Ändrade planer

2008-06-30 @ 22:45:11

Det blev en helt annorlunda dag från och med att jag gick ifrån datorn! Blåsten var inte alls farlig och dessutom blev det varmt och soligt i samma ögonblick jag gick ut genom dörren med Naiad. Det resulterade i att vi var borta i en hel timma, och för er som inte är så insatt i mitt motions-tillstånd kan jag säga att det är väldigt mycket! Vi promenerade på motionsspåret, satte oss på en bänk i solskenet och vilade tjugo minuter och sen gick vi hemåt igen. Det gjorde gott för mina muskler, känner mig faktiskt rätt duktig och lite stolt.. *dunk på ryggen*

Reglaget på Orbitreken hade fastnat så pappsen fick komma och hjälpa mig med den, och sen kom vi överens om att det var synd att sitta inne när det var så gott väder. Så vi åkte iväg med bilen och våldgästade David på hans första dag på  jobbet. Han skulle precis sluta så vi kidnappade honom. D blev väldigt glad för det. Tur det, eller bäst för honom kanske man ska säga, haha.

När jag kom hem så kom Naiads ägare och hälsade på sin going här, så vi har suttit och umgåtts fram tills alldeles nyss. Nu ska jag käka kvällsmat, slänga upp fötterna i soffan och se på när det slavas med ihopsättning av IKEA-möbler. Hehehe.. Jag ska se men inte röra, det blir nog bäst så tänkte jag.

Mina vänner är de bästa av vänner

2008-06-30 @ 15:14:10

Min going Jennie har varit här ett par timmar, vi har bara slappat, skvallrats och kollat på Våra bästa år/Oprah haha. Sånt är väl härligt. Vi ska försöka fixa ihop en mysig laga-mat-och-umgås-kväll nästa vecka, vi och ett par stycken till. Jag ska baka min berömda jordgubbspaj, så det kan ju inte bli annat än bra he he. 

Nu ska jag ta en liten prommis med Naiad, och sen köra en kort omgång på min Orbitrek. (Om jag får i mina svullna fötter i skorna, det är bannemej inte lätt ska ni veta) Eller eventuellt göra ett nytt försök med yogan - fotbollen kom tyvärr i första hand igår. Men inte slöade jag för det, armarna fick sig en omgång med hantlarna ändå! 

Ut i blåsten, huuu...!

Dagens pepp

2008-06-30 @ 11:52:48

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag ser perfekt, och min syn blir bättre och bättre för varje dag som går!
(Jag har haft linser/glasögon sen jag var liten, men inte ska man väl behöva ha det eller hur? Hehe.)


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Veckans fråga

2008-06-30 @ 01:14:59

Resultatet på veckans fråga blev följande:

Skulle du kunna tänka dig att tatuera dig?
¤ Ja - 57%
¤ Nej - 24%
¤ Har redan tatuerat mig - 18%

Totalt antal röster: 160

Hah, kolla in den då

2008-06-30 @ 00:49:39

Spanien vann, det var de faktiskt värda. Men på tal om patriotism,  den här kvällen var jag liiite mer hängiven som ni ser haha.. Det här var VM 2006 (det var nog finalen till och med), i fotbollsbaren i Cádiz vid Spaniens härliga Atlantkust. Det är ju inte varje dag jag skulle spöka ut  mig sådär, men jag var bara tvungenjag kan jag också! Haha oojoj tänk att ha varit där ikväll, det serveras nog sangría på löpande band vid det här laget!


Yoga och patriotism

2008-06-29 @ 17:49:27

Skön söndag. Det följde med en yoga-dvd i iForm, funderar på att kolla om det kan vara nåt att ha. Fixar ju inte alla de där övningarna jag kunnat innan - jag var en riktig jävel på det, en vig jävel haha.. -  men det skadar ju inte att försöka. Och jag ska allt bli en vig och vältränad jävel igen, det kommer tids nog.

David är här och vi ska kolla på EM-finalen lite senare. Jaa, men det är ju final, då måste man ju faktiskt kolla. Jag vet inte riktigt vilka jag håller på - Spanien är ett bra lag, men jag är ju trots allt halvtysk. Så jag borde kanske vara lite patriotisk?

Halvtysk och halvfinsk, det är jag det. En bättre blandras kan det nog inte bli he he..

Dagens funderare

2008-06-29 @ 17:21:38

"Man kan inte undgå att göra dåraktiga ting
- därför är det lika bra att göra dem med gott humör!"
/anonym


Visst kan man klanta sig ibland, men det kommer du skratta åt senare.
Man måste ju kunna bjuda på sig själv ibland, eller hur?


Picknick

2008-06-28 @ 21:51:30

Och det blev allt en liten picknick med min babe! Det blev en underbar dag, fast det tog en stund innan vi kom tillrätta. Jag var så himla sugen på en speciell sallad från Cafe de la creme i stan så vi åkte dit, men det var stängt. Hmm okej, men då tar vi och köpter nån god baguette på Baggis då tänkte vi så vi åkte dit, men det var stängt. Hmm. Klockan ett på en lördag, vad är det med den här stan egentligen?

Tredje gången gillt. Det blev till slut ett par helt okej mackor från Strandgatan. Haha oooh äntligen! Tror ni det var gott att lägga sig på den där stora filten i solen sen med mackorna, svenska saftiga jordgubbar, plommon och så lite bullar såklart.. Jag körde på min grej - pillade lite på den där stora bullen så den var garanterat min. Haha oja det är så man gör för att få det man vill ha. 

Naiad myser



Mina goingar, är de inte söta..



Hur dum får man bli?

2008-06-28 @ 21:10:58

Läste i tidningen om det här med Sanna Bråding och att hon tagit kokain och vem vet vad mer. Det var ju ingen större chock, det kunde man ju räkna ut med lilltån. Men jag blir så förbannad när det gäller droger. Det är så ovärdigt, och jag undrar vad som kan få en vilja förstöra sitt liv på det sättet.


Jag har alltid sett allvarligt på den skiten, kanske mer än många pga personliga händelser i släkten, jag har sett hur illa det kan gå. Just det gjorde det otroligt psykiskt påfrestande när jag var hade varit tvungen att gå på så höga doser morfin. Det var ju såpass höga doser att jag knappt har några minnen alls mellan september och november, de månaderna är som en stor dimma för mig, som om de aldrig ägt rum. Jag fick riktigt hemska abstinensbesvär när jag skulle trappa ner, och det var ju ändå säkerligen ingenting jämfört med en narkoman som pumpat skiten i kroppen helt jävla frivilligt.


Vid något tillfälle kände jag hur mycket lättare det skulle vara om jag bara tog en till tablett för att bli av med frossan och kramperna, bara eeen till.. eller två.... Men viljan och förståndet var starkare. Jag menar - där ligger jag med cancer, får tunga cellgifter, är extremt underviktig och som pricken över i skulle jag förlänga eländet genom att ta en till tablett? Heeeell no.


Alltså, jag jämför inte min situation med någon junkie nu. Nej nej nej. Jag blir bara så arg när jag tänker på hur folk förstör sina liv, bara kastar bort det som om de hade nio till. Varför gör man så mot sig själv? För mig är det ofattbart.


Dagens pepp

2008-06-28 @ 11:26:46

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Alla mina känslor är positiva, det finns inte utrymme för något annat!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Nämen hej där

2008-06-28 @ 10:51:52

Vilken underbar morgon! Solen skiner på riktigt bra här som ni ser,
så då var ju frulle på balkongen ett måste.




David kommer hit snart, och vi ska hitta på nåt mysigt idag. Får se vad det blir för någonting, men bra blir det garanterat - det är ju ändå min babe vi snackar om hehe alltid har han nåt i kikarn.. Kanske en romantisk picknick? Det vore ju nåt. Vi får se helt enkelt.

Hoppas ni får en härlig dag, tjingeling så länge!

Fokusering

2008-06-27 @ 21:00:36

Ni ska bara veta vilken tankeverksamhet som pågår hos mig just nu haha.. Illamåendet har klängt sig fast, så nu försöker jag bara tänka bort det. "Jag mår fantastiskt bra, och mår bättre och bättre och bättre för varje minut som går". Det hjälper faktiskt. Hur konstigt det än låter.

Det gäller bara att fokusera så fixar det sig. Jag måste ju i alla fall få i mig min dagliga deciliter blåbär, både gott och fullt med antioxidanter som är bra mot cancer. Ska nog kolla på film nu, det känns som en bra idé!

Dagens funderare

2008-06-27 @ 19:23:31

"Man hinner med nästan hur mycket som helst
om man bara inte gör sig någon brådska."

/Gösta Ekman

Men samtidigt, vore det ändå inte lite skönt om dygnet hade några extra timmar?
Det hade i alla fall inte jag haft någonting emot, smidigt värre!


Shop til' you drop

2008-06-27 @ 17:59:25

Ja det har verkligen jag gjort idag, kom precis hem och är heeelt slut. Det blev mest småsaker, men även en ny dvd och en bärbar telefon. Så skönt det ska bli att slippa springa fram och tillbaka när det ringer!

Nu blir det till att greja en liten stund och montera ihop apparaterna.

Kodak - it's over

2008-06-26 @ 17:07:47

Jag vet inte vad som har hänt med min "vanliga" digitalkamera från Kodak. Det är nåt glapp i kontakten eller nåt, så jag ska skicka tillbaka den. Kan ju alltid få den reparerad på garantin och såld till någon stackare som inte vet bättre. Hehe neeej då så hemsk är jag inte. ..eller är jag..?

Neej. Men jag ska ta och köpa nåt jag faktiskt vill ha istället! Har hört att det är rea överallt nu, det vore ju rätt bra tajming i så fall. Det knepiga är att kameran bara är några månader gammal, lite bättre kvalitét hade jag förväntat mig. Fast nu har jag ju systemkameran så då behöver jag inte den dära Kodak. Det är slut mellan oss nu babe.



Yes

2008-06-26 @ 14:55:32

Jag fick ta tabletten! Eftersom jag fick hoppa över igår så blev det ju bara 4 av 5 den här gången, men 80% av kuren är ju bättre än inget alls. Så nu blir det uppehåll i 20 dagar för att sen köra på i 5 dagar till!

Nu känns det bra.

Jag pratade med smärtteamet igår förresten, ska ta bort Oxycontinet (smärtstillande) och byta ut det mot nåt som hette Metadon. Jag har ju haft Oxycontin ända sen jag fick diagnosen tror jag, och det fungerar ju inte så bra egentligen så det är nog dags att prova nåt nytt. Metadonet kunde tydligen göra mig trött och ge mig lite extra ont just under första veckan innan jag vant mig, men sen ska jag bli piggare och mer smärtfri!

Åh idag är en sån bra dag. Jag känner mig så sjukt avslappnad, glad och inspirerad.
Alla dagar borde vara såhär. Det ska de vara, nu bestämmer vi det.


Sicken lyx

2008-06-26 @ 13:35:48

Åh vad glad jag blev nu i morse - jag har sökt fondmedel från cancerhjälpen och fick nu reda på att jag fått 5000 kronor att göra nåt roligt för! Eller köpa nåt roligt såklart. Inte så pjåkig start på dagen, kändes riktigt lyxigt.

Spa hade ju kunnat vara nåt, men det har jag redan lagt undan pengar för innan för jag och David fick det i förlovningspresent av hans familj. Vi ska planera in det någon dag snart, det ska bli jättemysigt. Men med andra ord, inget sånt, har ni några förslag..?

Nu sitter jag precis som igår och väntar på besked om cellgiftstabletten. Fast idag var jag mer förberedd och ställde klockan tidigt för att få i mig nåt att äta och sen somnade jag om. Så ingen svält för mig idag i alla fall, haha..

Dagens funderare

2008-06-26 @ 13:10:24

"Uppträd alltid som en anka - var lugn på ytan
men paddla som en jävel under vattnet."

/Jacob Braude


Hjälp!

2008-06-26 @ 01:43:46

Jag vet inte om det bara var den stationära datorn, men är den gula bakgrundsfärgen lite åt det gröna hållet på era datorer också? På laptopen är den nämligen ganska ljusgul och det är ju så det ska va, let me know!

Nu tycker jag albuminet får rätta till sig, mina fötter är ömma och svullna som en jäkla elefants haha.. Jag får nog ta en jordgubbe som tröst, sen blir det sängen. Godnatt på er goingar!

Shopping löser allt, ok?

2008-06-25 @ 22:30:46

Jag vet, jag har uppdaterat jättedåligt de senaste dagarna. Jag känner mig nästan lite handikappad när jag inte får tid eller utrymme att blogga, som att en liten bit av mig blir försummad haha.. Är det illa då eller?

Men nu blir det ändring på det, för laptopen funkar! JAAAAA!!!

Jag fick däremot inte ta tabletten idag, mina blodplättar var precis på gränsen till för låga och likaså albuminet. De kommer och tar prover imorgon bitti igen så då får vi hoppas att det blivit lite bättre. Klockan hann bli halv tre innan jag fick det beskedet, jag kan ju meddela att den halva pizzan som låg och chillade i kylen försvann väldigt fort efter det!

Idag har jag och David tagit en liten runda på stan. Vi satt och myste vid kanalen en stund också, alltid lika härligt. Men på stan köpte D ett par skor och jag köpte lite mint. Jag vet inte varför, men det hjälper mot illamående. Mint alltså, inte skor. Fast i och för sig kan nog shopping i allmänhet vara bra mot de flesta åkommor och krämpor. Vi bestämmer det tycker jag.

I'm "sooo" excited - men desto mer hungrig

2008-06-25 @ 12:46:52

Lite spänning i huset såhär på morgonkvisten. För det första så ska vi se om den bärbara datorn går att rädda utan att lämna in den på reparation, hoppas hoppas! Reparation brukar väl ta någon vecka? Så länge orkar jag inte stå ut med den här stationära stenåldersmaskinen jag sitter vid nu - jag måste ju ändå kunna kolla på Våra bästa år och alla andra kvalitéts-serier och såpor jag följer och sen lite smidigt klicka in mig på laptopen i pauserna. Jättesmidigt, det är sånt jag gör på dagarna i brist på annat haha.

För det andra så har mina fötter varit jättesvullna och gjort ont sen i förrgår, så vi måste vänta på dagens provsvar innan jag får ta dagens cellgifts-tablett (eller det snygga rosa monsterpillret som det även kallats. haha gillar den benänmingen mer på nåt sätt..). Och den måste man ta på fastande mage, så nu sitter jag här och väntar på att få äta frulle.

Oooh vad magen kurrar, ge mig mat!

Dagens pepp

2008-06-25 @ 12:19:20

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag njuter av mitt liv ända ut i fingertopparna!

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Tack

2008-06-25 @ 00:35:54

Vill bara säga tack för alla underbara kommentarer och hälsningar jag fått idag. Det värmer verkligen att se hur många som faktiskt bryr sig, jag uppskattar det otroligt mycket.

Det var verkligen nåt speciellt att komma hem efter en lång dag, slå på datorn och mötas av så många upplyftande ord och tankar. Så tack allihopa..!

Bio

2008-06-25 @ 00:07:09

Har haft fullt upp idag, kom precis hem från Sex and the city-filmen och innan dess var jag ute i solen hela dagen med pappa och Naiad. Väldigt mysig dag måste jag säga!

Filmen var bra, med massa lyxiga och härligt ytliga inslag, me like a lot. Den var rätt rolig också med lite allvar här och där, och visst. Det fanns allt några snyftare därinne i salongen men jag har aldrig riktigt varit en av dem, så sorglig kan jag inte påstå att den var. Men allt som allt - bra skit!

Nu vill hunden ha lite kärlek så nu blir det kramkalas!

Lätt att vara efterklok

2008-06-24 @ 18:48:35

Oj vad konstigt det här känns, sitter vid den stationära datorn för första gången på ehm.. ja några månader i alla fall. Gårdagen gick nämligen inte riiiktigt som jag ville:

¤ Jag försov mig ett par timmar så jag började dagen lite stressad - ingen bra idé! 

¤ En virrig sjöterska från hemsjukvården spillde blod på min nya fina (vita) tröja jag beställt från Asos. Hon tog dessutom ungefär 1½ timma på sig totalt och det gjorde ju inte mig mindre stressad eftersom de skulle komma från tidningen vilken minut som helst.. Men intervjun gick ju bra ändå!

¤ Min hääärlige lilla kusin spillde ett fullt glas vatten på min laptop (a.k.a mitt liv) så nu är den paj. Man bara hörde hur den dog, "pooouff...!" Nästan lite tragiskt.

Så mitt tips för dagen kan ju vara det här: Låt det inte påverka dig om dagen börjar dåligt, försök tänka om. Annars blir det tyvärr såhär, så nu har jag lärt mig det hehe.. Man lär sig nåt nytt varje dag!

Artikeln!

2008-06-24 @ 11:25:09

Vaknade för en liten stund sen och oj vad tankspridd jag måste varit, för jag glömde ju helt bort att tidningen låg i brevlådan haha.. Men nu är den läst och jag känner mig rätt nöjd. Känns hemskt att se sig själv på bild bara, kändes som att den var en meter sisådär, så stooor haha.. men ääh... Det är inte viktigt. 

Här är en länk till er som är nyfikna och inte har tillgång till tidningen!
http://www.ttela.se/?article=40275

Tack Jenny för en bra artikel och tack Sebastian för att du stod ut med min "krångliga sida" så att säga, haha! Det var bra gjort.


När du får oväntat besök

2008-06-23 @ 18:26:31

Inget Gevalia för mig, men däremot thaimat. Det är nämligen så att min moster och hennes familj som vi var hos på Gotland kom på oväntat besök bara sådär idag! De hade varit på Öland och "tog en liten omväg" om man säger så haha.. Det var en rolig överraskning. Även fast jag kanske inte orkar vara så social just idag så blir det nog en trevlig kväll.

Börjar dock känna av illamåendet lite smått så hoppas jag klarar av thaimaten. Garderar med sea-band och lite extra illamående-tabletter. Eller just det, må-bra-tabletter var det ju jag skulle kalla dem eftersom de får mig att må bra!

Glömde att säga att artikeln kommer med i tidningen redan imorgon, så ni som bor i trakterna kan ju köpa hem en TTELA om ni vill det!

Dagens funderare

2008-06-23 @ 17:33:51

Visst är det sjukt, men sant..!

"Det är mycket nedslående att leva i en tid
då det är mycket lättare att spränga en atombomb än en fördom."
/Albert Einstein


SATC

2008-06-23 @ 16:16:44

Ohohoo imorgon ska jag gå och kolla på Sex And the City-filmen och holy shit vad jag längtar. Jag älskar serien så det kan ju inte bli annat än bra!

Jag vet, det är prat om den här filmen överallt. Till er som är intresserade kommer jag ge min personliga åsikt efteråt. Till er som inte är intresserade kommer jag göra detsamma, men ni behöver inte lyssna. Det är lugnt. Men min åsikt är ju den viktigaste och mest relevanta, det vet ju alla. Haha.. jag hoppas ni inte tar mig på alltför stort allvar, men det gör ni inte va? Närå.

Reportaget gjort

2008-06-23 @ 15:51:18

Nu har de varit här från TTELA och det gick nog rätt bra. Hon skulle skicka texten lite senare så jag kan godkänna den, ska bli spännande att se! Men nu är jag jättejättetrött, så jag måste vila en stund. Puh..!

Veckans fråga

2008-06-23 @ 00:20:51

Resultatet på veckans fråga blev följande:

Har du läst/sett "The Secret"?
¤ Ja. - 24%
¤ Nej, men jag ska. - 59%
¤ Nej, det verkar inte intressant. - 16%

Totalt antal röster: 37

I feel good

2008-06-22 @ 19:47:58

Sofia har äntligen kommit hem från sitt aupair-år i Schweiz, och hon var nyss här och hälsade på. Så himla kul att träffa henne igen, nu ska vi försöka hitta på massa kul när hon är tillbaka! Jättegoda men farliga kakor hade hon bakat också hehe.. Jag orkade bara en halv, jag hade nämligen också varit lite händig och bjöd på en sommarfräsch efterrätt med bär, fullkornsdigestive och grekisk yoghurt. Så nu slinker det inte ner mycket mer i min mage ikväll kan jag säga!


Monsterpillrena var inte alls så farliga att svälja, och jag mår fortfarande bra! (och förresten, var de inte rätt söta? Rosa. Haha... är jag konstig som tänker så om cellgiftstabletter?) Nu sitter jag här och kliar Naiad på magen, hon blir riktigt bortskämd här den lillskiten haha. Regnet bara öser ner så det får bli massa tända ljus och en film ikväll tror jag.

Och imorgon kommer de från tidningen och gör det där reportaget! Ska bli kul - nåt annorlunda i alla fall, helt klart.

Dagens pepp

2008-06-22 @ 13:01:37

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:


Jag är avslappnad och helt i balans.


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Så funkar det

2008-06-22 @ 11:37:33

Tänkte förklara lite kort hur de funkar, de här nya cellgifts-tabletterna. Den sorten vi ska pröva nu heter Vepesid och används i USA för just min typ av cancer, DSRCT. Jag ska ta en tablett varje dag i 5 dagar - söndag till torsdag. Sen är det uppehåll i 20 dagar och så tar jag dem i 5 dagar etc. Eftersom levervärdena fortfarande inte är helt på det gröna börjar vi med en lägre, reducerad dos som vi sen förhoppningsvis kan höja.

Enligt läkarna kan bieffekterna vara att jag tappar lite hår igen, illamående och låga värden i blodkropparna. Men det lyssnar vi inte på, tänk bort bort bort! På med mina sea-band bara (kommer ni ihåg dem? kolla HÄR) så blir ju illamåendet genast en mycket lättare historia.


Waaaah jävlar, kolla vad stora de är! Hur ska det här gå till hade de tänkt?


Halvbra cykeltur, helbra värden!

2008-06-21 @ 23:43:28

Har suttit och kollat på film (Den om Frida Kahlo som gick på tv) och druckit mitt nya favorit-te Rooibos Champagne. Men innan det tog jag ett krafttag och gav mig iväg på en cykelrunda! Det var jätteskönt, fram till det att jag råkade ramla lite. Eftersom att det blåste en del gick jag en bit med cykeln, och när jag skulle cykla iväg igen i motvinden orkade inte muskelrna riktigt med.. Men det gick bra, ett pyttelitet skrubbsår bara.

Jag överskattade nog min styrka där ett tag, jag blir så ivrig när jag får för mig nåt hehe. Men jag får helt enkelt jobba och jobba tills muskelrna är starka igen, det finns inga genvägar!


(Men det var skönt att komma ut i solen i alla fall!)

Ska faktiskt lägga mig strax, väldigt tidigt för att vara jag. Men jag hade en hemsk natt, sov inte mer än totalt en timma, sittande upp dessutom. Vet inte vad det berodde på men jag hade så ont. Det kan ha varit för att jag tog kortisonet lite för sent, så det får jag kanske passa mig för.

Men vet ni vad? Mina levervärden har fortsatt sjunka och är nu på normalvärde, så imorgon bitti tar jag min första nya cellgiftstablett! Wowooo grattis till mig!

Eh?

2008-06-21 @ 23:08:55

Det är någon som skriver kommentarer på andras bloggar och låtsas vara jag, skriver min bloggadress som URL. Nu sist hade personen skrivit till någon tjej:

"du är ju så snygg såå! tror du passar jätte bra i kattigare ögonbryn! vad gör du för att hålla kroppen i form! du har jätte fin kropp ju.. pussisar"

Eh? Vem du än är som utger sig att vara jag, lägg ner och stå för dina egna åsikter, tack.


Dagens funderare

2008-06-21 @ 20:08:22

"Det kortaste avståndet mellan två människor är ett leende."


Perfa

2008-06-21 @ 19:43:24

Det blev en riktigt lyckad och framför allt oväntat solig midsommar! Jag åkte till David vid två och så satt vi i flera timmar i det härliga solskenet (eller ja, jag får ju inte vara i solen så länge så jag fick hålla mig under parasollet en del), pratade och tog en liten bulle.

Och sen började vi laga mat, vår första riktiga egenlagade midsommarbuffé! Det blev ugnsbakade grönsaker med färskpotatis, köttbullar, fläskfilé, prinskorv, sill, dipp. Och kladdkaka med jordbubbar och körsbär till efterrätt! Mmmh så gott det blev! Pappa kom förbi och åt med oss, det blev en jättetrevlig och lyckad kväll, knappt ett moln på himlen! Bättre kunde det inte blivit.


1) Det var så varmt, så jeans var inte att tala om, klädbyte!
2) Far och svärson hugger in
   

3) Dags för efterrätt, jag försöker gömma mig hehe..
4) Naiad var inte sen med att diska glasspaketet ;)
 


Och så vill ni förstås veta hur det gick med köttbullarna, jag vet. Det är det ni gått och väntat på ända sen igår, det är allt ni tänkt på. Of course. Tro det eller ej - jag gjorde det! Jävlar alltså, det var en traumatisk upplevelse men jag gjorde det. Klarar jag det här klarar jag vad som helst, eller hur? Haha ja herregud..

Här är beviset, riktigt snygga blev de ju!


Köttbullebarn

2008-06-20 @ 11:01:39

Idag åker jag till G-torp och firar midsommar med David! Jag är ju s.k. köttbullebarn - dvs håller mig till köttbullar och potatis på jul, midsommar, påsk och alla andra såna högtider - så vi tänkte fixa till lite fläskfilé och sånt gott för att få lite variation. Men köttbullarna går inte att vara utan, och här har vi då problemet. Kinkiga jag har väldigt svårt för rått kött, och får kräk-känslor bara av tanken att kleta ihop de där bullarna till små bollar.

"Men du rullar ju negerbollar jättebra, då kan du göra köttbullar också" säger David. Öhöhö neeejj det är inte riktigt samma sak älskling. Uh.

Hur ska det här gå?


Dagens pepp

2008-06-20 @ 10:55:02

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag gör bara saker som får mig att känna mig bra.

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Glad midsommar!

2008-06-20 @ 02:38:25

Hoppsan! Klockan är ju över midnatt så då kan jag passa på att säga glad midsommar till alla er goa läsare! Ha en riktigt kul dag och låt inte eventuella regnskurar dra ner den glada stämningen aaaaight ;)

Nu får jag väl ta tag i snarkarns tös som ligger här brevid och krypa till sängs..

Nu jävlar

2008-06-19 @ 20:50:01

Den har kommit! Min Orbitrek-Elite. Det känns som man flyter fram när man tränar på den. Coolish.




(Tack pappsen!)

Dagens funderare

2008-06-19 @ 18:47:23

Ibland har man en rikigt bra dag, ibland mindre bra. Men det här kan vara något att alltid ha i åtanke:

"Varje dag är en ny början. Varje morgon är världen ny"
/Sarah Chauncey Woolsley

Vad du gör av din dag och ditt liv ligger helt i dina händer!


Pucko

2008-06-19 @ 18:36:28

Ibland undrar man vad folk tänker med. Jag skulle köpa jordgubbar på stan, går fram och säger hej och är trevlig som vanligt. Ber om en låda. Vet ni vad killen kläcker?
"Ursäkta men... Vad har du ätit för att se ut sådär egentligen?" Säger han och pekar undrande på mina kinder. What?! Jag blev helt paff, men med en blick som definitivt kan döda svarar jag sen
"Ja, nej men det är bara lite cancer!" Då blev han jävligt nervös och obekväm den jäveln.

Så säger man ju bara inte! Att jag är svullen i ansiktet beror ju på kortisonet, tänk då om han hade sagt så till en frisk person? Vilka idioter det finns. Hoppas han skämdes ordentligt.

Men dessförinnan hade jag mycket roligare, satt på strandgatan med Jennie och en kopp te. Eftersom hon är lite av en mästerfotograf så tvingade jag henne ge mig en lektion så jag fattar min nya kamera lite bättre. Så nu hoppas jag på att kunna knäppa bilder med i alla fall en gnutta mer kvalitét hehe..

Sen gick vi en kort runda på stan och drömde oss bort i vad vi skulle fixa till oss själva, secret-style haha. Himla kul man kan ha med det där.

Nä nu kurrar magen, har knappt hunnit äta nåt idag. Får väl hugga in på de där jordgubbarna eller nåt!

Min bak is coming back

2008-06-19 @ 00:00:38

Hahah jag trodde aldrig jag skulle bli glad över en sån här sak, men goddamnit vilken träningsvärk jag har i häcken! Det betyder att den börjar bli sitt vanliga jag igen, det är så det ska va. Hurtigheten från igår lönade sig nog, och dessutom är den där Orbitrek-träningsmaskinen på väg vilken dag som helst nu. Så nu ska jag bli fit for fight!

Har haft en lugn kväll. Naiad ligger och snarkar brevid mig här i soffan, jag har kikat på Sex and the city och nu är det dags för dagens dos av Scrubs. Haha.. Gud vad hon snarkar. Som en vuxen man, man blir ju nästan kär.


Dagens pepp

2008-06-18 @ 23:14:32

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är glad att jag föddes och jag älskar att leva!


Naawh

2008-06-18 @ 21:01:05

Jag somnade till och vaknade nyss. Men blev väckt på ett annorlunda sätt - av en liten Naiad rakt upp i knät! Mamma hade smugit iväg och handlat och samtidigt hämtat henne, så nu blev jag riktigt glad! Fotbollen har börjat, Sverige spelar ju så det kollar vi på och ska käka lite god mat strax.

 

Måste bara skryta om gårdagen lite kort. Först och främst var jag grymt duktig. Förutom att jag tränade armarna så tog jag och David den där promenaden och den blev både rätt lång och rask - även fast det beror på kortisonet så känner jag mig ju som en jäkla tjockis just nu så det kändes såå bra att röra på sig ordentligt.

Sen åkte vi ut med bilen en stund, och nere vid slussarna såg vi nåt lite lustigt. Massor med gäss eller ankor eller vad fasen det nu kan ha varit, jag är inte ninjahaj på sånt där.. Men massor med ehhm.. fåglar i alla fall som traskade över övergångsstället hehe.. Mästerfotograf som jag är (pffft haha..) slängde jag upp kameran i ett swooosh och försökte få till en bild men det syns inte särskilt bra.




Sen på kvällen kollade vi på en Bollywoodfilm, de är så mysiga!
Woops det här blev lite längre än jag hade tänkt.
Hoppas ni överlevde.

Förresten..

2008-06-18 @ 16:20:35

Jag måste bara säga tack för alla underbara kommentarer och positiva tankar och energier ni ger mig. Det betyder så otroligt mycket, mer än ni någonsin kan tro. Tack för att ni finns och ger mig kraft och styrka mina små guldklimpar!

Puss och kram till er!

Äntligen!

2008-06-18 @ 16:08:20

Nu är jag hemma från Sahlgrenska och har väldigt bra nyheter. ALAT ligger på 2.0 nu så jag ska börja med nya cellgifter på söndag! Det har tyvärr spridit sig lite runt kärlen.. men det har även krymt någon gnutta på vissa ställen. Och min högra njure och pancreas är inte lika tilltryckta längre. Så det är både bra och dåliga saker som hänt, men nu är det dags för nya tag, nya cellgifter. Dags att kämpa!

Lite till, bara liiiiite till

2008-06-17 @ 18:04:53

Jaaa!

ASAT: 0.66 - normalvärde
ALAT: 2.4

Om ALAT går ner 0.4 enheter till får jag kanske börja med cellgifterna igen! Det har gått mer än en månad nu utan att jag kunnat ta dem, så det skulle kännas väldigt betryggande att få börja så snart det bara går. Får se vad läkarn säger imorgon helt enkelt.

Nu så!

2008-06-17 @ 17:20:48

Okeeejdå, nu ska ni få veta. Fick ett samtal idag; en journalist från TTELA har läst bloggen och vill göra ett reportage om mig. Så de kommer hit på måndag, kul va?

En rolig grej

2008-06-17 @ 14:17:24

Jag har nåt på g som är lite småkul, kommer kanske med det lilla avslöjandet senare så håll ögonen öppna !

Har tränat armarna en stund nu, och när David kommer lite senare ska han nog få ta med mig på en promenad. Hoppas nästan att det kommer lite regn, det är rätt mysigt att gå i regnet tycker jag. I alla fall när det är sådär ljummet i luften och vindstilla. Tänk vad mycket mer jag uppskattar såna "små" saker numera. Det är ju så det ska vara egentligen?

ÅH, jaaa! Det regnar igen! Haha mina böner är hörda.


Dagens pepp

2008-06-17 @ 13:26:41

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag älskar mig själv helt precis som jag är!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.


Nu får det räcka för idag

2008-06-17 @ 02:07:38

Lyckades korta ner det med två timmar i alla fall - klockan är "bara" två! Har suttit och ätit min hemmagjorda müsli (jag fick tummen ur, wowooo! haha) och kollat på the secret-filmen som vi fick av J, tack! Det var bra att ha sett den, men om jag skulle välja så föredrar jag boken ändå.

Så här såg min lilla müsli ut.
Nu ska jag sova, tro det eller ej ;)
Godnatt alla goingar!


Nu är det bara att vänta

2008-06-16 @ 20:37:22

Det blev en kärl-angio och en lungröntgen idag, så nu är det bara att vänta på svaren då. Vänta, finns det något värre? Den här undersökningen jag gjorde idag var väldigt viktig och svaret gör mig nervös, för nu kan det verkligen gå hur fan som helst enligt läkarna. Fast de uttrycker ju sig inte riktigt så. Men jag laddar, tänker positivt och drar till mig alla friska celler jag bara kan! Jag kör mitt vanliga race.

Som tur var så ringde de från Sahlgrenska förut och gav mig en tid hos min läkare på onsdag morgon. Eftersom det är redan i övermorgon så skulle hon ringa och be dem skynda på lite med röntgen-svaren, så det känns ju bra i alla fall!


Nu sitter jag med en stor, härlig skål med körsbär och myser. Funderar på att slänga ihop lite hemmagjord müsli. Har köpt lite goda ingredienser, så jag kanske borde försöka ta mig ur mitt zombie-liknande tillstånd och sätta igång tro..? En sak kan jag ju säga - inatt ska jag inte gå och lägga mig klockan fyra hehe. That was a very bad idea kära vänner..


Dagens funderare

2008-06-16 @ 19:56:32

"Det är inte förrän man försöker bevisa andras dumhet
som man blir medveten om sin egen."

/Christine Schneider

En snabbis

2008-06-16 @ 12:44:29

God morgon allihop! Idag är det dags för röntgen då, en kärl-angyo eller nåt sånt tror jag det hette. Ska åka alldeles strax så jag sitter här och klunkar i mig kontrastvätskan som inte smakar nåt - puh, lucky me!

Gick inte och la mig förrän fyra inatt, fastnade framför "Ray" på trean, filmen om Ray Charles. Den är rätt bra, synd att den gick så sent bara. Ojoj nu blev klockan mycket, måste kila!

Veckans fråga

2008-06-16 @ 12:34:22

Resultatet på veckans fråga blev följande:

Vilken av följande egenskaper beskriver dig bäst?
¤ Ärlig - 10%
¤ Bra lyssnare - 29%
¤ Rolig - 24%
¤ Socialt underbarn - 5%
¤ Ger bra råd - 12%
¤ All of the above ;) - 20% 

Totalt antal röster: 41

Min student och bal

2008-06-15 @ 20:36:33

Man blir ju väldigt nostalgisk när man ser alla studenter, och jag hittade några kort från min egna student och bal! Det är verkligen minnen för livet; två väldigt annorlunda men otroliga dagar.

"Inget är hetare än en Estetare!"



KLICKA FÖR STÖRRE BILDER!

   
  


Haha den här hade jag på mitt plakat.. Lilla jag.



Puh

2008-06-15 @ 19:53:52

Nu är trötter hemma igen, och ser fram emot en lugn kväll. Det är uppehåll nu, men det är änna lite mysigt när det regnar, tycker ni inte det? Så kan man sätta på en bra film och bara mysa.

Stackarna på balen såg ut att frysa arlset av sig, men det regnade inte på dem som tur var!

En sak var säker - min pärla var sötast av alla!


Göre själv!

2008-06-15 @ 15:48:27

Jag har bestämt mig för att göra mer eget bröd, kakor och müsli. Okej, ni känner mig - betoningen ligger på kakor. Det är ju kul att experimentera med också, jag gillar att vara lite kreativ och hitta på egna små guldkorn som jag kan skryta med sen hehe..

Hade tänkt att baka nåt idag, men min moster hann före och slängde ihop en jättegod kladdkaka. Så då tänkte jag att det får nog räcka med att det finns en sån i kylen, annars blir det alldeles för lätt att gå och norpa onyttigheter hela dagen!

Men just det här att göra det själv. För det är så mycket tillsatser, konserveringsmedel och härdade fetter i allt. Man vet ju knappt vad man stoppar i sig nu för tiden, så då känns det bättre att veta att man gjort det själv med bra och färska råvaror. Har dessutom fyllt frysen med bär och ska äta minst en dl blåbär varje dag nu, det är bra mot cancer.

Dagens pepp

2008-06-15 @ 14:25:30

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag har obegränsad kraft och styrka både psykiskt och fysiskt!


Idag är det ju bal för studenterna här, så jag ska försöka gå och titta på Caroline. Just därför behöver jag lite ork, kanske borde prova den där karneolen. Tror ni det funkar?


Tjejkväll

2008-06-14 @ 22:10:32

Jag, min kära mor och moster har en liten tjejkväll, kollar på fotboll och frossar i jordgubbar.


Funderade på varför Zlatan är så jäkla hajpad... Okej visst han har gjort två mål. Jaja. Grejen är att efter Sverige-Grekland matchen stod det massor om Zlatan i tidningarna, men den där Hanssons mål var ju ändå mycket mer underhållande. Bara för att Zlatan är Zlatan, sååå töntigt. Haha nää nu räcker det med fotbollssnack, jag blir ju nästan trött på mig själv.


Får se när vi kan låna hit Naiad igen, saknar den lilla tösen! Men det blir antagligen inte förrän i mitten av veckan eftersom jag ska göra en röntgen på måndag (De ska kolla närmre på de där kärlen runt levern som inte såg så bra ut) och sen blir det nåt läkarbesök i Göteborg också. Så det blir kanske smidigare att inte ha Naiad här förrän det är gjort.

Nä nu får jag ta och vara lite social en stund, hej så länge goingar!


Helt sinnessjukt!

2008-06-14 @ 18:11:43

Home sweet home..! Resan gick okej, men jag är grymt trött nu så min gamla goa soffa kallar på mig... "kom och soooov ...! och kolla på tv det har du ju inte gjort på en hel vecka..!" Det trodde jag aldrig jag skulle klara, men jag har haft det så bra så jag har knappt tänkt på det.

Jo, nu till det sinnessjuka. Jag har ju redan "dragit till mig" en grej häromdagen. Nu har det hänt igen! Hela veckan har jag gått och tänkt att jag vill ha en klocka, en sån där lite större och rund. Och i förrgår såg jag på tv en exakt sån, och sa: "Den ska jag ha!" Nu såg jag den framför mig och det var helt självklart att en sån ska jag ju ha. Sen släppte jag bara det.

Nu när vi kom hem hade min syster fått en sälj-bonus på jobbet, och gav mig en present. Vad tror ni det var? Den klockan! På pricken! Här är den på bilden därnere.. och jag kan ju avslöja att kameran jag tog bilden med var den andra saken jag "drog till mig" hihi..



Jag och D pratade nämligen om att vi ville ha en systemkamera. Vi bestämde att ja, en sån ska vi ha, och sen släppte vi det. Dagen efter satt jag i vårt rum hos min moster. Hennes man kom in och grävde lite i ett skåp och drog fram en jättefin systemkamera och frågade om jag inte ville ha den, för han hade bara använt den en gång och är inte särskilt intresserad -och han hade inte under några omständigheter kunnat veta att jag ville ha en!

Är det här inte helt sinnessjukt så säg, jag är alldeles utom mig - The Secret funkar säger jag ju!!

Dagens pepp

2008-06-13 @ 22:50:29

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag sover utmärkt och känner mig pigg och utvilad!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Det går bra nu!

2008-06-13 @ 17:48:53

Imorse så skällde vi lite på dem på sjukhuset att de skött sig så dåligt, och då blev det fart på dem! Vi fick dagens provsvar på bara ett par timmar och gissa vaaad? ASAT/ALAT (levervärdena) ska ju ligga mellan 0.2 och 2. Och idag är ASAT nere på 0.7 - normalvärde alltså! - och ALAT på 3.6 - nästan normalvärde!

Det har säkerligen väldigt mycket att göra med det höjda Cortisonet. Kanske är det nån därute som gett mig lite positiva krafter också tro? Det får ni göra huuuur mycket ni vill, jag bara tackar och tar emot för jag behöver massor ;)

Har känt mig mycket piggare de senaste dagarna också, jag har ju varit tvungen att röra på mig en hel del. Och Visby är ingen lätt stad att ta sig runt i om man inte är på sin fysiska peak. Men det har nog varit bra för mig det här, känner mig mycket starkare i kroppen! Nu ska jag kicka "den jävla idiotens" ass rejält.


Ska man svulla så ska man

2008-06-13 @ 17:15:20

Idag är ju sista dagen vi är här, imorgon flyger vi hemåt igen så man vill ju hinna med det man tänkt. För min del innefattar "det man tänkt" framför allt glass. Men jag borde nog inte käkat den där negerbollen innan alltså uuuh.. jag erkänner. Jag mår liiite illa. Nä okej rätt mycket då. Jag kan inte alltid vara perfekt, tyvärr. Men det var värt det. Lätt.



Den inbyggda fotbollsgenen kikar fram ibland

2008-06-12 @ 20:07:00

Haha jag var bara tvungen.. Det här med fotbolls-EM
är blodigt allvar ska ni veta!

Jag: Älskling, älskling kolla då, David, hallåå
D: NEEJ inte NU, det BÖRJAR ju nu!!




Hehe hoppsan hejsan..! Och jag tror många tjejer känner igen scenariot
då de är djupt insjunkna i matchen och ger en det där kärleksfulla
"ööh.. du.. jag älskar dig" utan att släppa fokus från tv-skärmen.
Menar du mig eller Zlatan?

Dagens funderare

2008-06-12 @ 19:42:25

Det var väldigt kul att se att hela 67% av de som svarade på veckans fråga är självsäkra! Det finns ju dock de dagar och situationer som man inte känner sig fullt så säker i, och det tror jag alla känner någon gång.

"De som alltid har bra självförtroende ljuger för sig själva eller andra."
/Natalie Portman

Saker och ting är inte alltid lätt, men jag tror att det är meningen att man ska ha lite dragmotstånd ibland!

Hagel i juni?

2008-06-12 @ 17:37:02

Jag måste sovit väldigt tungt imorse för en gångs skull, för det haglade tydligen lite granna, sådär tillräckligt att billarmet gick igång och alla i hela huset vaknade - förutom jag hehe.. men jag klagar inte.

De är rätt klantiga här när det gäller provsvar osv, vi har fortfarande inte fått reda på gårdagens svar. Suck.. Nej nu ska jag vila lite så jag orkar med kvällen!

En dag på stan

2008-06-12 @ 17:18:11

Varför är det så att när man väl äter ute så äter man allra oftast middag/lunch? Så vi tänkte att vi tar och sätter oss på nåt mysigt ställe och äter en god frukost istället! Sen strosade vi tjejer runt på shoppinggatorna ett bra tag medans D fick sig sin rejäla dos av historia genom ett besök på fornmuséet.

Hittade massa kläder, men även en liten affär som sålde lite sådär andliga grejer, stenar, tarotkort och sånt. Köpte tre olika slags stenar som skulle vara bra för mig:


Karneol:
För fysisk energi, mot passivitet och rädsla.
Hjälper en att få energi till att sätta igång och göra saker.

Iolit:
Skyddar och helar levern.

Unakit:
Stärker immunförsvaret
och är bra vid svåra sjukdomar som cancer.



Klet och kreativitet

2008-06-12 @ 00:33:38

I veckan fick jag för mig att jag skulle pröva att dreja en skål när vi var här. Vara lite kreativ sådär. Idag har ju vädret varit lite sisådär så vi åkte till nåt ställe som heter Etelhem och slog huvudet på spiken. Jag var grym. Rätt så avslappnande faktiskt, fast lätt var det inte heller. Men som sagt, är man bra så är man.



Hehe ja, ni ser ju. The pro in action.

Dagens funderare

2008-06-11 @ 12:49:51

"Ingen natt är så lång, att den inte följs av en gryning."

/Italienskt ordspråk


Det funkar

2008-06-11 @ 10:52:41

Jag lovar, the secret-tänket funkar verkligen! Har "dragit till mig" nåt riktigt coolt. Säger inte vad det är just nu, tänkte bara rapportera att det är bra skit det här tänket, hahaaa!

Nu får de gamla grekerna bita i gräset

2008-06-10 @ 18:56:02

Och så var det dags för fotbolls-EM nu då. Jag tycker det kan vara roligt att kolla på Sverigematcherna, det ska vi göra ikväll. David ville väldigt gärna se Spanien - Ryssland nu vid sex, men näheheh det räcker med en match per dag för mig! Så han fick gå och kolla själv, men det tycker han nog är lite skönt det också att vara för sig själv en stund. 

Sverige spelar ju mot Grekland, så vi tänkte gå till nåt grekiskt ställe som tydligen sänder matchen. Haha, nu får grekerna nån att fajtas med här ikväll då med andra ord. Inte för att det kanske finns så många greker här i och för sig..? Ääh vad vet jag.

Läkarn ringde förut, levervärdena är pyttelite bättre men jag måste höja cortisonet igen eftersom de blev så höga nu.

Och nu ringde David. Han har fått nog och kommer hem. Hehe han är väl för söt.

God morgon, mumsig morgon!

2008-06-10 @ 16:33:03

Finns det nåt bättre än att vakna, kunna ligga och dra sig hur länge man vill - och när man öppnar dörren till matsalen står det en riktgit fräääsch frukostbuffé där? Färskt bröd, yoghurt med honung och alla tillbehör, alla slags pålägg, ägg, färska frukter och bär, juice, kaffe, the. Och sist men inte minst croissonter och tryfflar!

Ohoho, det kallar jag frukost...!

 



 

Vi satte på lite Vivaldi i bakgrunden också, det var faktiskt rätt avslappnande sådär på morgonen.

Dagens pepp

2008-06-10 @ 15:00:09

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag är helt smärtfri och rörlig.


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Mys i världsklass

2008-06-10 @ 00:16:53

Vi har haft en underbar kväll, och den är inte slut än på länge! Har suttit och njutit på vår balkong och sett solnedgången därifrån, sen beställde vi upp mat och lite crêpes till sviten. Som sagt, det känns riktigt lyxigt. Sånt här borde man unna sig oftare!

När vi satt där på balkongen och solen hade gått ner.. och det stod tända ljus överallt .. och jag är med min älsklingsperson i hela världen.. så fanns det inget annat i mina tankar än hur grymt lyckligt lottad jag är ändå..! Njuter av varje sekund.

Nu är är det lite för kallt för att vara ute, så nu är det istället fullt med tända ljus i hela sviten, myyys! Det finns en massa filmer, och vi ska nog kolla på "En officer och en gentleman". Ingen av oss har sett den, så det blir nog alldeles perfekt!

Här är lite bilder till er som är nyfikna. Tyvärr har digitalkameran pajat, så allt är taget med mobilen..!
(klicka för att få dem större)







Nu är vi här!

2008-06-09 @ 20:00:42

Nu har vi gjort oss hemmastadda i vår svit på Crêperie & Logi i Visby och oooh jag tror jag dör så mysigt och lyxigt är det. Kunde inte gjort ett bättre val. David hade gjort en liten surprise och beställt upp rosor, champagne och choklad också, är han inte helt underbar..!

Nu korkas champagnen upp och härlig salsamusik ligger på i bakgrunden, så nu kilar jag. Kommer med en liten uppdatering senare ikväll!



Dagens pepp

2008-06-09 @ 19:44:33

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag har sjukt roligt och njuter av livet!


Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Veckans fråga

2008-06-09 @ 00:02:47

Resultatet på veckans fråga blev följande:

Är du självsäker?
¤ Ja - 67%
¤ Nej - 33%

Totalt antal röster: 27

Bra och lite mindre bra

2008-06-08 @ 23:51:43

Fick reda på provsvaren från i fredags, och ASAT/ALAT har gått upp rätt mycket igen - nu ligger de på 5.9 respektive 15.. Inte så bra med andra ord. Måste till sjukhuset här i Visby imorgon och ta nya prover, så nu får vi hoppas på att det bara är en tillfällig ökning..!

Det har varit en väldigt lugn dag annars, vi har grillat och åkt runt lite med bilen i stan för att se vart vi ska shoppa / äta på restaurang / fika nu i dagarna. Men nåt som är säkert är att Visby är heeelt otroligt, ett riktigt litet paradis! Så fort man är innanför muren känns det som utomlands, I love it.

Juuust det, det är imorgon jag och D ska bo i den där sviten. Vi åkte förbi där förut och my gosh vad mysigt det såg ut! Längtar..

Dagens pepp

2008-06-08 @ 13:16:37

Tänkte dela med mig av mina positiva tankegångar, här är dagens:

Jag skapar mitt liv precis som jag önskar det.

Upprepar det om och om igen, under hela dagen. Om man verkligen tror på det kommer det bli så, det är jag övertygad om.

Nu rejsar vi!

2008-06-08 @ 00:09:26

Det har varit en skiiitbra dag idag. Resan gick snabbt och rätt smidigt. Tog bara en timma att flyga från Gbg till Visby och vi bor hos min moster och hennes man mitt inne i stan, innanför ringmuren! Nu sitter vi här jag och D i vårt rum med tända ljus och har det hur mysigt som helst.

Vi har varit ute och ätit middag på stan och sen gick vi till en glassbar där det fanns mer än 100 smaker att välja mellan, ooojoj..! Haha med min beslutsångest kanske ni förstår att det till slut inte blev mindre än fyra kulor för min del. Men det gick ner trots allt, fast med liite hjälp av D hehe.. Jag hjälpte ju honom med hans också såklart, vad tror ni om mig egentligen. Helt hjärtlös är jag inte.

Vi har lånat en rullstol som jag kan ha med om jag skulle få allt för ont och inte orka gå. Haha skitkul är det! David och jag körde lite rally uppför dom små backarna på vägen hem nyss. Lite kul ska man allt få ha!

(Rallykungen himself)






Tjingeling!

2008-06-07 @ 01:24:20

Puh, nu är jag nästan klar med packningen, bara lite småsaker kvar men det tar jag imorgon bitti. 

Vi åker till Landvetter halv nio imorgon bitti, så nu är det dags att krypa ner brevid David som nog sover. Haha stackarn, han är inte van vid mina packningsvanor.

Nästa gång ni hör från mig är jag någonstans innanför ringmuren, försök nu att ha det lika härligt som jag ska ;) Natti!

Kom igen nu

2008-06-06 @ 20:44:32

Jag är hopplös, klockan är snart nio och har fortfarande inte packat. Säger ju det, jag och min koncentrationsförmåga.

Har inte haft lika mycket ont idag och känner mig dessutom piggare i huvudet (bortsett från mina organisatoriska brister) än andra dagar, jätteskönt! Det verkar funka det här med att dela upp medicinerna på tre ggr/dag istället för två. Perfekt tajming kan man ju lugnt säga, såhär ska det fortsätta! 

Det är tydligen en bra film på trean strax, så jag kanske borde börja packa nu kanske.. ja.. njaaee. jag får se.

I dare you

2008-06-06 @ 18:45:30

Jag kom att tänka på det här med hotellfrukost. När man bor på hotell brukar man ju bara gå ner och käka på morgonen, det är ingen som ifrågasätter det. Så om man är hungrig någon morgon och känner för lite roligare frukost borde man ju kunna smita in på närmsta hotell och sno till sig lite liksom?

Eller ja, om man är lite sådär ohederlig och inte har något samvete förstås. Men så är det ju lite svårt i en liten stad som min, vi har ju bara fyra hotell eller nåt. Så tro inte att jag ska göra verklighet av min egna lömska plan, men om ni nappar på detta så skulle jag nog rekommendara Stockholm eller Göteborg.
Hahah... Lycka till!

Skryteri á la crêperie

2008-06-06 @ 17:03:38

Heheh nu ska ni få bli lite avundsjuka.. Jag och David har fått en hotellnatt i förlovningspresent! Vi bokade ett ställe igår där som verkade jättemysigt, Crêperie & Logi tror jag det hette. Det blev en svit med massa mysigheter, såhär står det på hemsidan:

"Sviten består av sovrum, toalett/dusch, sällskapsrum (med extra bäddar) kök, egen balkong med egen solnedgång och en egen del av krogen. Ett rum där du blir serverad frukost, lunch och middag om du så önskar."

Woooh I like..!

God morgon!

2008-06-06 @ 15:57:52

Ja, du läste rätt, god morgon står det. Vaknade nu och sitter och mumsar vindruvor! Bullarna får sig en paus.

Idag är det massor att göra, måste skriva en liten packlista och packa. Om jag känner mig själv rätt så kommer det ta en bra stund, speciellt eftersom tv:n står på vilket gör min koncentrationsförmåga mindre pålitlig haha.. 

Jag lovar att uppdatera lite bättre idag. Oj. Jag lovar - stora ord. Nej, men det är sant. Jag ska. Det har jag bestämt.

Bull-hög?

2008-06-06 @ 00:10:27

Om du skulle öppna dörren till min hjärna nu skulle du mötas av ett tomrum. Ropa "hallåååå" och bara höra eko.. hallååå-allåå-allåå... Jag påstår inte att jag är dum nu alltså. Inte full heller. Nej, nej. Bara übertrött, väldigt mycket så.

Dessutom är jag mätt och glad på hemgjorda mega-bullar. De är verkligen sjukligt stora. Jag kanske blivit bull-hög?

Lyx

2008-06-05 @ 12:08:29

Förresten, det är helt galet - jag sov HELA natten för första gången på en evighet! En hel natt, hur konstigt det än låter så känns det rätt lyxigt.

Färdigsnarkat

2008-06-05 @ 11:40:24

Nu har jag och Naiad snarkat ikapp för sista natten på ett litet tag, Nina har kommit och hämtat upp henne nu. Men vi får låna henne igen när vi kommit tillbaka från vår lilla semester, de är ju bara för snälla som låter oss göra det! Helt otroligt vad en hund kan göra med humöret och välmåendet, så det är verkligen uppskattat..!

Mission complete

2008-06-05 @ 00:47:01

Jag lyckades göra precis allt jag hade planerat idag, yaay! Gick på föreställningen. Jag försov mig lite, men hann ändå och det var kul. Träffade på Eric och Niklas där, och så pratade jag en stund med Bengan. Och Carrobejb, du är bäst..!

Hmmm det är inte bara jag som inte känner igen mig själv. Det känns inte kul. Inte kul alls. Vill inte vara svullen mera, jäkla biverkningar. Blir bara mindre och mindre benägen att visa mig bland folk, vilket är rätt synd nu när värmen är här. Det är nog väldigt bra tajming för mig att åka till Gotland nu. Där finns det ingen som känner mig, där behöver jag inte bry mig för fem öre. Ska bli skönt.

Hursomhelst så satt jag, pappa och Naiad ute några timmar på eftermiddagen i det härliga solskenet! Sen gick jag in och hängav mig åt Grey's Anatomy + Sex and the city, vad annars liksom hehe.. Kom till slut hem vid halv tolv och nu  känner jag mig halvt hjärndöd så ska nog ta och knyta mig, gäääsp.. Godnatt på er goingar!


Dagens funderare

2008-06-04 @ 23:50:01

"Bara en dröm" säger snusförnuftet. Då har man glömt att drömmar skapar verklighet!

/Rosemarie Köhn


Näst sista natten med snarkande vovven

2008-06-04 @ 01:18:37

Imorgon ska jag göra mitt allra bästa för att gå på Carros föreställning klockan ett. Det är ju alltid kul att göra nåt annorlunda. Alltid kul att träffa Carro. Och så måste jag ju säga hej till Bengt som håller i det hela, dessutom måste man ju änna gå eftersom jag varit med i alla Bengans projekt på gymnasiet. Då går man bara och kollar, no shit här inte.


Hoppas det blir sådär alldeles lagom varmt imorgon (hehe vågar man hoppas? Kallt blir det nog inte i alla fall!), för jag tänkte ta en dag med pappsen och hitta någon trevlig skuggplats någonstans där vi kan sitta med Naiad. Eftersom vi ska till Gotland på lördag så ska hon hämtas på torsdag, så jag vill ha en riktig mysdag. Kommer kännas tomt utan den där snarkande gullungen sovande brevid mig på kudden!


Gjorde iordning en stor skål äkta vanlijglass med söta och riiktigt mosiga färska jordgubbar, björnbär och blåbär förut. Finns det något som är mer SOMMAR, mmmh... nej det gör det nog inte.


 
(Bilden är från google, min var sjukt mycket smarrigare kan jag lova. Jag är grym.)


En smula personligt nu då..

2008-06-04 @ 00:35:20

Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera såna här saker. När man i en stark och pigg dag utlovat att man ska träffa den ena eller den andre och sen går det bara utför. Det blir såhär som det varit de senaste veckorna, att jag inte mått riktigt som jag tänkt mig.


När jag mår på det viset orkar jag oftast inte ens lyfta telefonen. Men det är väl det minsta jag kan göra, eller? Nej faktiskt inte. Jag vet att det är jättesvårt för vissa att förstå men jag ORKAR verkligen inte ta det initiativet vid såna tillfällen.


Och då, medans ni tror att allt fortfarande är prima skinka (sist vi pratade lät jag ju pigg och glad och vi lovade att höras snart och ses), har läget liksom hunnit förändras lite.


Så tro inte att jag struntar i det, för det gör jag verkligen inte. Det är givetvis upp till er om ni vill och orkar, men jag blir jätteglad när ni ringer och "tjatar" om att ses. Även om jag inte klarar av ett besök idag, imorgon eller nästa gång igen så kommer jag orka - ha lite tålamod med mig bara och tjata på!


Som ni kanske förstår riktar sig det här inlägget bara till ett ytterst fåtal personer, de flesta är helt underbart förstående och jag älskar er allihopa.


Mute

2008-06-03 @ 17:11:22

Wowowooo det börjar se lovande ut nu, ASAT/ALAT-värdet är nere på 2.6 nu! Inte långt kvar.

Blev inte mycket sömn inatt, dels för att jag fastnade med boken och mina egna tankar, och sen när jag väl la mig kom ontet. Knepigt det där alltså. Men som sagt har jag ändrat om lite i medicinerna idag så nu ska vi se hur det funkar istället!

Och snart kommer darling D, mmh vad härligt. Även fast det bara var i förrgår vi sågs så var det alldeles för längesen tycker jag.

Åh vet ni, jag har tappat rösten bara sådär, poff! Men jag försöker göra mig någolunda förstådd i alla fall. Fast det är ju säsongsavslutning på Desperate Housewives ikväll så då måste man ju faktiskt ändå vara tyst, eller hur? ;)

Dagens funderare

2008-06-03 @ 03:03:55

"Jag kommer aldrig att gå på möten där man protesterar mot krig.
Men om du har ett fredsmöte, då vill jag gärna bli bjuden."
/Moder Teresa


Det här citatet står i "Hemligheten" och är ett av tusentals bra sätt att tänka i positiva banor! Det var en klok dam det där..

The Secret

2008-06-03 @ 01:02:55

Nu är det dags att bläddra igenom "The Secret" lite igen tror jag. Jag gör det ibland. Man ska definitivt läsa boken ordentligt en gång, men sen är den grymt bra att ha och bläddra i om man behöver påfyllning av positiva tankar.

Om ni frågar mig så borde alla läsa The Secret, den har hjälpt mig och mitt tankesätt mycket och jag är övertygad om att alla kan få ut nåt av den, bara man ger det en chans!

Hehe lyssna nu.. låt oss tillägga att jag ALDRIG läser böcker. Så då förstår ni att det är bra skit.

Vill du ha ett lyckligt liv, en nystart, eller bara få lite nya perspektiv på saker och ting är detta ett bra och enkelt första steg..!


Veckans fråga

2008-06-02 @ 20:39:06

Resultatet på veckans fråga blev följande:

Vad föredrar du; sol- eller skidsemester?
¤ Sol, sol och mera sol! - 79%
¤ Skidor såklart! - 9%
¤ Neej hörru, hellre en traditionell Sverigesemester! - 13%

Totalt antal röster: 47

Tönt

2008-06-02 @ 20:17:08

Har varit på sjukhuset en sväng idag för att prata med smärtteamet. Vi kom fram till att jag ska dela upp medicinerna så jag tar dem tre ggr per dag istället för två, så kanske jag blir lite piggare också! Ska börja med det imorgon.

Usch jag känner inte igen mig själv när jag tittar mig i spegeln längre.. Cortisonet gör mig så svullen och jag trivs inte med det för fem öre. Jag vet att det är en skitsak, det är det verkligen. Ni som känner mig vet vilken stor fåfänge-tönt jag är. Men näh, jag måste få störa mig lite ibland.

Jag har åkt mini-flygplan!

2008-06-01 @ 23:54:21

Jaaapp jag överlevde det också haha.. Det var roligt, och kändes förvånande tryggt trots att planet var så litet. Vi åkte i en timma och hann ända till Lysekil och massa andra små rundturer. Vädret kunde inte varit bättre, inte ett moln på himlen. Det var lite soldisigt bara, så korten blev tyvärr lite suddiga här och där.

Men en riktigt cool födelsedagspresent alltså, tack Johan och Laila!


(Klicka på bilderna för förstoring)


 
  
 


Over and out!

Jag kan om jag vill!

2008-06-01 @ 14:07:44

Igår kväll åkte jag och David ut till stranden där hans familj hade satt sig och grillat. Det var riktigt behagligt väder, och framför allt är det ju nåt alldeles speciellt att sitta sådär i kvällssolen på klipporna. D's syster och hennes blivande man badade till och med, det var banne mig inte illa! Och hunden blev så lycklig av att få springa av sig i sanden haha, ja jäklar ni skulle sett.. helt galen som nån slags duracellkanin. 

Till slut blev knotten allt för många, och smärtan kom krypande så smått. Jag tror att min kropp på någon nivå lärt sig att stänga ute smärtan tills det bara inte går längre. Att jag undermedvetet tränger undan den för att kunna göra såna här saker ibland, om bara för en stund. Om viljan är tillräckligt stark kan jag nog tränga undan den tills det att jag tillåter mig själv att slappna av.

Jennie skulle kanske kika förbi en sväng och så blir det nog lite middag snart - köttbullar och färskpotatis, mmmh!

Men nu måste jag vila upp mig lite om jag ska orka med den stora flygplansturen ikväll!

RSS 2.0