - jag måste ju orka gå på Mamma Mia ikväll!
¤ Hitta nåt snyggt att ha på mig ikväll, det ska ju vara lite extra fint på såna här tillställningar
¤ Smörja fötterna med massor Aloe Vera eller nåt så de förhoppningsvis svullnar ner, måste ju få ner dem i ett par skor av nåt slag..

Men först och främst - Like sand through the hourglass, so are the Days of our lives.. Våra bästa år! Haha det här visste ni nog inte, men jag har följt det sen jag var 12! Sorgligt men sant.

Godnatt

2008-07-04 @ 04:31:59

Klockan är halv fem. Jag är fortfarande vaken. Hon från smärtteamet kommer på hembesök om fem timmar. Och de kommer från hemsjukvården och tar prover klockan 8. Jag borde nog gå och lägga mig?

Imorgon (eller ja.. idag då hehe) ska jag gå på någon förhandvisning av något slag, av Mamma Mia! Bion alltså. Det blir säkert roligt, något annorlunda för en gångs skull liksom!

Men åh. Nej nu måste jag verkligen sova.

Har jag blivit galen?

2008-07-03 @ 22:40:28

Ja, jag började ju undra i alla fall. Jag var säker på att jag var helt ensam i lägenheten. Och så börjar jag höra djupa andetag snett bakom mig. Que?

Jag vänder mig om. Där sitter bara en mjukis-giraff som hunden brukar tugga på. Jag tittar lite misstänksamt på den. Andetagen blir djupare och djupare.. Nu börjar jag bli nervös. Har jag tagit för mycket smärtstillande? Är jag galen? Spökar det? ... eller har dreggel-giraffen vaknat till liv...?

Då plötsligt (till min stora lättnad) hör jag ett högt snarkande och jag börjar förstå. Jag kan pusta ut.

Det var bara Naiad... Jag trodde mamma hade tagit med henne när hon gick. Haha herrejävlar, hon snarkar verkligen som en vuxen karl den hunden!


Bra dag

2008-07-03 @ 21:54:08

Om min kära familj inte är väldigt bra skådespelare så var nog kakorna uppskattade och goda. Jag tog ett smakprov när de var nybakade, och då smakade de faktiskt riktigt bra! Mästerbakarn har gjort det igen, wohooo. 

Ta-daa!Bulgarien-resenärerna hade varit jättesnälla och köpt med massa smink från taxfreen! Hur visste de att jag behövde en ny mascara? Det var en ren slump att jag inte köpte en själv häromdagen. Coolish.

Metadonet bråkar lite med mig just nu, men det blir nog bra snart. Jag är på så bra humör idag så inte ens det, illamående, ryggsträckningen eller nåt annat ska få låta påverka mig!

Varför jag är så glad vet jag inte. Jo, aaaah..! Nu trillade polletten ner. Min vakna-brevid-D-abstinens är ju botad. Måste vara därför. Nu ska jag försöka peta i mig en knäckemacka och några bigaroer, och om en timma är det SATC på trean - inte missa!


Dagens pepp

2008-07-03 @ 14:35:54

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är fokuserad på de högsta målen - jag klarar av vad som helst!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Hmm, what to do..

2008-07-03 @ 14:12:21

Nu är jag hemma igen i alla fall! Min bror och hans sambo kom hem från Bulgarien igår, så jag ska åka dit senare och säga hej. Men nu har jag inget kul att göra, det är lite för varmt fortfarande för att jag ska kunna vara utomhus. Hmm, vad ska man hitta på?

Jag känner mig lite snäll idag. Så jag kanske ska baka lite småkakor till dem? Kan exprimentera fram nåt kul, blir det äckligt så äter dom ju ändå! Haha smart tänkt..

Nämen nåt sånt får det väl bli. Men först blir det en god somrig kycklingsallad.

(Hahah.. skrev jag att jag känner mig "lite snäll"? Ge dem äckliga kakor, det var ju faktiskt lite elakt.. Fast nä, jag kan nog inte göra äckliga kakor, så de kan nog vara lugna..?)

Jag känner mig gammal

2008-07-03 @ 11:36:52

Aj oj, Uuuh...!!

Haha japp, nu känner jag mig verkligen som en gammal kärring. Häromdagen sträckte jag en kota i ryggen, men det blev bättre rätt fort. Men inatt när jag skulle gå upp och ta ett glas vatten sträckte jag den ännu värre, så nu kan jag inte resa mig upp själv. Herregud. Nu ser jag väl ut som en liten farmor, vankandes fram och tillbaka med kutrygg och svullna elefantfötter.
Haha så hett, oh så hett.


Gaddis

2008-07-02 @ 22:50:00

Det blev en grymt bra kväll på Gaddis,  David badade till och med! Men inte jag, minst 25 grader ska det ju helst vara för min del då he he.. Nu ska vi göra iordning lite kvällsmat och sätta på en film!


David låtsas vara "het morsa i fjärde månaden" hahah..
Naiad och jag chillar
Nu får det räcka. Puss och hej för idag!


We're the only ones in our song

2008-07-02 @ 16:43:46

Det blir en romantisk eftermiddag/kväll! David kommer hit när som helst, vi ska bara vara helt för oss själva idag. Jag ska fixa ihop några goda mackor (mina fräscha mini-frallor kanske?) färska bär och hmm.. varför inte en Lindt-chokladkaka på 70%, mums!

Sen ska vi sitta och mysa vid en strandkant tills solen går ner, för att sen åka hem till honom och sova där. Har inte kunnat sova brevid min älskling på flera dagar nu när han jobbar, så nu får jag äntligen råda bot på min abstinens - det finns nog inget bättre än att vakna upp brevid dig, D!

Naiad ska nog få följa med, hon tycker det är så roligt att springa runt i sanden den gullungen haha.

Nä nu får jag sätta fart, jag är lite halvgroggy och trött men det hoppas jag går över snart. Förhoppningsvis hinner jag med en update lite senare,
ut i solen med er nu!


Vilken grej!

2008-07-02 @ 15:56:44

Läste ett roligt inlägg igår om ett gnällarmband. Man har på sig ett litet armband, och varje gång man säger/tänker något negativt flyttar man armbandet till den andra armen. Bara för att göra sig uppmärksam på att man tänker negativt.

Sen behöver det ju inte vara just ett armband, varför inte en ring eller liknande. Låt kreativiteten flöda, man kan ju använda i princip vad som helst! Ett jätteenkelt sätt att bli bättre på att tänka i positiva banor och därmed bli en lite roligare person att ha att göra med. För ingen vill ju lyssna på onödigt gnäll?

I don't know about you, men jag vet allt en eller två kottar som skulle behöva ett sånt, haha!


Dagens funderare

2008-07-02 @ 12:36:16

Inga citat idag, bara jag!

Många lägger ner så mycket tid och energi på saker de egentligen inte bryr sig jättemycket om. Det kan gälla allt från jobb till relationer.

Dina chanser att lyckas med någonting är helt beroende av hur mycket du brinner för det. Vill du bli ditt bästa jag och vara lycklig - inse fakta; "behöver jag verkligen göra det här?" Låt dig själv komma i första hand!


Oj..

2008-07-02 @ 02:30:46

Nu var det ett par timmar sen jag tog kvällsdosen. Jag skulle ta både Metadon och Oxycontin så det gjorde jag. Det blev väldigt obehagligt, för efter någon timma började allt snurra och ha sig. Läskigt..

På dagen var det ju "bara" Metadonet, då hade jag lite ont istället. Det var ju i och för sig allra första tabletten så det var inte så konstigt.

Men det är väl så här det är några dagar, sen tror jag det kommer bli hur bra som helst! Min kontakt på smärtteamet vet ju vad hon pratar om, så det känns väldigt tryggt trots allt.

Nä vet ni vad mina goingar, jag ska nog ta och sova nu. Godnatt på er!

Öresjö

2008-07-01 @ 23:48:32

Efter bakandet var jag fortfarande rätt uttråkad, så jag och mamma åkte till Öresjö och slappade på en go filt. Läste lite Cosmo, gick med Naiad längs strandkanten och bara tog det lugnt tills klockan närmade sig tio och solen började försvinna så smått.


Systemkamerans batterier dog så mobilkameran fick duga idag!


 Nu ska jag kolla på Sex & the City och träna lite på Orbitreken! Jag gillar det här med att kolla på tv när jag tränar. Det är nästan obligatoriskt.

Åh vad jag längtar tills jag klarar av att gå ut och springa! Just nu är jag glad om jag lyckas gå i rask takt mer än en halvminut liksom haha.. försökte springa ett par steg häromdagen, men det gick bara inte. Åh.. Tålamooood Madde, tålamod..

Men det skulle kännas väldigt lyxigt. Att dra upp volymen i topp på iPoden och höra musiken dunka i öronen, i takt med mina steg på gruset... ta en riktig rush och känna adrenalinet pumpa. Det om något är lycka för mig!


Fräsha frallor

2008-07-01 @ 18:55:39

Jarå, jag skärpte mig och bestämde mig för att göra någonting lite mer produktivt, så jag satte igång och bakade några mini-frallor! De blev jättegoda, speciellt med en liten klick osötad blåbärssylt.

Här ligger de och slappar på min balkong! Men inte länge till...
Lust att göra likadana? (Det blir ca 8 st)
2 dl Vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
½ tsk Salt
2 ½ tsk Bakpulver
1 ½ dl Kesella
1/4 dl Smält smör
Linfrön
 

Garnering
1 Ägg
Solrosfrön


Såhär gör jag
Sätt ugnen på 225°. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll sen bara i lite linfrön på måfå, en näve eller två. Rör i kesella och smöret, det behövs även nån skvätt vatten för att få det till en bra deg. Forma till små bullar och lägg på bakplåt. Pensla med vispat ägg och strö på solrosfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Finito - Enkelt, gott och nyttigt!
----------------------------------------------------------------------------------------


Den e giftig

2008-07-01 @ 17:46:12

Uttråkad. Vad ska vi hitta på då?
Vi gör om Mange Schmidt's gamla plåga till en alldeles egen "Jag e frisk-hejarramsa"! Jaaaa...!

Friiiiisk jag e friiiihihiiiisk (istället för den fula visslingen alltså), jag e frisk o jag smittar ner dej, du har hört det förut så du rabblar med mig bah. Friiiiisk jag e friiiihihiiiisk .... 

E ni med mig !?

Eh..? Okej jag ska skärpa mig... Förlåt!

Dagens pepp

2008-07-01 @ 16:36:28

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:


Det kommer att gå utmärkt idag och under resten av bytet denna veckan!


Metadon

2008-07-01 @ 16:09:43

Idag ska jag börja byta bort Oxycontinet mot Metadon. Ska ta första tabletten nu, det ska bli intressant att se hur jag reagerar på det här. Som sagt så kommer jag eventuellt ha ont och vara lite extra trött de närmsta dagarna tills kroppen vant sig. (obs, så jag är inte garanterat anträffbar den här veckan med andra ord. Vet inte riktigt hur jag kommer må.)

Jag har daglig kontakt med smärtteamet, egentligen ska man ligga inne när man gör ett sånt här byte men vi kom fram till att det gick bra med bara telefonkontakt. Men jag hoppas verkligen smärtan försvinner och att piggheten kommer tillbaka efter det här bytet, det vore så underbart så det finns inte ord för det..!

Hoppas hoppas hoppas.. Och nu ska det gå så smidigt som möjligt också  - får fokusera på att jag är pigg, smärtfri och slipper illamåendet som nämns bland bieffekterna.

Framsteg

2008-07-01 @ 01:45:25

Nä vet ni vad. Jag ska faktiskt lägga ifrån mig datorn "tidigt" idag, det vill säga nu. Och göra vadå? Tro det eller ej, läsa en BOK som inte är The Secret. Haha. Framsteg alltså mina kära vänner..

Så då få jag väl säga godnatt då! Hoppas ni haft en lika bra dag som jag, tjingeling.


Spararn's tös

2008-07-01 @ 00:06:59

Jag kom äntligen på någonting jag kunde köpa med de där pengarna jag fick. Det är ganska kul att spela golf tycker jag. Har inget grönt kort eller nåt sånt men jag tycker det är roligt att gå korthål och slå på rangen (heter det så..? hehe jag har koll alltså) med David ibland. Har inte gjort det sen förra året i och för sig men hur som helst. Jag tänkte att jag kunde köpa några begagnade klubbor, men nehej. Det var onödigt för David har massor med klubbor jag kan låna.

Så nu lägger jag det här på hyllan, jag sparar pengarna helt enkelt. Ni gav jättegoa tips med resor osv, men jag är inte riktigt i skick för att åka iväg långt just nu i mitt tillstånd.. Däremot tipsade en läsare om en butik i närområdet där man kan designa sitt egna smycke. Det kan ju bli något riktigt bra och personligt som man garanterat blir nöjd med, tack Lina!

RSS 2.0