Helt jävla galet

2008-07-05 @ 04:16:40

Jag blir så förbannad när jag läser Aftonbladet idag, om att cancersjuka inte kommer få fortsatt sjukskrivning i mer än 2.5 år trots att man inte är kapabel till att jobba. Såhär står det i artikeln:

' Den som har behov av sjukskrivning efter 2,5 år måste vara så sjuk att "det finns ett påtagligt hot mot den sjukes liv inom de närmaste månaderna", enligt Försäkringskassans tolkning. '

Vad fan tror de egentligen, att man vill ha cancer och går och drar hemma för skojs skull, för att man är lat? Att komma ut i arbetslivet och få det som vanligt igen är ju ens högsta önskan, men kan man inte arbeta så kan man inte! Visst, de måste ha stränga regler pga alla fuskande idioter, men när det drabbar de som verkligen är sjuka och behöver hjälp..! Som om att det inte räcker att ha cancer, ska man behöva oroa sig för att få sin ekonomi helt körd i botten också? Helt jävla galet.

Hoppas verkligen det här är mer förhandlingsbart än det framstår, eller att jag fått det helt om bakfoten för såhär får det ju bara inte gå till. Vad har ni för åsikter om det här..?

( Här är en länk till artikeln: http://aftonbladet.se/nyheter/article2828868.ab )


Kommentarer
Postat av: Mia

detta blir nog den klockrenaste kommentaren på länge;)



kommentar:



VEM FAAN VARE SOM RÖSTADE PÅ MODERATERNA?

2008-07-05 @ 12:22:12
URL: http://miamariah.blogg.se/
Postat av: vindensmelodi

Ja, det är helt fördjävligt,,,om jag får svära,,,

Det är helt och hållet skandal,,, och den här nya lagen har nu redan trätt i kraft den 1 Juli! Så nu är det så,,, och det är nog föga förhandlingsbart.

Och de som sitter och bestämmer detta,, vad tror ni att de har för avgångsvederlag?

Om de nu skulle bli sjuka och få smaka på,,, så skulle de ändå ha miljoner att röra sig med,,, och om de skulle få sparken,,,ja, då har de ännu fler miljoner på kontot att leva för,,,

SKIT rent ut sagt,,, de vet överhuvudtagetinte vad de pratar om,,,

De diskuterar om att "sätta dit" fuskarna! Men vilka får lida för att några precent fuskare skall åka dit,,,,, Jo, de som redan ligger ner!!!!

Att sparka på de som redan ligger - de är deras taktik!!!



2008-07-05 @ 16:08:41
URL: http://vindensmelodi.blogg.se/
Postat av: Dave

Ja, läste det med. Det är ju fullkomligt bananas?

Hur i heveltet är det ställt med samhället?



kommer till dig snart love

2008-07-05 @ 16:11:21
URL: http://therealcolombo.blogg.se/
Postat av: Alisa

Men det där är juh helt oacceptabelt, stört och helt jävla kallt.

Att man måste vara allvarligt sjuk? Vad kan vara mer sjukt än att ha cancer? Vad kan sätta ens liv mer i fara, utsätta en för mer smärta, oro och sorg än det?

Och att ens liv inte ska vara under hot de närmaste månaderna? VAAAH! Man vet juh inte när det kan komma till att man plötsligt försämras.

Men ändå får sådana som lurat staten på penar 10 år i fängelse och cancer sjuka får itne sjukskrivning? vart tar vårt samhälle vägen? Det är oacceptabelt.

2008-07-05 @ 17:49:49
URL: http://alisagonzalez.blogg.se/
Postat av: Marie

Håller med Mia fullständigt,

Vem F*N röstade på moderaterna ???

Det är inte klokt hur dom håller på med oss sjuka,

tacka vet jag "sossarna"

Kramiz :)

2008-07-05 @ 21:08:23
Postat av: lena hulten

Hej igen.Jag håller med er alla.MEN jag tror också att dom ska gå igenom detta igen.Läste en artikel igår på nätet om just detta.Och det ska gås igenom väldigt noga vad som menas.För tydligen är det ju inte så det det menas som det har framstått.Personalen på FK har inte fått tydliga regler om hur det ska tydas så det ska det visst göras något åt. Håller med ..vem F:N röstade på moderaterna.Hoppas ju så klart att det blir ändring på allt dom har "ställt" till med. Hoppas det blir en bättring för alla som är långtidssjuka..INKL..mig själv..Ha det bra.Kram från Lena i UK..igen..:)

2008-07-05 @ 22:36:49
Postat av: Veronica

jag anser att de som inte varit i situationen ska inte ha någon som helst chans att uttala sig om något sånt. Det är sjukt frustraherande att läsa och höra sånt.

2008-07-09 @ 19:58:28
URL: http://Veroniica.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0