Jag är starkare än dig

2008-03-29 @ 15:51:48

Anledningen till att jag skriver den här bloggen är i första hand för min egen skull. För att förstå mig själv och min situation bättre, för att bygga upp mig själv igen. Jag har också märkt att det inte finns särskilt många bloggar om/av personer med cancer, i synnerhet från någon såpass ung som jag. Kan man vara till hjälp för andra samtidigt som en själv så visst, det är ju skitbra.

Kan ju kort beskriva det hela.
Sen september förra året (2007) har jag gått igenom 6 tunga cellgiftsbehandlingar och går just nu på cellgifts-tabletter för att försöka gå upp några av de 10 kg jag tappat de senaste fyra månaderna. Jag mår relativt bra för tillfället, men det är upp och ner hela tiden. Har dropp hemma varje natt, så sjukt smidigt att slippa vara på sjukhuset för en sån skitgrej! Cred till hemvården..

Min diagnos är Desmoplastic Round Small Cell Tumour. Det är en väldigt sällsynt och aggressiv typ av cancer som i mitt fall hamnat i leverområdet. Men jag kommer inte älta att jag är sjuk i den här bloggen, det hjälper ingen, allra minst mig själv.

Vad jag tänker och tror är det viktigaste jag kan spendera tid på. Om jag tänker att jag inte kommer klara det här, inte fan kommer jag göra det då.
"Jag e frisk." Det är du ju inte, tänker du.
Jo det är jag, tänker jag. Även om jag inte är det just nu så väljer jag att tro på det. If you can dream it, you can do it liksom.
Jag är starkare än den "jävla idioten" som vi kallar den. Så är det bara.

_____________________________________________________________________
Foto:
Det svartvita - Jennie Smith
Resten - privat

RSS 2.0