Inget Grey's?

2008-04-30 @ 20:59:19

Är det inte Greys Anatomy idag? Hmm känns som att jag har missat nåt.

Update

2008-04-30 @ 19:55:37

Ja, jag är lite seg idag som ni kanske märkt, men har börjat få lite ont i levern igen så jag sov inte så mycket inatt. Det är ingen fara, det är inget nytt, blir såhär då och då. Jag har ont under en period och så småningom avtar det. Hoppas bara det håller sig någorlunda lugnt tills helgen är över, David är här (yaaaay !) och det vore kul att följa med till hans föräldrar, och dessutom tänkte jag gå och fira en kompis som fyller år på fredag. Men jag garderar mig med lite extra smärtstillande och värmekudden. Värmekudden är grym, jag älskar den.

Jag börjar bli en smula orolig gällande hemsjukvården som kommer hit varje måndag och torsdag och tar prover. De har klantat sig så mycket de senaste gångerna;
¤ De två senaste gångerna har de missat port-a-cathen (dosan jag har inopererad under huden lite under mitt vänstra nyckelben, för att slippa sticka i armen) och stuckit mig vid sidan om, jättehårt ajjjj....
¤ De glömmer att ta viktiga prover, till exempel neutrofila som jag måste veta för att kunna ta min extra cellgifts-tablett på torsdagar. Sånt glömmer man inte, fy skäms på dem. 

Oh förresten, mamma pratade lite med en sköterska nyss från Jubileumskliniken där jag fick mina tunga behandlingar. Hon berättade lite mer om det där nya läkemedlet som min läkare tipsade om, ifall min nuvarande behandling inte skulle fungera som vi vill i framtiden. Det nya läkemedlet heter Yondelis och sköterskan var väldigt positivt inställd till den eftersom den funkat väldigt bra på mjukdelssarkom och fått tumörer att krympa i många fall. Dessutom går det in i kroppen på bara 24 timmar, så man slipper ligga i flera dagar. Men men, det får vi se om det behövs längre fram. Känns så bra bara, att det finns något som verkar fungera om jag skulle behöva det!

Godmorgon, godnatt

2008-04-30 @ 13:47:09

Oooh det är helt galet vad trött jag är. Vaknade för en liten stund sen, har precis ätit frukost.

Så nu ska jag gå och lägga mig igen, det är det enda rätta.

Just därför

2008-04-30 @ 02:51:38

Har suttit och läst igenom bloggen nu en stund, och det är sådana här dagar jag är så glad att jag skriver. Jag får bättre perspektiv på saker och ting, jag förstår mig själv bättre. Det är just därför jag måste skriva, för min egen skull. Vilken jäkla bra idé egentligen.

Idag har jag haft bloggen i en månad dessutom, och det är jättekul att se att folk faktiskt läser den. Det är lite det som är grejen med att blogga tycker jag, att folk läser. Man får feedback, tips och kommentarer som man aldrig fått om man bara skrivit någon slags dagbok som ingen annan ser.

Har inte kollat idag, men igår låg jag på plats nummer 244 på bloggtoppen / personligt. Erkänn, rätt coolt efter bara en månad? He he.. Nä nu borde jag väl sova. Har ätit för många piggelin idag tror jag för jag är jättepigg.. ha-ha-ha.. Nej nu får jag skärpa mig. Får se om det händer nån gång i framtiden.

Dagens funderare

2008-04-29 @ 20:24:27

"Ordet 'glädje' skulle förlora sin mening om det inte blev balanserat av sorg."

/Carl Gustav Jung


Sol och äcklig smoothie

2008-04-29 @ 19:26:31

Är det inte grymt skönt att det blivit så varmt på bara ett par dagar? Har vart ute och åkt med pappa idag, bara åkt runt. I Vänersborg, Uddevalla och ut mot Gustavsberg. Så skönt att sitta med takluckan öppen och känna solen steka lite. Särskilt såna här dagar när man känner sig lite tom i huvudet och inte riktigt orkar göra något speciellt.

Gjorde ett nytt smoothie-experiment också, men det blev så äckligt så jag tänker inte ens skriva vad jag la i den haha nä, tyvärr..! För eran egen skull.

...

2008-04-29 @ 11:16:05

Jag klarade inte riktigt av att skriva något mer igår. Jag fick reda på att en bekant gått bort i bröstcancer. Hon hade väldigt stor del i att jag kom ur min depression och fick tillbaka min livslust och kämparglöd, så det här känns väldigt jobbigt.


Vi ringde henne flera gånger förra veckan, för jag ville träffa och prata med henne, såg fram emot det så.. Men hon svarade inte. Mamma fick reda på vad som hänt i helgen, men ville inte förstöra min helg med David och det var nog ett bra beslut..


Det är vid såna här tillfällen jag verkligen måste komma ihåg att alla typer av cancer är så olika och att det som hände henne inte har någonting med min sjukdom att göra. Hon hade tyvärr dessutom åldern emot sig, men hon var den yngsta och häftigaste 60-åriga kvinna jag någonsin träffat.


Hon var en otrolig inspirationskälla och hade så mycket att säga, så mycket att lära mig och andra. Det känns orättvist att en sån person ska tas ifrån oss. Men jag vet hon finns med mig och ger mig styrka och mod.


Tack christina, för den korta tid jag fick känna dig. Jag ska fortsätta kämpa och göra mitt bästa för att fortsätta leva i din positiva anda.

image50

Dagens funderare

2008-04-28 @ 16:35:49

Tänkte slå två flugor i en smäll idag.

"Att ibland stanna upp ett tag
kan vara den enda möjligheten att gå vidare"
/Olle Wedholm

Och Einstein sa såhär:
"Du kan inte lösa problemet
om du är i samma sinnestämning som du var i
när du skapade det".

Jag ser det som att det alltid är nyttigt att få lite distans till sånt man tycker är jobbigt, vad problemet än må vara.

Viktigt

2008-04-28 @ 14:19:18

Med tanke på resultatet på veckans fråga vill jag förtydliga några saker.

Vi kan börja med "Den jävla idioten" - det är alltså vad jag kallar cancern.
¤ Så, slutsats nr 1: Idioten = cancern.

Sen tycker jag det är jättesynd att det är så många som inte vågar fråga mig sånt som de undrar. Jag svarar mer än gärna på frågor. Det jag kan tycka är jobbigt är när jag berättar om hur allvarligt det är, men det behöver jag ju bara göra en gång sen så vet ni ju det och det tycker jag är viktigt. Jag tycker det är bättre att folk får veta hela sanningen och att de faktiskt frågar, för det jag har märkt är att vissa hellre tar lite avstånd i rädsla av att jag ska bli stött. Jag är fortfarande samma person som innan, så det känns jättekonstigt att vissa tror att de helt plötsligt inte kan vara lika öppen med mig.

¤ Så, slutsats nr 2: Om du vill prata om det, så vill jag prata om det.

Veckans fråga

2008-04-28 @ 00:48:56

Resultatet i veckans fråga blev följande:

Finns det saker du vill fråga mig om "idioten", men vågar inte?
¤ Ja, för du kanske inte vill prata om det - 40%
¤ Nej, jag frågar på om jag undrar något - 37%
¤ Vem är "idioten"..? - 23%

Totalt antal röster: 30

Cancern är misshandlad - bilderna

2008-04-27 @ 22:36:31

Och här är bilderna från förra inlägget!


Cancern är misshandlad

2008-04-27 @ 18:22:14

Och så var man på tåget igen, på väg hem. Hade gärna stannat längre, kände mig väldigt hemma.

Men gott folk, vet ni vad? Idag har jag och David misshandlat cancern! Vi använde oss av ett salladshuvud och den största knivjäveln vi kunde hitta, och så gick vi lös i duschrummet. Riktigt skönt, det kan jag lova. (ska lägga upp bilderna lite senare, det funkar inte just nu)

Det var lite i stil med när Lynette sköt pungråttan i förra avsnittet av Desperate Housewives. I det avsnittet fick hon beskedet att hennes cancer var borta också.

Jag ska få ett sånt besked. Nu bestämmer vi det tycker jag.

Hallisar - hakan

2008-04-27 @ 14:51:46

"Hallisar" är aningen komiska hallucinationer jag fick på sjukhuset efter höga doser smärtstillande, och som gav oss ett välbehövt gott skratt. Kommer lägga upp några sådana med jämna mellanrum. 
(J = Jag, M = Mamma)

J -....Kliar jag mig på hakan just nu..? (Ligger helt stilla)
M - Nej.
J - Nähä... nej jag tänkte väl det.

Dags att dra fram cancerkortet?

2008-04-26 @ 18:53:32

Idag har vi vart och shoppat! Men till slut efter vissa pikar från David att "det kanske räcker nu älskling och förresten så är det en jättebra match nu" så mötte vi upp hans kompis i en sportbar, och så skulle vi äta lite. (Jag tyckte också det började räcka, annars hade jag aldrig gett med mig för alla skorpor i världen)

Jag ville bara ha en liten hamburgare, men såklart så var det bara "till för barnen", enligt servitrisen med en pinne upp i röven som inte fick dricks, så jag valde att knapra vitlöksbröd istället. Det är i såna lägen man borde dra fram cancerkortet och leka martyr haha.. Se lite sådär svag och skakig ut.. Se dem djupt i ögonen, dra av peruken och viska "du vet, det här.. är inte ens mitt riktiga hår.." och klämma fram en liten tår.. Darra på rösten och få dem att tro att man kommer dö inom den närmsta kvarten om man inte får den där jävla hamburgaren.. Haha nä det skulle jag aldrig göra men det var en kul tanke.

Klantigt

2008-04-25 @ 20:41:30

Har sovit ett par timmar, för jag mådde så ovanligt dåligt. Konstigt tyckte jag, men sen när jag vaknade kom jag på att jag hade glömt att ta Betapred kl 4. Klantmadde.

Det var meningen att vi skulle grilla med lite folk vid sju men jag mådde fortfarande illa och David var trött.. Men nu mår vi bra igen båda två, så nu vi ska nog ta och göra ett ryck och joina de andra! Ska bli nice, för dessutom suger både "Talang", "Singalong" och till och med "Så ska det låta" idag.

Dagens funderare

2008-04-25 @ 20:25:00

Det finns alltid en plats på toppen, och det finns olika sätt att komma dit.
Men inget är lika  tillfredsställande som att veta att man kämpat för det.
/Madeleine Deckert

En stund för mig själv

2008-04-25 @ 15:01:47

Sitter här i Davids lägenhet och har en stund för mig själv, han är på föreläsning på universitetet. Vi tog en prommis dit förut, och så satt vi och pratade lite med hans kompis Björn. Hans vänner är så goa, tycker om dem jättemycket.

Jag trivs så himla bra här i Karlstad, känner mig så trygg och glad - är ju med David så det kan inte vara på nåt annat sätt i och för sig. Vill stanna här längre än till bara söndag!! Men det kommer fler gånger såklart.

Nä nu ska jag gå och köpa lite skorpor. Kiosken är precis utanför dörren, skitsmidigt!

Vi kände oss lite flashiga förut så vi tog massa kort, här är några av dem!


On my way

2008-04-24 @ 17:29:37

..to Karlstad! Sitter på tåget nu och knaprar på en illamåendetablett, åka baklänges är inte riktigt min grej. Men jag är så förväntansfull och glad, har ungefär en timma kvar tills jag är framme. David kommer och plockar upp mig då.

Paret mittemot gnabbas med varandra sådär diskret men intensivt, rätt roande till och från. Haha vilka problem vissa har...

Men inte jag för idag är en bra dag!

Dagens funderare

2008-04-24 @ 11:37:07

Chanser i livet får man inte, de tar man!

Jag tog det för givet

2008-04-23 @ 21:26:19

Det slog mig idag hur mycket mer jag uppskattar små saker numera, och hur jävla bortskämd jag har varit tidigare.

Jag menar alltså för de flesta riktigt små saker. Som idag när jag tog min promenad. Jag har känt att jag behövt någon med mig när jag är ute, ifall något skulle hända, ända fram tills idag. Nu får det fan vara nog, jag är tillräckligt stark. Jag gick helt själv i solskenet med min favoritmusik i öronen, och bara det kändes jättelyxigt.

Man tar så mycket för givet när man inte vet bättre. Bara en sån grej att kunna trycka ut tandkräm ur tuben, ta ett bad, orka stå vid spisen i fem minuter utan att bli helt slut, självklara saker för de flesta.. Såna saker hade jag aldrig trott att jag skulle kunna uppskatta på det här viset, men när man vet hur lätt det kan tas ifrån en ändrar man nog perspektiv vare sig man vill det eller inte. Jag är glad att jag fått den insikten i alla fall.

Förresten, en halvtimmas prommis blev det, rekord! Och tack för era misshandlings-tips, de var riktigt bra. Tar gärna emot fler om ni har några idéer på lager, det blir nog till helgen som jag gör det.

Dagens funderare

2008-04-23 @ 18:28:59

"Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp."

/Svenska arméns överlevnadshandbok

Ut i solen

2008-04-23 @ 14:04:23

Dags att ladda iPoden och ta en liten promenad i solen! Sen måste jag packa, det är ju imorgon det bär av till Karlstad. Gud vad jag längtat, ska bli så roligt!!

Angående förra inlägget: Jag ska verkligen göra det här nu så SNÄLLA ge mig tips! Tror verkligen det kan hjälpa mig. Tänk er själva hur ni hade gjort om ni fick ta ut era aggressioner på nåt. Det gamla byt-ut-bowlingkäglorna-till-chefens-huvud knepet liksom.

Så om ni fick misshandla nåt till oigenkännlighet, vad skulle det vara?

Nu är det dags för en liten tjänst, hörni!

2008-04-23 @ 11:22:43

Fick en väldigt bra idé från en läsares blogg; att rita cancern på ett papper och sedan misshandla det totalt tills det inte fanns nåt kvar. Det måste ju vara grym terapi.

Men jag känner att jag vill ha något annat än ett papper, något som går att misshandla ännu mer. Till exempel en vattenmelon som jag dödar med en yxa? Nä.. jag har ingen yxa.

Skulle väldigt gärna vilja ha lite tips, så snälla goingar, gnugga geniknölarna för min skull nu och skriv!

Superwoman

2008-04-22 @ 22:14:24

Jag ökade både motståndet och tiden till det dubbla idag när jag körde på träningscykeln, och var inte alls helt slut efter det som jag hade trott. Börjar ju bli värsta superwoman här.

Har fått så härliga kommentarer lite här och var idag, fortsätt så tycker jag!
Ni gör min dag.

Dagens funderare

2008-04-22 @ 16:20:19

Jag tror verkligen att man kan förverkliga vilka tankar som helst,
bara man tror på det och visualiserar.
Det är en träningssak, men när man har koll på det blir man oslagbar.

"Vision utan handling är bara en dröm.
Handling utan vision är bara tidsfördriv.
Vision med handling kan förändra världen."

/Joel Baker


Nu blir jag glad

2008-04-22 @ 15:06:16

Jaaaaaa! Vet ni vad? Jag får tillbaka 6 611 kr på skatten! Rätt bra tycker jag, med tanke på att jag bara jobbade två månader förra året.

Mera caaash, shalalalala!

En god start på dagen stavas såhär

2008-04-22 @ 14:03:59

Smoothie!
Blandade färska jordgubbar, hallon, massor med blåbär, en apelsin och en kiwi
med lite mild vaniljyoghurt och 1 tsk fruktsocker.

Det såg till slut ut såhär, snyggt va! Känner mig ju nästan lite stolt.

image38

Cyklarn's tös

2008-04-21 @ 23:42:16

För första gången sen i september satte jag mig på en riktig cykel förut idag, och cyklade ända till ICA! Och som om det inte var nog så inhandlade jag massa nyttigheter.

Kände mig så hälso-inspirerad så jag köpte massa leverrenande, antioxidantfyllda och nyttiga frukter/bär/grönsaker som jag ska mixa ihop i olika konstellationer... Jag bara exprimenterar kan jag ju säga så det ska bli intressant att se hur det här slutar.

Vad har du gjort med stenen??

2008-04-21 @ 20:23:10

Jag tycker det är jätteintressant med healing, mediala saker och allt sånt hokus-pokus. Fick till och med healing för några veckor sen, det var coolt.

Men nu är situationen såhär, att jag fick en sten som ska vara laddad med massa positiv energi. Vad bra tänkte jag, det kan ju inte skada i alla fall. Fel
Jag fick nämligen för mig att prova att ha den i handen när jag sover för nån vecka sen. Somnade jättelätt, men drömde bara mardrömmar. Det är säkert bara en tillfällighet tänkte jag då, så jag prövade en natt till. Mardrömmar igen. Läskigt.

Så nu undrar jag vad den här killen har gjort med stenen egentligen. Är det nån slags voodoo-sten? Nä, men skämt åsido, jag börjar undra.

Nu tror ni att jag är galen men jag lovar, jag är fullt normal. Bara lite hispig vid såna här tillfällen. 

Ska kanske tillägga att personen som gav mig healing och personen som gav mig stenen inte är samma person. Tur det kanske..?

Dagens funderare

2008-04-21 @ 18:01:23

"Optimisten har säkert lika ofta fel som pessimisten, men han har roligare."

/Ture Browaldh

Ja men såklaaart!
Med tanke på resultatet av förra veckans
"Veckans fråga" tyckte jag detta var lite kul.


Puh..!

2008-04-21 @ 17:48:40

Okej, nu är jag hemma och har väldigt goda nyheter.

Vi börjar med röntgensvaret: Allt är i stort sett oförändrat, det enda var att cystorna har fyllt på sig marginellt men innehållet i cystorna är så vitt vi vet ofarligt. Det viktiga var att de inte ser någon ökning på tumörerna någonstans.

Och så nyhet nr 2: Det finns tydligen nåt helt nytt läkemedel som har fungerat väldigt bra på liknande typer av min cancer. De har inte prövat på min typ än, men om det skulle visa sig att cellgifts-tabletterna jag äter nu inte fungerar långsiktigt så vill de pröva det här nya på mig.

Är otroligt lättad över att det finns olika alternativ, och framför allt över att allt är oförändrat. Varenda liten seger betyder så mycket.

Sahlgrenska imorgon

2008-04-20 @ 23:16:46

Det blev en promenad i solen idag precis som jag hade tänkt, det kändes så skööönt. Åt ett smarrigt men nyttigt mellanmål innan det, gott va..

image37Har fått en tidig födelsedagspresent - en ny madrass! Så nu kan jag äntligen sova i min egen härliga säng utan att riskera att få kroniska ryggsmärtor. Tack mamma!

Jag ska till Sahlgrenska imorgon för att prata med min läkare, vilket jag gör en gång i månaden. Har fått det preliminära svaret på magnetröntgen, men är lite förvirrad. Måste ställa lite frågor till läkaren då, I'll let you know tomorrow.


Sicken cliffhanger va...


Veckans fråga

2008-04-20 @ 22:29:49

Resultatet i veckans fråga blev följande:

Tror du att man kan få ett bättre liv genom att tänka positivt?
¤ Ja, absolut - 98%
¤ Nej, sånt tror jag inte på - 2%

Totalt antal röster: 62 


Hallisar - katten

2008-04-20 @ 15:50:43

"Hallisar" är aningen komiska hallucinationer jag fick på sjukhuset efter höga doser smärtstillande, och som gav oss ett välbehövt gott skratt. Kommer lägga upp några sådana med jämna mellanrum. 
(J = Jag, M = Mamma)

J - Kolla! Det står en katt där. (pekar mot dörren)
M -Nej Madde, det gör det inte.
J - ...är du säker på det?
M -Ja, vi är ju på sjukhuset.
J - Just det ja...

En påminnelse till mig själv

2008-04-20 @ 13:24:50

Skaffa en boxningssäck !

Både jag och andra har sagt i åratal att jag borde göra det. Jag var (är?) tyvärr rätt bra på att ta ut mina aggressioner på andra personer, oftast fel personer. Jag har temprament, haha japp.. men jag måste säga att jag blivit mycket bättre.

Innan den jävla idioten uppenbarade sig brukade jag avreagera mig genom att gå ut och springa med arg musik i mp3:n, gå på ki-box eller skriva musik. Men de två förstnämnda kräver ju en hel del muskler vilket jag inte har tillräckligt av än för att orka. Och jag har helt enkelt ingen inspiration till att skriva just nu.

SÅ då är det ju skitbra med en boxningssäck, man kan må rätt bra av att sparka och slå på nåt i ett par minuter. Och man behöver ju inte vara nån atlet för att kicka säck-ass heller.


Ny dag

2008-04-20 @ 10:31:39

Såhär i efterhand var det väldigt skönt att jag hade en sån där dag igår. Man måste kunna avreagera sig ibland, och när man gjort det är det bara att släppa det och gå vidare.

Idag mår jag mycket, mycket bättre och är definitivt mer positivt inställd haha.. Nu skiner solen, hoppas det håller i sig ett par timmar. Ska nog försöka ta en lite längre promenad idag, och det är ju roligare om det är soligt och varmt.

Nu blire frulle i form av skorpor, frosties och varm choklad!


Aaaaaaah jag blir galen!

2008-04-19 @ 18:28:26

Jag är inte på bra humör idag för ovanlighetens skull, och jag tänker inte låtsas vara glad när jag inte är det. Så nu ska jag fan klaga lite.

Vi kan ju börja med att observera att jag har tagit kräk-tabletten i torsdags som vanligt och har lätt att må illa på helgen.

- Vi har inget smör så jag kan inte äta skorpor. Och det är typ det enda jag kan äta när jag mår illa.
- Mina kakor är uppätna - men inte av mig !
- Mormors bullar är nästan slut

Jag vet, allt det där har med mat att göra. Men när jag inte får det jag vill ha när jag mår illa blir jag en bitch. Åh, en till sak:
- Den enda personen som alltid gör mig glad befinner sig typ 20 mil härifrån.
Fuuuuuuuuuuuck!


Suck..

2008-04-19 @ 13:47:09

Jag och min kropp är inte kompisar idag. Gör inte som jag säger, den tönten.
Men det är lugnt, vi löser nog det.

Dagens funderare

2008-04-19 @ 12:26:21

"Bra träd växer inte bara under enkla förhållanden;
ju starkare vind, desto starkare träd."


/J. Willard Marriott


Inkräktare

2008-04-19 @ 10:34:12

I min säng inatt., vart skulle jag nu sova?

image33

Att tappa håret

2008-04-18 @ 19:31:04

Jag har alltid varit fåfäng. Har alltid brytt mig om mitt utseende och inte minst mitt tjocka, mjuka hår. Så jag kan ju inte påstå att jag inte tänkte på det här efter att jag fått beskedet. Man hade ju hört att folk som får cancer tappar håret och sånt. Men det kanske inte blir så för mig? Jo man kan ju alltid hoppas, men jag var inget undantag. Sakta men säkert tappade jag håret, ögonbrynen, allt. Inte minst mitt förstånd, kändes det som ibland.


Jag bestämde mig trots allt att jag ville ha kvar mitt hår så länge jag kunde, och rakade inte av det med en gång som många andra gör. Såhär i efterhand kanske det hade varit bättre, för varje gång en stor hårtuss lossnade blev jag helt förstörd, grät och grät. Tänk dig själv, även om du är fåfäng eller ej så är det nog ingen som vill dra handen genom håret och få med sig hälften tillbaka.


Jag hade på mig ett hårband när någon skulle komma och hälsa på mig på sjukhuset, för det dolde de kala fläckarna på huvudet. Ett tag. Sen blev jag nog så avtrubbad att jag inte fattade att det bara fick mig att se mer sjuk ut. Men det tog emot så att tänka sig att raka av det lilla av mitt hår som jag faktiskt hade kvar.


Men till slut, någon gång i December måste det ha varit, insåg jag att jag inte kunde undvika det längre. Jag bad en sjuksyrra att få låna en rakapparat, satte mig framför spegeln. Jag klarade inte av att göra det, så mamma fick istället det uppdraget. Hon satte på apparaten och rakade av allt. Gud vad jag grät. Det kändes som en liten bit av mig försvann just då. Vem och vad är jag utan mitt hår, liksom?


Mycket, insåg jag givetvis senare. Det verkligen en skitjobbig upplevelse.
Men mitt hår har inget med mig som person att göra what so ever.


Dagens funderare

2008-04-18 @ 15:21:21

Inte hänga upp sig på dåliga saker..!

"När en dörr stängs öppnas en annan.
Men ofta ser vi så länge och ångerfullt på den dörr som stängs
att vi inte ser den som öppnar sig för oss."


/Alexander G. Bell


Blodbad

2008-04-18 @ 13:18:22

Är äntligen hemma från magnetröntgen, och nu är det bara att vänta på svaret.

Det gick bra, men läkaren gjorde mig lite nervös. Först skulle han sätta en nål i armen som vanligt, och så säger han "Hoppsan!". Inte nåt man vill att en person ska säga när de ska trycka in en stor nål i en.

Och sen när jag låg fastspänd i MR-maskinen skulle de koppla om nålen. Och vad säger han då? Jo,
"he he oj nu blev det blodbad här.."
What?? Tack, nu blev jag ju ännu lugnare. Proffsigt.

Som tur var slutade klantigheterna där. Men nu kurrar min mage. Jag har inte ätit nåt sen igår, man måste ju vara fastande innan en sån här undersökning. Ge mig mat!

Pappa vill att jag ska bli en kul typ

2008-04-17 @ 19:43:12

Ja jag vet det är jag ju redan, men jag menar på ett annat sätt. Han har precis varit i London och hälsat på min syster, och tydligen så har han köpt en Baileys till mig på taxfreen. Haha jag sa "men pappa det är väl inte så himla bra om jag dricker just nu? " och han svarar "ja men det är ingen fara, den kan du och David ta och ha en riktigt kul kväll"

ha ha ha ja jävlar vilken kväll det skulle va.. Som jag sagt tidigare, alkohol + mina morfintabletter är nog ingen bra blandning. han är rolig han farsgubben..

Dirty Sexy Money

2008-04-17 @ 18:12:00

Jag måste ju bara kolla på Dirty Sexy Money ikväll, det är faktiskt rätt kul.
Gillar veckans trailer när Tripp pratar svenska;
"Tog du min dagbok?", "Är du döv?"
Ha ha... är det nåt som får mig glad så är det den trailern. Det blir nog ett bra avsnitt. 

Ååh, jag vill vara pigg! Har känt mig lite trött de senaste dagarna, kan bero på att mitt hb (blodvärde) är lite lågt. Får ta och fokusera lite mera på pigghet.
Jag e pigg, jag e pigg, jag e pigg!

Röntgen imorgon

2008-04-17 @ 11:54:59

Så var det dags igen. Jag har redan fått en hög strålningsdos genom röntgenundersökningar, och för att dra ner på den har jag börjat ta varannan Magnetröntgen och varannan Datortomografi. 
(MR ger ingen strålning till skillnad från Datortomografi)

Denna gången blir det Magnetröntgen, och jag känner mig väldigt hoppfull. Jag mår ju bra just nu, såhär välmående har jag inte varit sen innan "idioten". Jag vet, det betyder inte att allt är frid och fröjd i kroppen, men jag väljer att tro på det.

Det trista är att det är så långtråkigt att ligga en timma i MR-maskinen och lyssna på det där eviga dunkandet, pipandet och bangandet. Visst, man får ju lyssna på Rix fm, lugna favoriter eller nån Abba-skiva. Men det hjälper tyvärr inte så mycket, det blir mer som:

Dancing queen, feel the -DUNKDUNKDUNK IIIIIIIIHHH DUNKDUNKDUNK - ..you can dance, you can - BANGBANGBANG IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHH BANGBANGBANG - ...the dancing queeeeen

Kan de inte fixa ljudlösa MR-maskiner? Och tänk de som har klaustrofobi, en sån undersökning måste vara hemsk för dem.

Ett tips innan 10.40

2008-04-17 @ 09:30:22

Till alla som har cancer, någon annan sjukdom eller bara behöver bli lite peppad i vardagen - titta på reprisen av Oprah på tv3 kl. 10.40!

Dagens funderare

2008-04-16 @ 23:17:43

Ibland håller man igen, i rädsla av att det inte ska gå som man vill.

"Tänk på vad du skulle göra om du visste att du inte kunde misslyckas."
/n.n.


Nu börjar det hända grejer i stugan

2008-04-16 @ 20:30:57

Ajemen, träningscykeln fick sig en omgång idag också.

Och på tal om träning; Pappa kollar mycket på tv-shop. Pappa tror att alla kollar mycket på tv-shop. Men nej pappa, det gör inte jag.
Så när han sa till mig igår att han kunde skaffa mig en Orbitrek visste jag inte riktigt vad han pratade om. Men det är tydligen en sån där träningsmaskin med stavar (som om man promenerar/springer, fast det är skonsammare mot lederna).
Låter som en bra idé, vi kör på det tycker jag.

Yesbox

2008-04-16 @ 17:48:25

Vad glaaad jag blir, solen skiner, inte ett moln i sikte. Har suttit och solat på balkongen och livet känns rätt bra för en stund.

Skulle åka och shoppa med Caroline idag men tyvärr har hon blivit sjuk, så jag kan inte vara i närheten av henne..  Måste säga att jag längtar tillbaka lite till den tiden man faktiskt kunde umgås med sina förkylda vänner utan att det var direkt farligt för en. Men äsch, det kommer fler dagar.

Blev plötsligt sugen på en syrlig fruktdrink. Och piggelin.
Det känns så.. sommar på nåt sätt.

Jag = himlen

2008-04-16 @ 11:33:00

Kom på nåt bra idag. En bra liknelse, hur man klarar sig trots att man tvingas gå igenom en mardröm som min. Och allt annat också såklart, allt som inte är önskvärt i livet.

Jag är som himlen - orubblig, oövervinnerlig.
Oväder och stormar har gjort det svårt för mig.
Blixtar kommer vina igenom mig tusentals gånger. 
M e n   j a g   b e s t å r.


 image32

Bilden tog jag igår från balkongen :)

Var den så hårig...?

2008-04-16 @ 01:13:12

Hittade den här i tidningen under dagens ros.
Ha ha ha förlåt men jag kunde inte låta bli..
Jag skyller på att jag är övertrött..
Var den så hårig alltså? "än en gång" också,
innebär det att han gör det regelbundet?


image31

Haha nä, åter igen, förlåt.. på riktigt.
Ska skärpa mig nu.

Bloggdesign

2008-04-15 @ 18:11:12

Har fastnat totalt i att pilla med bloggdesign och html, med både min och andras bloggar. Gjorde om Carolines igår, Davids förut idag och nu ska jag se om jag får nån ordning på madres.. Det är så kul att få använda sin fantasi och kreativitet, och dessutom göra nån en tjänst - för let's face it, jag behöver saker att göra på dagarna.

Laddade precis hem photoshop igen, är inte jättehaj på det än men jag är grym på att lära mig. Jag gjorde om headern och rubrikerna i menyn lite, vad tycker ni? Bättre/sämre?


Dagens funderare

2008-04-15 @ 15:45:11

Det är inte vad du är som håller dig tillbaka,
utan det är vad du inte tror att du är.

/Denis Waitley

Rubrik

2008-04-15 @ 13:06:38

Blir så trött på blogg.se, nu funkar det inte att ladda upp bilder heller. Precis när jag tänkte greja lite. Kan de inte bli klara med den där flytten nån gång så saker och ting kan funka..

Men ooh vad jag har längtat efter den här dagen, idag är ingen vanlig dag. Nej, för idag är det säsongspremiär för Desperate Housewives! Loveit.

Hallisar - rumpan

2008-04-15 @ 02:55:01

"Hallisar" är aningen komiska hallucinationer jag fick på sjukhuset efter höga doser smärtstillande, och som gav oss ett välbehövt gott skratt. Kommer lägga upp några sådana med jämna mellanrum. 
(J = Jag, M = Mamma)


Jag vaknar plötsligt till i sjukhussängen.

J -Ööh mamma, varför petar du mig på rumpan?
M -Det gör jag inte, min arm är inte så lång.
J -Jahaaa..! Okej. 

Poff. Slocknar igen.

Tänd ett ljus...

2008-04-14 @ 20:33:13

...för Engla ikväll. Det ska jag göra. ♥

image18

Dagens funderare

2008-04-14 @ 20:04:40

Varför struntar man ibland i att visa sin uppskattning? 

"Att känna tacksamhet och inte uttrycka det
är som att slå in en present men inte ge bort den."


/William Arthur Ward


Baka kaka

2008-04-14 @ 17:03:33

Fick ett ryck och gjorde lite kladdkaksmuffins! De blev riiiktigt bra.

image17

Hur svårt kan det va?

2008-04-14 @ 15:47:42

Varför kan vissa personer bara inte ta komplimanger? Så typiskt svenskt.

Lunchdags..
- Mmmh, vad gott det luktar!
- Äh det är lite tråkigt, men det får gå.
- Nä men du gör alltid så himla god mat!
- Men såsen har jag ju bara hällt i från burken och blandat i lite annat.
- Nä men ärligt, man blir ju inspirerad.
- Äh, men det blir ju mest samma gamla....

Men GUD säg bara tack!

Inga tomma ord här inte!

2008-04-14 @ 00:19:26

Jag kan ju inte gå och säga att jag ska få tillbaka mina muskler och min häck, och sen inte göra det. Nej nej. Jag har varit duktig idag sak ni veta, träningscykeln står numera i vardagsrummet igen och jag gav den en rejäl omgång förut. Japp.. den ska få veta att den lever.

Belönade mig själv med ett bubbelbad. Det har nästan blivit en söndags-vana. Eller har det det... Jag känner mig lite virrig.

Dagens funderare

2008-04-13 @ 16:47:27

" Människor kommer att glömma bort vad du sagt
och saker du gjort,
men de kommer aldrig att glömma
hur du fick dem att känna sig. "

/n.n.

Äntligen!

2008-04-13 @ 15:37:08

Nu är det konstaterat, jag har inte spytt på två helger! Och jag är övertygad om att det är tack vare sea-bandet - vilket jäkla geni som uppfann det alltså. Jag har ju mått lite illa till och från, men det viktiga är att det här innebär att jag kan göra normala saker på helgen också utan att vara rädd för att spy ner nån. Yeeeey!

Nostalgi

2008-04-13 @ 11:34:32

Grävde lite i min gamla dator idag och hittade den här bilden!

mesmerizedDet var nog i tvåan på gymnasiet tror jag, och jag och Lisa hade en liten photoshoot till vår hemsida för Mesmerized - våran akustiska soul/pop-duo. Det var en kul tid, vi var förband till Jaqee på hennes turné i väst-Sverige och grejer. Grym live-artist måste jag säga, hon gör sin egen grej fullt ut.


Den här hittade jag också, från februari 2007 när Tv4 gjorde ett inslag om ett annat band jag sjöng i.

image16

Det var tider det!

En tv-nörds bekännelser

2008-04-12 @ 20:19:10

Ikväll hänger jag på kanal 5, massa bra skit. Las Vegas, Sverige pussas & kramas (har inte riktigt bildat en uppfattning om det än dock), CSI Miami, Butterfly Effect och CSI Miami igen.

Har för mig att jag tyckte om Butterfly Effect väldigt mycket för fyra år sen, får se om det fortfarande är så.. Och nu missar ingen att Desperate Housewives börjar igen på tisdag! Men som  ni vet, ingen vardag utan Days of our lives, Grey's Anatomy och Scrubs. Helgerna är såååå långa.....

Åååh varför funkar inte texten på Las Vegas, jag orkar inte anstränga mig idag.

Dagens funderare

2008-04-12 @ 18:05:55

Varför är det lättare att komma på vad man är dålig på, jämfört med vad man är bra på?

Alltid tar det lika lång tid när man får frågan "vad är du bra på?". Alla borde egentligen ha stenkoll på sig själv, men det är rätt få som har. Nä, nu ska jag skriva ner mina bra egenskaper en gång för alla!

Några av mina starka sidor:
- Envis
- Kreativ
- Bra på att underhålla mig själv, jag är nog den roligaste personen jag känner.
- Ambitiös
- Omtänksam
- Målinriktad

Follow my lead om du vill..


Hallisar - peruken

2008-04-12 @ 11:57:37

"Hallisar" är aningen komiska hallucinationer jag fick på sjukhuset efter höga doser smärtstillande, och som gav oss ett välbehövt gott skratt. Kommer lägga upp några sådana med jämna mellanrum. 

Vi hade suttit i x antal timmar och noggrant valt ut vilka färger jag skulle kunna tänka mig ha på peruken. Jag lyckades till slut välja några stycken som jag tyckte om. Jag slocknar i några minuter, vaknar sedan igen och ser färgproverna:
- Vem FAN har valt dom här!? Nä fy fan vad fult!
Slänger färgproverna brutalt på marken och slocknar igen.

Homeparty

2008-04-12 @ 01:38:42

Det har vart en väldigt annorlunda fredag idag, var nämligen på homeparty! Massa provsmakande och klämmande och såklart massa skratt.. Måste bara säga att Frida är så jävla rolig, hon kan få mig att garva hejdlöst vilken dag som helst. Världen behöver fler såna människor damnit..!

Nu sitter jag och dricker kamomillte som faktiskt har gjort mig tröttare, tack Lisa för tipset! Så strax blir det sängen, natti allihop!

Media: Fokusera inte bara på överviktiga!

2008-04-11 @ 13:34:30

Jag tycker det borde skrivas lite mer om hur man gå upp i vikt lättare och på ett bra sätt, för det är så många som faktiskt behöver hjälp. Det fokuseras så mycket på viktnedgång, överallt i medierna skrivs det om bantningstips hit och dit, men att hitta någonting om det motsatta är väldigt sällsynt.

Alla vet att det kan vara svårt att gå ner i vikt, men för många är det precis lika svårt att gå upp. Det kan vara ett rent helvete. För två månader sen var jag på väg utför rejält - jag hade ingen matlust alls och hade kunnat leva på vatten om jag fått välja själv, mat var helt enkelt inte gott. Det här var otroligt psykiskt jobbigt, för jag ville inte gå ner i vikt men jag hade ingen kontroll över min kropp. Och en ätstörning är verkligen det sista jag behöver.


Men en kväll när vågen hade sjunkit ner till 42 och jag satt undernärd och skakade i soffan fick de komma och hämta mig med en ambulans. Jag fick stanna på sjukhuset i ungefär 2 veckor med näringsdropp och fick i princip lära mig att äta på nytt igen. Jag hade tur som fick hjälp precis i tid, det hade kunnat gå illa.


Allt sitter i huvudet, det gäller bara att bestämma sig. Men ibland klarar man inte av det själv och något som jag lärt mig av hela den här vikthistorien och "idioten" för övrigt är att det är okej att be om hjälp! 

Jag tror att det skulle vara jätteuppskattat om media la lite mer krut på viktuppgång istället för att köra på samma bana i all evighet. Jag menar, vi har hört om GI-metoden, Atkins och alla andra dieter, det finns miljoner artiklar om hur man går ner i vikt. Varför vill man inte fokusera på att hjälpa andra målgrupper än bara de överviktiga? 


Snälla media, dags för nåt nytt kanske?

image14Mina framsteg

2008-04-11 @ 12:24:45

Har gått upp ett kilo till! Wowowooo, jag är grym. Nu känner jag att jag har gått upp tillräckligt mycket vikt i fett, så nu vill jag gå upp resterande kilon i muskler. Det kommer nog bli en liten utmaning, men tänk vad härligt det kommer bli när jag har muskler som en vanlig person igen; När jag kan resa mig upp med hjälp av bara mina benmuskler igen, när jag kan vara stolt över min häck igen, när jag kan gå stabilt och starkt igen. I högklackat! Saknar mina dyra pumps..


Jag är faktiskt rätt stolt över mig själv. Nu kommer jag upp i 1500 kcal eller mer så gott som varje dag! Har gått upp 5 kg på två månader, alltså väger jag 47 nu och min målvikt är 51. Nu jävlar ska det byggas muskler!


Kan vi inte snabbspola lite?

2008-04-10 @ 21:03:19

Idag fick jag hem ett par tågbiljetter i brevlådan som jag beställde häromnatten!

tåg

Ska alltså till Karlstad om två veckor och mysa med David!
Längtar.. kolla liksom, vem skulle inte vilja krypa ner där.

söt

Hm?

2008-04-10 @ 11:42:15

Jag kom på en sak. Istället för att kalla dem för illamående-tabletter kanske jag borde kalla dem må-bra-tabletter. För det är ju det de gör, får mig att må bra. Och om jag säger illamående-tabletter så tänker jag ju bara på illamående och det gör ju inte saken bättre.

Hahaha.. å andra sidan låter må-bra-tabletter som något slags lyckopiller. Kanske bäst att jag håller mig till "I-T" här.

Tiden går för fort

2008-04-10 @ 10:24:08

Va? Är det  redan torsdag? Jag var inte beredd.
Det innebär att det är dags att knapra illamåendetabletter, sätta på sea-bandet igen och hoppas på det bästa.  Det känns som om jag nyss tog av dom ju. Jaja, inte klaga. Sea-bandet funkade jättebra förra veckan, så om det blir på samma sätt nu så är jag övertygad.

Nu blire lite frulle!

Jag sa ju det

2008-04-10 @ 02:45:39

Jag sa ju det. Nu är jag jättepigg. Typiskt.

Tänkte att det vore kul att se vad folk tycker och tänker, så jag har från och med idag infört "Veckans fråga"! Det är ju anonymt så va inte skraja nu.

Och angående kommentarer, det är några stycken som undrat om det är okej att läsa och kommentera bloggen. Såklart att det är okej, jag tycker det är jättekul och blir  bara glad! Annars hade jag sagt till, jag lovar.

PS. Åter igen, är det inte nååån som har tips på mat/dryck som man blir trött av? Typ varm mjölk, men det blir jag bara piggare av.. gosh..

5 timmar himmelrike

2008-04-09 @ 22:19:06

Blev bara fem timmars sömn inatt och det börjar kännas, bara liiiite. Måste.. hålla mig.. vaken... till.... Scrubs..

Jag lovar, om jag lyckas hålla mig vaken så kommer jag utan tvekan bli pigg igen vid halv tolv. Det börjar bli en vana. Jag skulle vilja veta om det finns nåt man kan äta/dricka som gör en trött. Inte sömntabletter eller nåt sånt, piller tar jag tillräckligt av ändå.

Dagens funderare

2008-04-09 @ 22:09:05

Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka.

Snyggo

2008-04-09 @ 19:14:47

Då var det den tiden på året när det är mindre än en månad kvar till födelsedagen och alla börjar undra vad man önskar sig. Jag tycker det känns så onödigt.. Om jag vill ha nåt kan jag ju köpa det själv, jag har råd. (observera tankesättet, haaa? ) Men just idag hittade jag en telefon som jag inte skulle ha något emot, nämligen Sony Ericsson S500i och ser ut såhär:

mob


Japp, det är det enda jag lyckades fundera ut, förutom möjligtvis den gamla grå klassikern presentkort. Så nu ska ni få höra vad jag kom på. Eftersom jag har en så stor släkt så kan alla lägga 100 spänn var, det borde ju lätt räcka. Där kommer ni allt billigt undan va..!

Nä, men det jag ville luska fram var om någon möjligtvis vet någonting om den här telefonen? Någon som har en sån? Är den bra? Let me know.

Korvbröd någon?

2008-04-09 @ 03:24:46

Hoppsan. Då var klockan halv fyra helt plötsligt och här sitter jag och käkar ett korvbröd. Nu får jag ta o skärpa mig. Jag har en förmåga att göra onödiga saker alldeles för länge. Nån som känner igen sig?


Vänjer mig aldrig

2008-04-08 @ 21:57:32

Var och kollade på Carolines föreställning ikväll (du var jätteduktig tjejen). Träffade gamla lärare och ett par gamla klasskompisar. Några av dem visste inte att jag var sjuk, och det är alltid lika jobbigt att berätta. Jag har absolut inget emot att prata om den jävla idioten med dem som vet hur det ligger till, och det gör ju de flesta i min närhet. Men när det gäller att berätta hur allvarligt det är och sånt, det kommer jag nog aldrig vänja mig vid. Jag tänker inte på det i samma utsträckning längre, och när jag måste säga det högt blir det bara för jobbigt. Men trots det tycker jag det är bättre att folk får veta som det är.


Hade jättetrevligt annars, det var kul att göra nåt annorlunda. Är sååå trött nu, åkte ut med pappa en stund i bilen innan också så har inte hunnit vila så mycket idag. Varför är det inget bra på tv just nu?! Gah..


Dagens funderare

2008-04-08 @ 13:55:24

Drömmar och mål i livet är nåt som jag faktiskt inte lagt mycket tid på tidigare. Men jag tror att det är viktigt att ta sig tid att fundera på vad man vill ha, stora saker som små. För när man vet det så är jag övertygad om att man kan få det, men bara om man verkligen tror på det själv.

Så ta dig tid och fundera, vad vill du verkligen ha? Visualisera. Skriv ner det. Släpp det. Då kommer det att hända. Kanske inte idag, imorgon eller om en månad, men såna här saker är värda att vänta på.

Pizzagubben gjorde min dag

2008-04-07 @ 20:56:03

Dagens köp!

köp

3 par skor för 1000 spänn, plus jeans för 400! Tyckte det var rätt bra.

Tittade in på pizzerian för att säga hej för första gången sen jag blev sjuk, de är så himla gulliga där! Min favvo-pizzagubbe jobbade och han sa med tårar i ögonen att de tänker på mig och ber för mig varje dag.. Blir så glad när jag hör sånt, tänk att så många bryr sig som man inte har nån aning om..

Nu ska jag nog ta och kika lite på Cashmere Mafia.

Mission: Bring back my ass

2008-04-07 @ 19:09:07

Idag har jag äntligen skämt bort mig själv med tre par skor och ett par vita jeans, det var hur kul som helst. Däremot var det inte lika kul att vara ute bland folk just idag. Det var väldigt märkligt. Alla, och då menar jag verkligen alla, glodde på mig jättekonstigt. Jag såg inte annorlunda ut idag än nån annan dag. Syns det jättetydligt helt plötsligt att jag har peruk? Jag hade i och för sig tagit av mig jackan, ser jag för smal ut eller? Jag vet att mina ben ser ut som två jävla pinnar, men är det så tydligt? När jag var frisk tyckte jag alltid att det var skitkul när folk glodde, men nu kändes det som att alla såg rakt igenom mig. Inte på ett elakt sätt heller, men jag kände mig obekväm. (Ni som känner mig förstår hur bisarrt det här är, om jag blir obekväm när folk kollar på mig) Jag har aldrig vart med om nåt liknande. Skaffa tv ffs.

Sen gjorde det ju inte saken bättre när jag hittade ett par skitsnygga shorts och till och med den minsta storleken bara hänger på mig. Jag vill ha tillbaka min häck! Jag älskade den. Den var grym. Jag ska få tillbaka den, jag måste.


Jag vill, jag vill..

2008-04-06 @ 21:31:21

Det vore så kul att gå ut på krogen igen. Jag kan ju inte dricka nåt, med tanke på att mina mediciner + alkohol = jag däckad i en toalett / dansgolv / buske nånstans. Hursomhelst. Det vore roligt att gå ut och prata med, men framför allt driva med folk. Det kan va rätt kul, speciellt när dom är fulla.. alltså om dom är jätte, jättefulla och tror att de säger jättesmarta och intressanta grejer. hahah vilka bilder jag får i huvet nu... jag måste verkligen gå ut nån gång snart o driva med folk..

Får ju bara hoppas att inget av mina framtida offer läser det här. Eller att de är tillräckligt fulla att de glömt att de läst.

Jag är övertrött, borde sova. Ska nog ta ett bübbelbad.

Dagens funderare

2008-04-06 @ 20:33:47

"Låt inte ditt liv glida genom dina fingrar genom att leva i det förgångna eller för framtiden. Genom att leva ditt liv en dag i taget kommer du att leva alla dagar i ditt liv. "
Nancye Sims

Jag har kommit fram till att jag är rätt dålig på att göra just detta, men nu får det fanemej vara nog. Tummen ur!

Förlovade :)

2008-04-06 @ 14:51:59

Vilken dag. Idag var det tre år sen vi blev tillsammans och nu är vi förlovade!
För att citera David: "Tar gärna emot gratulationer, och har förståelse för alla som blir avis på oss..:) "image9

ringarna

Bara 4 timmar kvar!

2008-04-05 @ 20:14:21

Nu har nedräkningen börjat, vid midnatt får jag världens snyggaste ring på mitt finger. Men först blir det lite matlagning och myskväll med min colombianske machoman. För er som inte är så insatta David med andra ord hehe..me

(jag idag)

In your face sickness, jag mår bra

2008-04-04 @ 20:45:45

Mirakel! Jag mår fortfarande bra, jaaaaaaaaaa!

Och ringarna var så otroligt fina, ni ska få se på söndag. Såg att de hade öppnat en ny sko-butik på Etage, ooj vad jag ska dit och göra slut på mina pengar. Det är jag värd.

Spännande..

2008-04-04 @ 12:43:35

... i dubbel bemärkelse!
 
1) Tog kräk-pillret igår, den där andra cellgiftstabletten som får mig må illa. Så idag kommer det kanske bli lite jobbigt, MEN jag har faktiskt garderat mig lite extra. Har köpt nåt som heter sea-band som trycker på akupressur-punkten på handleden som förhindrar att illamående-impulserna når hjärnan. Har haft på mig det sen igår, så nu får vi vänta och se om det funkar! Hoppas, hoppas..

image52) Våra förlovningsringar har kommit! Ska åka och hämta dom senare idag, förutsatt att jag mår bra. Har varit lite nervös att de inte skulle hinna komma, det är ju på söndag det händer.. He he he vi var liiite sent ute med att välja ringar, men jag är ju kräsen som få.. Om ni undrar varför just på söndag så kan jag berätta att det var då, den 6:e April, som jag och David blev tillsammans för tre år sen!  

Har lyckats gå upp ett till kg också, grattis till mig!

Hur tänker du?

2008-04-03 @ 15:33:01

Nu ska vi vara lite ärliga här. Det GÅR inte att tänka positivt hela tiden, hur mycket man än försöker. Alla har dåliga dagar, saker händer som man måste få bearbeta och tänka igenom. Men det viktiga är att inte fastna där.

Att inte fastna, att det positiva till slut tar över det negativa. Jag låg på sjukhus non-stop mellan september och december, men det kommer jag inte ihåg något av (fick så starka droger mot smärtorna, de slog ut minnet helt). När de sedan sänkte morfindosen och jag fick tillbaka mitt "eget" medvetande började jag undra hur allvarlig min typ av cancer egentligen var, så jag började googla. Stort misstag kan jag ju säga såhär i efterhand, jag blev helt knäckt när jag såg att bara 20% överlever.

Jag fick jättesvårt att tänka positivt, tänkte bara på döden hela tiden, grät och tappade livslusten helt. Det var så ett bra tag, men till slut kom jag till den insikten att det inte hjälper mig att tänka så. Jag lever ju nu! Vem vet vad som kommer hända i framtiden, man kan ju lika gärna bli överkörd av en bil imorgon liksom. Mitt tankesätt var tvunget att förändras. Från och med den dagen bestämde jag mig för att vara en av de där 20 procenten. Visst tar det ett tag att komma över de negativa tankarna, men det går!

Tankarna påverkar allt. Hur många av er har gjort något av följande:
¤ Du känner att du håller på att bli sjuk. Du tänker om och om igen "jag får inte bli sjuk". Men det blir du.
¤ "Jag får inte spilla choklad på min vita tröja" Oops, men det gör du.
¤ Läraren ställer en fråga du inte kan. "Hoppas han inte frågar mig". Men det gör han.
Och så vidare, ja, du fattar grejen. Det gemensamma nämnaren här är att du fokuserar på det negativa.

Jag brukar undvika ordet "inte", och istället vända det till något bra.
"Jag vill inte bli sjuk" blir till exempel "Jag är frisk".
Varje dag upprepar jag det för mig själv om och om igen. Jag är frisk, jag blir friskare och friskare varje dag. Min lever är frisk, jag mår bra och mår bättre och bättre varje dag. Jag tror verkligen att det hjälper, och sedan jag började tänka så har allt varit så mycket lättare.

Jag tror att alla skulle må mycket bättre om de var mer medvetna om vad och hur de tänker, det går faktiskt att påverka din situation - vilken situation det än är - mer än du tror. Håller ni med?

Nehej

2008-04-02 @ 19:26:53

Jag är inte fisk-botad. Åter igen fick potatisen och den vita såsen rädda dagen.

Fisk..?

2008-04-02 @ 13:23:05

Idag är en riktigt bra dag. Jag slapp ha dropp inatt, så jag har sovit hela natten för första gången på ett bra tag!

Mormor kom förbi bara sådär med en bukett rosa rosor nyss. Jag berättade för henne om min och Davids förlovning som äger rum nu på söndag, det hade hon inte hört något om innan och blev så glad att hon nästan började gråta. Och ja, nu vet ni allihopa det också om ni inte redan gjorde det. :)


image2


Jag har gått med på att pröva fisk, och mormor kommer tillbaka senare och lagar det.. Det känns lite läskigt, jag äter ju bara inte fisk. Mitt krav är att den är rejält panerad, helst mer panering än fisk. Och den där kalla vita såsen man fick i skolan jämt, nån som vet hur man gör den? Den såsen och potatis fick mig att överleva fisk-dagarna i skolan.

Ska förska börja spela in och lära mig hur studion funkar sen också, ska bli så kul!!

Jaja nu är det Days på tv, så jag ska vara nörd en stund nu.
Wish me luck med fisken.

Men snälla, håll käften.

2008-04-02 @ 01:11:02

Åååh jag blir så förbannad... Klarar verkligen inte av folk som tycker synd om mig - om du tycker synd om mig så håll det för dig själv i så fall är du snäll. Pratade med en gammal kompis på msn. Okej, det kanske har med okunskap eller vad som helst att göra, men när jag förklarade att jag inte orkar vara ute så mycket som förr pga av att mina muskler har blivit lite förtvinade så säger han att jag "kanske borde gå runt lite hemma i lägenheten så mina muskler inte kollapsar helt".. jo tack jag är inte dum. Och att jag inte borde gå ut för jag kanske ramlar och skadar mig själv. What?? Det är ju för fan nästan skrattretande, vem tror han att jag är! Jag kanske överreagerar men det var så jävla nedlåtande.

Meen nu har det hänt  så mycket roligt så vi lägger ner allt negativt. För det första så har jag gått upp två kg! Måste försöka gå upp nåt kg till innan helgen eftersom jag med 99% säkerhet kommer spy hela fredag och lördag. Jag tar ju cellgiftstabletter varje dag, men varje fredag (förutom var fjärde vecka) tar jag en kompletterande tablett som inte behandlar mig så skonsamt. Måste tänka att även om jag mår skit av den så gör den mig frisk.

Var på spa idag, gjorde en ansiktsbehandling, skönt.. Fast jag gillade inte kvinnan som gjorde den, hon hade sån dålig energi på nåt sätt. Kändes mycket bättre efter att ha suttit på bryggan i solen och lyckats få i mig en hamburgare.

Eftersom det enda jag i princip gör på dagarna är att kolla på tv så har jag på sistone börjat känna mig något oproduktiv. Jag vill ha något kul att göra här hemma, och vad vore bättre än en hemmastudio? Som räddaren i nöden kommer Magnus och säger att jag kan få låna hans! Så idag kom han och Arvid och installerade den, och nu kan jag spela in alla mina gamla låtar jag skrivit. Det verkar som att "våra bästa år" har fått konkurrens.. haha neej jag skoja bara, inget kan slita mig från days..

RSS 2.0